Eksplozija v Tangusku-Sibirija

Zanima me...
Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

AlexUS napisal/-a:Atomsko bombo lahko kar izpustimo, saj je takrat, še niso poznali.
Nisem še prebral tvoje teorije do konca. Tu sem se ustavil.

Motiše se. Lahko bi bila atomska bomba. Pač naravna ;).

Roman
Prispevkov: 6472
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

shrink napisal/-a:Določenih osebkov (tudi na tem forumu) še tako očitni dokazi ne prepričajo.
Ko se pa paraznanost tako lepo bere. Ne potrebuješ nobenega predznanja, uporabiš nekaj magičnih besed, ki so sicer podobne nekaterim iz znanosti, a pomenijo nekaj drugega, zakuhaš, pomešaš in nova teorija je tu. Memento fotonski pasovi, napovedi o zamenjavi magnetnih polov v maju leta 2003, ...

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

RTVSlo napisal/-a: ZADNJA NOVICA (21:36)

Znanstveniki so v Sibiriji odkrili krater, ki je verjetno nastal kot posledica najhujšega padca vesoljskega objekta na Zemljo.

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=145561 napisal/-a: V Sibiriji odkrili jezero - krater

Eksplozija buri duhove že celo stoletje

Znanost in tehnologija, 26. junij 2007 21:40
Moskva/Bologna - RTV SLO

Znanstveniki so v Sibiriji odkrili krater, ki je verjetno nastal kot posledica najhujšega padca vesoljskega objekta na Zemljo v sodobni zgodovini.

Strokovnjaki so prepričani, da je bil nepojasnjen dogodek, ko je bilo v eksploziji junija leta 1908 uničenih več kot 2.000 kvadratnih kilometrov gozda blizu reke Tunguska v Sibiriji, posledica eksplozije kometa ali asteroida v atmosferi. Moč eksplozije naj bi bila enaka moči 1.000 jedrskih bomb, ki so padle na Hirošimo, in naj bi v Zemlji naredila krater, ki je danes jezero Checo.

Znanstveniki z univerze v Bologni so za jezero, ki je blizu epicentra eksplozije, potrdili, da je vdolbina podobna kraterju, ki ga lahko naredi le močan udarec predmeta v Zemljo. Jezero ima, čeprav je izredno nizko, torej vse karakteristike kraterja, dodatna razlaga, da bi res lahko bilo posledica padca vesoljskega objekta na Zemljo pa je, da ga ne moremo najti na nobenem zemljevidu pred letom 1929.

Eksplozija pri Tanguski, ki še vedno buri duhove strokovnjakov in znanstvenih krogov, je bila tako močna, da so sij svetlobe videli tudi v Londonu.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 829
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

skrink so to tudi tvoji dokazi kar je napisano zgoraj?

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 829
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »


NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Na žalost ne piše kje se sedaj nahaja ta meteorit, in če gre za Avče, so tam že vse razkopali za prečrpalno elektrarno, tako, da se ne da iskati drugih kosov. Bi bilo pa zanimivo stvar podrobno raziskati (poiskati poročila, časopisne članke itd.).
Meni so bolj všeč "tujci", torej snov, ki prihaja iz drugih planetnih sistemov. Trenutno izmenjujemo snov s sistemom Alfa Kentavra.
Za razmislek poglejte Gregov blog:
http://www.oklo.org/
in tam omenjeni članek:
http://adsabs.harvard.edu/abs/1999AJ....117.1042G.
Ja vem, naporno branje! :oops:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14585
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

celica napisal/-a:skrink so to tudi tvoji dokazi kar je napisano zgoraj?
čelica, vprašanje je povsem retorično, bom pa odgovoril s še enim retoričnim vprašanjem:

Komu gre bolj verjeti, znanstvenikom ali t.i. "quack-om" (po naše: mazačem, šušmarjem, šarlatanom), kot ji označuje Siegel (http://insti.physics.sunysb.edu/~siegel/quack.html), ki se ukvarjajo s psevdoznanostjo in navajajo psevdorazlage, kot je npr. "preskok medplanetarne energije"?

briair
Prispevkov: 28
Pridružen: 8.11.2006 23:34

Odgovor Napisal/-a briair »

Ma pa dobro, grem še jaz mal župo mešat.

