Imam eno čisto zimsko vprašanje. Ker ne pijem kave, si rad naredim kapučin, tisti instant. Ker kapučin ni kapučin brez spenjenega mleka, ga seveda naredim. Pojavi se problem: zakaj se mrzlo mleko iz hladilnika,ca 8 stopinj speni, mleko na sobni temperaturi, ca 20 stopinj, pa ne.
Če ne verjamete: vzemite politersko plastenko,najboljša je od fruca(ker ima širok vrat), ter vanjo nalijte ca 1 dcl mleka(sam uporabljam 3,5) ter dobro ''prešejkajte'': mrzlo mleko se bo spenilo na volumen cele plastenke, toplo, pa bo ostalo popolnoma enako.
Hvala.
Lp,Buschi
Penjenje mleka
Zakaj pa ne uporabljas tistega aparata na baterije, ki ima spodej neko fedrco, ki krozi in speni mleko tudi če je zelo vroče!
Vse pene je trik v mehurčkih, ki se ujamejo med maščobne molekule, najbrž je res kot je rekuAniviler, da je površinska napetost maščob pri višji temperaturi manjša in zaradi tega se mehurčki ne ujamejo v maščobi.
Vse pene je trik v mehurčkih, ki se ujamejo med maščobne molekule, najbrž je res kot je rekuAniviler, da je površinska napetost maščob pri višji temperaturi manjša in zaradi tega se mehurčki ne ujamejo v maščobi.