sporne karikature in odziv muslimanov

Zanima me...
igy
Prispevkov: 337
Pridružen: 25.11.2005 1:16
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a igy »

Da bi palestinci in izraelci živeli skupaj v miru je potrebna enakopravnost med njimi, ampak veliko palestincev (in izraelcev) tega ne želi. Palestinci bi izraelce radi pregnali, izraelci pa palestince še naprej imeli za poceni delovno silo.
Vsekakor bi raje za svoje otroke kupoval knjige in hodil delat za mizerno plačo kot pa jih poslal ,ali pustil, kamenjat oborožene vojake. To je zadnje na kar bi pomislil. Na tak način lahko le pošlješ v smrt lastnega otroka. Otrok bo nekoč odrasel in če bo imel neko znanje si bo lahko poiskal dom na lepšem kraju. Druga pot vodi na pokopališče in ponavljanje brezizhodne zgodbe iz generacije v generacijo.
Nisem mislil tega, ali bi svoje otroke poslal v boj (to je itak sprevrženo) ampak če bi se ti boril ali bi bil raje hlapec?
Ma j.....eš ti to. Kaj je sploh "sveta vojna"? To je lari-fari s katerim indoktriniraš siromaka da nosi svojo glavo naprodaj za tvoje cilje. Prej ko to spoznajo, bolje bo. Mogoče pa bi preveč knjig utegnilo preveč odpreti glave?
Točno to ne velja samo za palestinec ampak na žalost tudi za američane. Razlika je samo v nazivu vojne (vojna proti terorizmu - jaz pravim vojna za nafto)

Uporabniški avatar
pipp
Prispevkov: 14
Pridružen: 17.9.2006 15:30
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a pipp »

15.9.´06: Še ena izjava ki je podžgala muslimane :http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=119917

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Nečesa ne razumem, kako lahko zahod gleda in prenaša kako se maščujejo v imenu svojega boga z humanitarnimi delavci ki sploh nič niso krivi(ko jim javno režejo vratove)?
Kaj bi se zgodilo če bi se našla neka skupina na zahodu ki bi delali kontro - kri za kri?
Seveda pa tudi ne udobravam vtikanje Američanov v njihov svet, kar je po mojem eden izmed razlog da se dogajajo ta grozodejstva.

Ali bog dovoli maščevanje? NE
Ali bog podpira sveto vojno? NE
Ali bog dovolji skrunjenje ali omadeževanje druge vere? NE

Nikjer in nikoli ni bilo v nobenem svetem berilu napisano da bi bog uničil vse nevernike. Bog je en in edini, ki se po svetu prikazuje na svoj način in s svojim imenom. Mi mu rečemo Bog, nekdo Alah drugi po svoje.
Konec koncev človek sam izbira kaj bo verjel in za kaj bo živel, to pa je božja volja, da mu prepušča svobodno pot - seveda v dobrem pomenu.

Včasih se mi zdi kot da bi bili v srednjem veku...
Kdaj bo človek ovidel da smo vsi enaki, da v vseh nas teče človeška kri - kar nas enači. Razlikujemo se po barvi kože, a še vedno smo isti - človek je človek, vsi smo isti.

Kdo lahko kaj naredi v smeri sožitja in miru?
Največ lahko sami, da se poglobimo duhovno. S tem bomo spoznali čare naravne lepote ki nas obdajajo vsepovsod na vsakem koraku...
Kot je zapisano: "Gledate in ne vidite, Poslušate in ne slišite, Čutite a vendar ne občutite tistega kar v resnici je. Prišel bo dan ko bo človek izvedel resnico in prišlo bo razsvetljenstvo ko bodo padla vsa bremena, zamere in sovražtvo iz njega. Tedaj se bodo začeli novi dnevi, rajski dnevi."
Veliko bi lahko naredili tudi sami poglavarji ver, ki lahko najbolj vplivajo na svoje vernike.

...

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Meni se zdi najbolj zabavno to, da so muslimani (vsaj tile, ki sem jih videl po tvju) na to reagirali ravno na način, ki ga žaljivi citat opisuje. Z nasiljem (oz. željo po nasilju) so nasprotovali očitku, da delujejo nasilno :)

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

Mi slovenci pa moramo biti kar tiho, saj nam muslimani skoraj tradicionalno vsako leto rešijo kakšnega Tomaža!
Me prav zanima, kaj bi imela Tomaž in Tomo proti graditvi džamije v Ljubljani?
Sicer pa roko na srce, kako lahko je obtoževat muslimane, ki slepo verujejo svojim politikom.
Kaj pa mi? Ali smo res toliko drugačni in bolj razgledani?
Poglejmo katolike s te ali one strani meje pri Hotizi. Saj se ne moremo sporazumeti, ker so ti sosedi takšni, da jin ne gre verjeti! Hočejo našo sveto zemljo! S tem nas politiki nategujejo že 15let. Mi verjamemo našim, oni pa prav tako svojim. Me prav zanima, če bi taisti ljudje živeli na drugi strani, kako bi komentirali te dogodke? Mislim da ravno tako kot želijo politiki....
Minister Gregor pa nič! Bruselju je kaj malo mar, kje poteka južna meja EU!
Kakšna je ta unija, ki še za svoje meje ne ve?!!!!

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Jaz tudi nimam nič proti gradnji džamije v Ljubljani (pa ne zato ker je to relativno daleč od mene), pa me muslimani še niso rešili :)

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Preberite spodnje besedilo:

"Služabniku križa (papežu) sporočamo: Počakaj na poraz...Tiranom in nevernikom pa pravimo: Počakajte na nekaj, kar vas bo prizadelo. Nadaljujemo sveto vojno," piše v sporočilu iraške veje Al Kaide. Slednja še obljublja, da bo "poteptala križ, tako da kristjani ne bodo imeli druge izbire kot islam ali smrt.


