Primerjava med študiji

Zanima me...
ZdravaPamet
Posts: 2841
Joined: 16.8.2004 19:41

Re: Primerjava med študiji

Post by ZdravaPamet » 2.4.2009 22:02

Tole zapojejo.

User avatar
shrink
Posts: 14560
Joined: 4.9.2004 18:45

Re: Primerjava med študiji

Post by shrink » 2.4.2009 22:49

=) wrote:hahaha....no dobro če ti tako misliš pa naj bom zate najprej in predvsem umetnica... :lol:
Iz tvojega stališča gledano te popolnoma razumem da mi to pripisuješ...
No, saj si jasno izjavila:
=) wrote:zato pa sem umetnik :oops:
=) wrote:Ja, Avstrijci imajo drugačen sistem kot je pri nas...Katero akademijo? Ali si morda mislil konservatorij?
Sistem in nivo zahtevanega znanja je po moje slabši (kolikor poznam), profesorji pa (po moje) boljši - ker je tam za spoznanje manj "kuhinje" kot pri nas...Na naši akademiji so namreč prav znani po tem, da imajo izjemen talent kar se tiče svetovno znanih slovenske glasbenikov alla Irena Grafenauer, Igor Ozim...
Tvoj prijatelj je študiral glasbeno pedagogiko? - sklepam.
Ne, študiral je oboo - verjetno na konservatoriju. Pa saj to ni važno. Dejstvo pa je, da po končanem študiju le ni vedel, kaj bo točno počel - sama pa, očitno, meniš nasprotno.
=) wrote:Ne posplošujem... dala sem primer poklica, ki ga vsi poznamo pa vendar dokler nisi noter nimaš dovolj dobrega vtisa.
Pa kakšno zvezo ima predstava ostalih o nekem poklicu s predstavo, ki jo imajo študenti tekom študija? Sicer pa študenti na pedagoški fakulteti svoj poklic spoznavajo preko prakse. In to velja praktično za vsak študij.
=) wrote:Jaz in moji sošolci pa dejansko nastopamo v filharmoniji, CD, učimo po glasbenih šolah, vodimo seminarje...
In kaj s tem? Študenti naravoslovja recimo dejansko sodelujejo v raziskovalnih skupinah in marsikdo ima objavljen članek še pred koncem študija. Skratka: že med študijem spoznavajo raziskovalno delo in si pridobivajo izkušnje za potencialen profil znanstvenika. Da o tem, da je marsikateri dober študent demonstrator, niti ne izgubljam besed.
=) wrote:Ne razumem zakaj tega nočeš razumeti. :roll:
Pa ti razumeš gornje? :?
=) wrote:Seveda se znajo naravoslovci zabavati, samo na drugačen način. Tudi vici so drugačni.... :D Ko je moja mama prišla na naš faks...ker sem jaz na dan izpita iz fizike pozabila kalkulator v avtu se ji je zdelo zelo fascinantno o čem vse so se študentje pogovarjali na hodnikih in je o tem govorila še cel teden :D :D :D ... poleg tega so naravoslovni faksi bolj "logični" in "urejeni"...ker akademija je kar se tega tiče v razsulu...(včasih verjet ne morem)...lani smo imeli izpit iz dirigiranja na hodniku... :lol:
Vsak se zabava na svoj način, kar pa ne pomeni tega, da bi nek naravoslovni bruc delil enako navdušenje nad brucovanjem AG, kot ga sama.
=) wrote:
Si slišala že kdaj za "Mafijski žur" na FMF? Očitno ne. Naj ti kakšen sedanji študent fizike pove o tradiciji tega žura in katero himno zapojejo na vsakem takem žuru.
no, povej mi...
Odgovor si že dobila.

User avatar
=)
Posts: 444
Joined: 18.7.2004 22:28

Re: Primerjava med študiji

Post by =) » 3.4.2009 0:38

stari, ta pesem je legendarna... :D :D :D :D :D

Točke in pol, človeka in pol, štempelj in pol... (kaj naj bi pa to pomenilo?)....

