Stran 1 od 1

Kje se dobi očala za sončni mrk?

Objavljeno: 6.6.2009 21:49
Napisal/-a SolarEclipseChina09
Živijo,

S punco letos potujeva na Kitajsko in sva se odločila, da si bova med drugim ogledala tudi sončni mrk, ki je vsekakor dogodek vreden ogleda. Si pa ne predstavljam kej pri nas se dobi očala za opazovanje. Če kdo ve, lepo prosim za napotek.

Hvala

Žiga

Re: Kje se dobi očala za sončni mrk?

Objavljeno: 7.6.2009 0:23
Napisal/-a NIKKI

Re: Kje se dobi očala za sončni mrk?

Objavljeno: 11.6.2009 20:52
Napisal/-a NIKKI
Zadnjič sem bil malo skop. Ker se mi zdi, da dejansko ne vesta, kaj vaju čaka, to enostavno moraš doživeti sam, da dojameš. Zato samo par majčkenih napotkov. Glede opazovanja mrka priporočam čim manj opreme!!! Dogodek je tako čudovit, da vse ostalo postane nepomembno. Zato samo očala ali folija za opazovanje Sonca, za spremljanje nepopolnih faz mrka, potem pa golo oko in morda binokular (lovski daljnogled), z njim si oglejta popolno fazo (ko Luna popolnoma prekrije Sonce), takoj ko se pojavijo biseri, nehajta gledat!!!!!!!!!!
Da bi posnela mrk je nesmiselno, ker je za to potrebno mnogo znanja, opreme in izkušenj. To naj počnejo drugi. Morda je bolj zanimivo snemati z videom svoje in odzive drugih ;) .
Torej; ležalnik, dobra glasba, sončnik, primerna oblačila- po možnosti svečana, primerna luksuzna pijača ... . Skratka pripomočki za uživanje so bolj pomebni kot tehnična oprema.
Zanimivo bi bilo, da po dogodku na kratko opišeta svoje doživljaje tu!
P.S.: Zavidam vama!

Re: Kje se dobi očala za sončni mrk?

Objavljeno: 12.6.2009 15:01
Napisal/-a fraktal
Če hočeta večjo romantiko vzamita tista zaščitna očala za varjenje. Tisto je tudi OK :D

Re: Kje se dobi očala za sončni mrk?

Objavljeno: 12.6.2009 18:26
Napisal/-a =)
:shock: :lol: :lol: :lol: :P