Page 1 of 1

Mednarodna matura

Posted: 4.6.2007 20:39
by [Krypton]
Rad bi slišal vaše izkušnje ali informacije o mednarodni maturi, če je kdo obiskoval ta program, kako se mu zdi, zakaj se je za njega odločo....

Sam sem bil pred kratkim sprejet v ta program imam pa še možnost da si premislim. Rad bi studiral naravoslovje, matematiko ali fiziko.

Če kdo ve kakšna je primernost mednarodne maturo za nadaljni študij iz matematike oz. fizike.

Posted: 4.6.2007 23:24
by Mafijec
En moj sošolec je delal mednarodno maturo. Ne vem, kaj mu je to pomagalo pri vpisu na naš faks. Itak ni bilo omejitve. Za naslednja leta v življenju pa matura najbrž ni pomembna. Se morda motim?

Posted: 5.6.2007 8:20
by [Krypton]
Za vpis ta matura bolj pomaga, če misliš it študirat kam v tujino, drugače pa se mi zdi da je tudi v kasnejšem življenju razlika med normalno maturo in mednarodno, saj imaš pri mednarodni maturi vse v angleščini, torej se vsaj dobro naučiš angleško.

Mednarodna matura je tudi bolj usmerjena v določen predmet, ker mamo samo 6 predmetov(več, če si jih želiš), torejse že zdaj začneš usmerjat v določeno stroko, rahlo pa zanemarjaš druge.

Posted: 5.6.2007 22:23
by Mafijec
Slovenska splošna matura ima pet predmetov. Angleško se lahko tudi naučiš kako drugače. Naučiš se lahko tudi za certifikate.

V tujino greš lahko študirat preko Erasmus programa (pravzaprav tako le gostuješ na tuji univerzi). Sicer pa greš lahko na podiplomski študij kam v tujino.

Posted: 6.6.2007 11:20
by Japi
Pri mafi je mednarodna matura po moje prej prednost kot slabost. Če to pomeni, da čas namesto za "nepotrebne" predmete posvetiš tistim, ki jih boš dopolnjeval na faksu, potem je pomoje večja verjetnost, da boš prej diplomiral s po možnosti višjo oceno. Je pa precej utopično pričakovati, da angleščine ne boš rabil aktivno, tko da prej, ko se je zares lotiš uporablati v strokovni literaturi, več časa ti kasneje ostane za študij. :) Par kolegov poznam, ki so "mednarodno maturirali", pa sem pri vseh opazil boljše predznanje. Možno, da je naklučje. :) LP

Posted: 6.6.2007 12:34
by Mafijec
Če sem prav spomnim, je res, kar je napisal Japi. Analiza 1 s FMF Fizika UNI je pravzaprav vključena v program mednarodne mature.

Posted: 6.6.2007 21:10
by [Krypton]
Japi wrote: Je pa precej utopično pričakovati, da angleščine ne boš rabil aktivno, tko da prej, ko se je zares lotiš uporablati v strokovni literaturi, več časa ti kasneje ostane za študij. :) Par kolegov poznam, ki so "mednarodno maturirali", pa sem pri vseh opazil boljše predznanje. Možno, da je naklučje. :) LP
Ne razumem prav, kaj mislis povedat glede uporabe angleščine. Lahko prosim razložiš.

To da si pri njih opazil boljse predznanje je mozno tudi za to, ker so mogli met neko boljse predznanje da so bili na mednarodno maturo sprejeti(ce je bil tisto leto naval na ta program), mozno pa tudi, da so se toliko bolše tam naučili. Kam pa so hodli na program mednarodne mature? Maribor ali Ljubljana?
Mafijec wrote:Če sem prav spomnim, je res, kar je napisal Japi. Analiza 1 s FMF Fizika UNI je pravzaprav vključena v program mednarodne mature.
Kakšna analiza to?

Posted: 6.6.2007 21:33
by Mafijec
Kdor je naredil mednarodno maturo, je že znal snov Analize 1, ki se obravnava v 1. letniku Fizike UNI.