Cimra študira matematiko 3. letnik pa je rekla,da ima dejansko 2 sošolca (od v 1 letnik vpisanih 150-ih), ki dejansko konkretno delata. Eden piše članke, drugi je demonstrator... Ostali povečini kvečjemu dajejo inštrukcije, programirajo na kakšnih firmah, rešujejo naloge, raziskujejo pa večinoma absolventi...
Kar še zdaleč ne pomeni, da so študenti slabši ampak, da je količina potrebnega znanja večja in da je delo bolj kompleksno in da so morebitne napake absolutno nesprejemljive...

Če razumem, shrink? Ja razumem kaj hočeš povedati. Osebno zelo spoštujem študente FMF...
Svaka čast še posebno fizikom, saj morajo poznati tako matematiko, kot fiziko,kot (sicer manj) kemijo in povezujejo te tri znanosti... Od več ljudi sem že slišala, da so imeli nek problem na nekem področju in so jim samo fiziki lahko pomagali (čeprav se je konkreten problem bolj nanašal na recimo strojništvo)...

biti umetnik ali biti predvsem umetnik? jaz vidim razliko. In vidim tudi da me provociraš... :lol: in opažam tudi da me vse boli od treninga... :roll:

Lahko noč. Dobro spi.

p.s. Če želiš si vabljen (pa ostali ki to berete tudi) v torek 21.4. Cankarjev dom ob 19.30...(če ti je bližje nastopamo tudi v Trstu in Celju :wink: )...Mahlerjeva simfonija 2 (ali Vstajenje)...če mene vprašaš bo zelo v redu, aja dirigiral bo Anton Nanut (asistent Marko Hribernik) in zadeva bo trajala kakšni 2 uri (s pavzo). Orkester AG in zbor APZ Tone Tomšič. Nisem sigurna, ma mislim da je zastonj (še vedno je bilo).

User avatar
shrink
Posts: 14560
Joined: 4.9.2004 18:45

Re: Primerjava med študiji

Post by shrink » 3.4.2009 1:09

=) wrote:Cimra študira matematiko 3. letnik pa je rekla,da ima dejansko 2 sošolca (od v 1 letnik vpisanih 150-ih), ki dejansko konkretno delata. Eden piše članke, drugi je demonstrator... Ostali povečini kvečjemu dajejo inštrukcije, programirajo na kakšnih firmah, rešujejo naloge, raziskujejo pa večinoma absolventi...
Študij matematike je specifičen. Če pa že operiraš s podatki, bi bilo bolj korektno, če bi navedla, da jih je letos v 3. letnik UN študija matematike vpisanih 57.
=) wrote:Kar še zdaleč ne pomeni, da so študenti slabši ampak, da je količina potrebnega znanja večja in da je delo bolj kompleksno in da so morebitne napake absolutno nesprejemljive...
Na tipičnem študiju naravoslovja je drugače: imajo praktikume, laboratorijske vaje, prakse itd. Pri tem študenti dejansko dobijo raziskovalne izkušnje, ponekod pa je običajno, da se študenti višjih letnikov vključujejo v fakultetne raziskovalne skupine.
=) wrote:biti umetnik ali biti predvsem umetnik? jaz vidim razliko.
Morda, ampak pri tebi je več kot očitno, kam pes taco moli.
=) wrote:In vidim tudi da me provociraš... :lol:
Nič bolj kot to počneš sama.
=) wrote:p.s. Če želiš si vabljen (pa ostali ki to berete tudi) v torek 21.4. Cankarjev dom ob 19.30...(če ti je bližje nastopamo tudi v Trstu in Celju :wink: )...Mahlerjeva simfonija 2 (ali Vstajenje)...če mene vprašaš bo zelo v redu, aja dirigiral bo Anton Nanut (asistent Marko Hribernik) in zadeva bo trajala kakšni 2 uri (s pavzo). Orkester AG in zbor APZ Tone Tomšič. Nisem sigurna, ma mislim da je zastonj (še vedno je bilo).
Hvala za povabilo, vendar me po vsej verjetnosti v navedenem terminu pot ne bo vodila na omenjena prizorišča.