Naj povem, da nimam o stvari blage veze, ampak.....

1. tisto zadevo, ki je prifrčala v našo atmosfero naj bi razneslo visoko v ozračju,.......vsi vemo da najbrž ne na "prafaktorje", ampak vseeno, kaj potem, delajo ogromni kraterji na zemlji......

2. zadeva naj bi svetila nekaj dni, hmmmmmmm
karkol je pač padlo na tla je marsikaj spravilo v luft, ali z drugimi besedami....več teme kot svetlobe.....
Če ni pa nič padlo na tla........pa v zraku pač ni tri dni svetilo????? Ali pač?

Drugače pa nisem pristaš nobene teorije

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

No ravno sedaj naj bi dokazali, da je neko jezerce udarni krater. Drugače pa kosi, ki priletijo z ogromno hotrostjo od 10 do 70 km/s, v večini primerov ne prenesejo sil, ki pri tem nastanejo. Kako se kos obnaša je odvisno približno od gostote. Gostejši lahko pridejo do tal! V večini primerov gre za kovinske kose. Analogija; s kovinskim dletom (velika gostota) lahko odlomiš kos betonskega zidu, z lesenim dletom (majhna gostota) ga samo popraskaš in razkolješ dleto. :wink:
Prah lahko vidimo zelo visoko cca 10 do 20 km in več, še dolgo pred vzhodom in po zahodu Sonca. Zato so ob padcih meteoritov in vulkanskih izbruhih ponekod noči svetle. Prav tako je rdeča barva vzhodov in zahodov Sonca in Lune ter drugih teles bolj izrazita.
Še malo reklame!
Kogar zanimajo meteorji, njihovo raziskovanje in opazovanje, naj nabavi knjigo: Mihaele Triglav (sedaj Triglav Čekada) z naslovom "Meteorji", kjigica je izšla pri DMFA.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 829
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

No tole že potrjuje mojo teorijo.

Črna luknja napada
Washington | 18.12.2007 | M.M. Znanstveniki so sporočili, da so zaznali močan curek snovi, ki ga je povzročila eksplozija supermasivne črne luknje v bližnji galaksiji.
Ameriška vesoljska agencija je sporočila, da so znanstveniki zaznali močan curek snovi, ki ga je povzročila eksplozija supermasivne črne luknje v bližnji galaksiji, poroča spletna stran BBC News
Spopad galaksij ni nič novega, toda tokrat je prvič, da so ta fenomen zabeležili tudi znanstveniki. Dogodek se je pripetil v sistemu 3C321, ki leži 1,4 milijard svetlobnih let od Zemlje. Omenjeni sistem vsebuje dve galaksiji, katerih orbiti se prepletata in sta v procesu združitve.

Znanstveniki dokazujejo, da galaksije v svojem središču vsebujejo supermasivne črne luknje. Galaksije v bližini svojih črnih lukenj izvržejo mogočne curke snovi. Take galaksije poznamo tudi kot radio galaksije, saj so curki vidni s pomočjo valovnih dolžin.

Večja galaksija v sistemu 3C321 je izžarevala močan curek snovi. Nesrečna manjša galaksija pa se je našla na poti curka. Tako je večja galaksija "posrkala" manjšo.

Uničujoča moč curka

Svetla točka, ki je vidna na posnetkih, prikazuje mesto sosednje galaksije na katerega je udaril močan curek snovi. Po trku je curek postal prekinjen in preusmerjen. Delci snovi so se razpršili po prostoru, kar naj bi povzročilo rojstvo novih zvezd.

Curki lahko potujejo s hitrostjo blizu svetlobni. Vsebujejo visoko energetske elemente in magnetna polja. Proizvajajo pa tudi ogromne količine radioaktivne energije.

"Videli smo ogromno število curkov, ki so izhajali iz črnih lukenj. Tokrat pa se je prvič zgodilo, da je curek trčil v drugo galaksijo,“ je dejal Dan Smith, znanstvenik Centra za astrofiziko. Prav zato so znanstveniki navdušeni nad zabeleženim dogodkom, ki bi lahko tudi napovedal, kaj bi se zgodilo z našim planetom, če bi se našel na poti mogočnemu curku snovi

Vir : http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/za ... 112969.php

Odgovori