To pomeni da vzhodnjaki(Al Kaida, ter vsi ki mu sledijo) ne le da nasprotujejo krščanstvu, ampak nasprotujejo vsem religijam in nevernikom. Vsak nevernik je lahko ateist in teh je po mojem kar precej(vsaj v zadnjih letih).
Če že kdo dela napako jo delajo oni, in ni opravičila za takšnje grožnje...
Kdaj se bodo uprli židi in druge vire, kdaj se bodo uprli ateisti, skinheadi in satanisti ker jim vzhodnjaki grozijo?
Ali ljudje res mislijo da grozijo le in zgolj Vatikanu in Ameriki?
...še enkrat preberite zgornje besedilo...(takšna in podobna besedila so bila napisana že velikokrat in tudi izrečena preko video posnetkov).

Grozijo celim svetu z pokolom, izbiraš pa lahko le med smrtjo ali Islamom.
Svašta, sam sem brez besed...

Nekaj me zanima, ali so Islamistične združbe v državah(recimo po Evropi in Ameriki) povezani z vzhodom in ali podpirajo njihove besede in grožnje?
Ali podpirajo njihova navodila in ali je možno da se preko njih ustvarijo ekipe ki se borijo v imenu svete vojne(za Islam)?

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

AlexUS napisal/-a:Bog je en in edini, ki se po svetu prikazuje na svoj način in s svojim imenom. Mi mu rečemo Bog, nekdo Alah drugi po svoje.
Če misliš da boš v to prepričal kakšnega resnega vernika (katerekoli religije), se bridko motiš...


Islam pa je že po sebi bolj bojevit, torej bo tisti, ki bo hotel, kaj hitro našel opravičilo za nasilje v imenu boga. Mogoče bi kristjani v odgovor morali dajati v ospredje Staro Zavezo? Židom očitno kar koristi :roll:

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

mirtelo napisal/-a:Poglejmo katolike s te ali one strani meje pri Hotizi. Saj se ne moremo sporazumeti, ker so ti sosedi takšni, da jin ne gre verjeti! Hočejo našo sveto zemljo! S tem nas politiki nategujejo že 15let. Mi verjamemo našim, oni pa prav tako svojim.
Tista zemlja pri Hotizi spada pod Hrvaško :D.

ZdravaPamet
Prispevkov: 2841
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

Tista zemlja pri Hotizi spada pod Hrvaško.
Podobno kot si bogataši že kar lastijo del lune, bi rekel. Ljudje smo nenavadne prismode, da si želimo lastiti kos tretjega večjega kamna od sonca in zanj tudi umreti. Mura jih bo poplavila, oni se pa sprašujejo ali bo poplavila ozemlje, ki je na papirju napisano hrvaško ali slovensko.... :lol: 8) :) :lol:

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

Ker ne vem čigava je zemlja med Hotizo in Muro, sem pogledal vse zemljevide, ki jih premorem: avtokarto, turistično karto.....in kaj sem ugotovil? Karte smo natisnili pri nas in sicer po letu 1991. Na vseh kartah pa je na žalost meja zarisana na kopnem čisto blizu Hotize in ne, kot bi pričakoval po sredini Mure!!!
Zakaj so naši kartografi vrisali državno mejo napačno? In to na turističnih zemljevidih v nemščini, angleščini itd!
Kdo jim je dovolil distribucijo, če so se tako ZMOTILI!!???

Sedaj imam o tej meji tudi jaz drugačno mnenje!

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

Govori se o katastrstki meji - državna pa še ni določena.

Katastrsko spadajo tisti zaselki okoli Hotize (Hotiza pač ne) pod Hrvaško. Katstrska meja je bila včasih tudi meja med nekdanjima republikama v Jugi.

Tisto ozemlje, kjer je doma Joško Joras in njegovi sosedje in stavba hrvaške mejne kontorle in carinarnice, pa spada pod slovensko katastrsko občino. Pa tudi tam državna meja še ni določena.

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

[quote="Mafijec"]Govori se o katastrstki meji - državna pa še ni določena.

Zakaj pa piše na turistični karti Slovenije v nemščini Staadgernze in ne Katastergrence? Poglej katero hočeš. Bi pa res rad videl karto, kjer bi bilo tam polje s pripisom: državna meja še ni določena, ali nekaj podobnega :roll:

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

Tisti so pač upoštevali mejo med republikama pred letoma 1991 (ki je najbrž ustrezala katastrski) in se pač niso poglabljali v te probleme.

Saj je meja med drugimi državami tudi zvezno narisana pa imajo ostale države tudi take probleme. U bistvu še večje...

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

V marsikater službi lahko "letiš" že za kaj mnogo bolj nedolžnega! Menim, da bi morali leteti s služb vsi odgovorni, ki so dovolili tiskanje zemljevida republike Slovenije z jasno označenimi mejami, ki pa še sploh niso določene! Za vsak papir se najde cenzura, za poneverbo državnih mej; po moje je to večji greh, kot falsificirati denar!, pa se nihče v državi ne sekira. Nazadnje se bo še kdo našel, ki bo trdil, da pač na osnovi republiških mej tiskamo že 15 LET karte, zemljevide za šolske atlase itd, ker pač ni vredno jasno na njih označiti nedorečena območja!
Hvala za tako brezbrižnost, za katero so in v nekaterih državah umirajo mladeniči! Hvala bogu, da se s sosedi zadovoljivo razumemo. Kaj pa na to poreče mednarodna arbitraža?

Odgovori