User avatar
=)
Posts: 444
Joined: 18.7.2004 22:28

Re: Primerjava med študiji

Post by =) » 3.4.2009 8:07

Ne vem če tole ravno sodi v tole temo :wink: , vendar te vseeno vprašam...Imaš psa? :D

ZdravaPamet
Posts: 2841
Joined: 16.8.2004 19:41

Re: Primerjava med študiji

Post by ZdravaPamet » 3.4.2009 9:39

Točke in pol, človeka in pol, štempelj in pol... (kaj naj bi pa to pomenilo?)....
Od šestih kolokvijev s skupaj šestimi točkami dobiš točko in pol, predavatelj seveda ne pozna milosti, ergo ne dobiš štemplja v indeks.

Popotnik
Posts: 533
Joined: 12.11.2008 18:35

Re: Primerjava med študiji

Post by Popotnik » 3.4.2009 9:47

ZdravaPamet wrote:Od šestih kolokvijev s skupaj šestimi točkami dobiš točko in pol, predavatelj seveda ne pozna milosti, ergo ne dobiš štemplja v indeks.
Mja, samo pač ne vem, kak režim je bil takrat, ko je bil študent še M. Brecelj. Najbrž, da takrat še ni bilo šest kolokvijev. "Praktikumski" značaj je Mafija menda dobila kasneje. Pa tudi za vpis v 3. letnik je bila menda takrat pogoj. Kasneje je bilo tako, da si jo moral obvezno narediti v roku dveh letih. Danes se jo lahko opravlja kot absolvent in to tudi po desetih letih.

ZdravaPamet
Posts: 2841
Joined: 16.8.2004 19:41

Re: Primerjava med študiji

Post by ZdravaPamet » 3.4.2009 12:00

Takrat je predmet poučeval Ivan Kuščer, asistent je bil pa Kodre. Oba sta bila ... Ja takrat je bila mafija pogoj.

Roman
Posts: 6328
Joined: 21.10.2003 8:03

Re: Primerjava med študiji

Post by Roman » 3.4.2009 12:22

Ja, se spominjam. In potem je prišlo brucovanje, na katerem je Brecelj izvedel krstno predstavitev svojega valčka. Na oder je prišel gol, oblečen v pasto za čevlje (ali kaj podobnega), okoli pasu pa je imel spredaj in zadaj privezano metlico. Publika je navdušeno ploskala, pogoji za štempelj pa so seveda postali nedosegljivi (ali pa so to bili že pred predstavo).

User avatar
shrink
Posts: 14560
Joined: 4.9.2004 18:45

Re: Primerjava med študiji

Post by shrink » 3.4.2009 14:24

=) wrote:Ne vem če tole ravno sodi v tole temo :wink: , vendar te vseeno vprašam...Imaš psa? :D
Ne.

Popotnik
Posts: 533
Joined: 12.11.2008 18:35

Re: Primerjava med študiji

Post by Popotnik » 3.4.2009 18:57

Roman wrote:Ja, se spominjam. In potem je prišlo brucovanje, na katerem je Brecelj izvedel krstno predstavitev svojega valčka. Na oder je prišel gol, oblečen v pasto za čevlje (ali kaj podobnega), okoli pasu pa je imel spredaj in zadaj privezano metlico. Publika je navdušeno ploskala, pogoji za štempelj pa so seveda postali nedosegljivi (ali pa so to bili že pred predstavo).
Resno to? On je to spesnil že kot študent?

ZdravaPamet
Posts: 2841
Joined: 16.8.2004 19:41

Re: Primerjava med študiji

Post by ZdravaPamet » 3.4.2009 20:59

Itak. Iz globin samega sebe.

Roman
Posts: 6328
Joined: 21.10.2003 8:03

Re: Primerjava med študiji

Post by Roman » 4.4.2009 20:23

Popotnik wrote:Resno to? On je to spesnil že kot študent?
Ja. Kasneje je poskušal še z Buldožerjem, pa se očitno ni obneslo.

User avatar
=)
Posts: 444
Joined: 18.7.2004 22:28

Re: Primerjava med študiji

Post by =) » 4.4.2009 22:08

Roman, a nisi ti študiral matematiko? :roll:

Post Reply