Replike na smetenja trolov

Zanima me...
Odgovori
smolejleo
Prispevkov: 1502
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Replike na smetenja trolov

Odgovor Napisal/-a smolejleo » 2.2.2018 10:55

Zopet se smešita - klovna naravoslovja. Sicer ni več tako duhovitih dialogov kot včasih - primer:
vojko napisal/-a:
1.7.2014 22:40
shrink napisal/-a:
vojko napisal/-a:...polčas razpada.
Verjetno misliš na "half-life of decay"? Po naše je to: razpolovni čas ali razpolovna doba.
Ja, to sem mislil. Se opravičujem..."izgubljeno s prevodom"... :D
ali
DANICA napisal/-a: FIZIKA - astronomija
OdgovorNapisal/-a DANICA » 21.12.2015 9:52

Vprašanje iz Preizkusa znanja pri fiziki v 9. razredu OŠ:
Ali bi bila višina človeka na vseh planetih našega osončja enaka? Obkroži pravilni odgovor ( DA, NE) in ga utemelji.
Lepo prosim za odgovor in hvala.
Danica
shrink napisal/-a:V teoriji NE, ker večja/manjša gravitacija povzroča večje/manjše plimske sile, zaradi katerih bi se telo
bolj/manj "raztegnilo".
vendar vseeno. "Zelo veliko " imata obiska na tem forumu in lepe poljudno- znanstvene razprave in razlage :lol:

Tudi primer:
vojko napisal/-a:
31.1.2018 16:28


Razlaga je preprosta in logična!

V tej galaksiji, blizu te zvezde, je civilizacija tip III. Njihovo leto traja 600 naših dni. Vsakih 100.000 njihovih let je še posebej veselo. Ker pravkar praznujejo petsto milijonto obletnico njihovega intergalaktičnega imperija, so slovesnosti še bolj razkošne. V takšnem jubilejnem letu dni imajo pet velikih praznikov (novo leto, velika noč, Valentinovo, vnebohod, Martinovo), ko imajo posebno svetle ognjemete (odtod se poveča svetilnost pet krat v 600 dneh!). Ognjemet poteka tako, da vržejo v bližnjo črno luknjo vsakič po kakšnih tisoč zvezd. To je sicer dražje kot običajno, ko skurijo le po kakšnih 200-300 zvezd, a za 500 milijonto obletnico se splača malo globlje seči v žep ...:lol:

Res ne vem, zakaj si naši astronomi toliko belijo glave. S perspektive civilizacije tip 0,72 je to seveda videti kot nerazložljivo obnašanje bizarne zvezde ... Kot rečeno: gre le za praznične ognjemete ... :lol:
Večje pravljice je Vojkosrav pravil samo kot predavatl Kumrovaške Sorbone!


8)

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14131
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Replike na smetenja trolov

Odgovor Napisal/-a shrink » 2.2.2018 23:37

Podučitelj trolej-smolej spet moteno smeti z enim in istim jokcanjem, replika na to pa bo seveda vedno enaka:
shrink napisal/-a:
16.5.2017 23:10
Narobe, trolej-smolej, ti le spet moteno jokcaš; da spomnim naključne bralce:
shrink napisal/-a:
5.1.2016 16:24
Narobe, moteni podučitelj osmoljenileo: na planetu je tudi človek, ki skoči v zrak, človek, ki je obešen na drogu za noge in človek, ki recimo leti z zmajem, pa v nobenem od teh primerov NIMA "pod sabo nekaj trdnega, kar deluje proti teži", zato vse tvoje nadaljnje nakladanje pač ni vredno piškavega drobiža, še posebej ne podučiteljski sklepi tipa:
osmoljenileo napisal/-a:Predvidevamo, da se človek kdaj pa kdaj postavi na lastne noge ali se vsaj usede in takrat se razdalja med vretenci hrbtenice zmanjša in s tem tudi velikost človeka. Ker je na različnih planetih teža (gravitacijska sila na površju planeta) človeka različna , bo tudi velikost človeka na drugih planetih (nekoliko) različna.
ker ne upoštevajo vseh možnih situacij, recimo da kak kratkohlačnik (ki mu pere dudo in slinček) kdaj pa kdaj skoči v zrak, ali pa med telovadbo visi na drogu, zato lahko takšna analiza pač najde mesto le v podučiteljskem peskovniku. :lol:

Seveda čisto v vsakem primeru deluje natezna sila zaradi plimskih efektov gravitacije, ker pa tega podučiteljski motenec iz dežele jodlarjev ni vedel, sedaj pa očitno ne razume, se v zvezi s tem lahko le konstantno imbecilno oglaša in to celo označuje za idiotizem, a je v resnici le njegovo smetenje idiotsko. :lol:

P.S. Temna energija je "nateg" le za šarlatane in njim podobne nakladače; tudi za neizobražene jodlarske podučitelje tipa osmoljenileo, ki je prepričan, da se "vesolje pospešeno širi zaradi črnih lukenj": za takšno izjavo bi srednješolski učitelj vsakemu učencu nategnil ušesa. :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov