KAJ se je zgodilo [povezave do novic]

Povej svoje mneje o Kvarkadabri!
Odgovori
kartako
Prispevkov: 65
Pridružen: 11.6.2004 10:41
Kraj: LJ
Kontakt:

KAJ se je zgodilo [povezave do novic]

Odgovor Napisal/-a kartako »

Kljub vsem pohvalam sem užaloščen ker približno tri mesece ne deluje povezava Astronomija-novice, da ne deluje Fizika- novice sem malo manj razočaran. Tako da sedaj kaj zanimivega najdem le še na BBC znanost novice in Nature novice.Kot ponavadi nimam dovolj časa pa tudi ne znanja za efektivno iskanje pri miljon informacijah ki mi jih vrže iskalnik.Ker sem pregledoval Astronomijo me zanima če bo po počitnicah prvotno stanje ali bo konec luštnega.

Sedaj me pa predvsem iz velike radovednosti zanima ali ste imeli to kakšen link ki je omogočil prečiščeno povezavo in če je dostopen navadnim smrtnikom, če pa ste filtrirali sami če mi že ne poveste kako pa vsaj povejte idejo na kakšen način(algotitem) prečistite informacije.
Hvala čau

moderator
Prispevkov: 165
Pridružen: 5.2.2004 10:01

Odgovor Napisal/-a moderator »

Na primarni strani http://www.kvarkadabra.net/ so na desni strani povezave do novic na Svarog, BBC in Nature.

Če na levi strani primarne strani klikneš Področje "Astronomija" ali "Fizika", se izpiše seznam Kvarkadabrinih strokovnih člankov. Na desni strani pod področjem "Fizika" se iztočasno izpišejo tudi zadnje novice na PhysicsWeb in druge naključne novice.

Dobre novice imajo tudi na Reuters in Wired. Njihove novice iz znanosti se prikažejo na desni pod področjem "Tehnika".

Področje astronomskih novic dobro pokrivajo vse omenjene spletne strani. Za izključno astronomske novice pa priporočam http://www.universetoday.com/ in http://www.astronomy.com/asy/default.aspx?c=ss&id=26.

kartako
Prispevkov: 65
Pridružen: 11.6.2004 10:41
Kraj: LJ
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kartako »

Hvala lepa za kakšnega pol leta bom imel dovolj. Drugače pa ko bo kdaj možnost bi bilo lepo če bo astronomija-novice pa starem tako kot jih ima tehnika in fizika.
cau

Odgovori