Tlak se ne umiri takoj

O naravnih pojavih. Kaj je ...? Kakšen je...?
Odgovori
nidani
Prispevkov: 1
Pridružen: 16.8.2017 20:20

Tlak se ne umiri takoj

Odgovor Napisal/-a nidani »

Pozdravljeni.
Sem nov na tem forumu in imam težavo pri svojem projektu ter upam, da se je kdo že srečal z podobnim. Imam torej fleksibilno plastično kantico (5 lit. posoda za witrex). V kantici je voda cca: (98- 99 %) ter 1-2 % zraka. Na kanti imam privijačen 3.3 V senzor tlaka. Kantica je zaprta oz. ima privijačen zamašek V kantici je v mirovanju "atmosferski tlak"


Problem : Ko naprimer z kladivom udarim v kanto tlak v stotinki sek. naraste na nek max ter nato pade pod atmosferskega ter zopet zaniha na cca 40 % max. tlaka itd. Skratka tlak se ne umiri kot sem predvideval oz. se umiri na atmosferskega šele po slabe 0.5 sek.Sprobal sem že premakniti senzor v drug položaj pa ne deluje. Prav tako sem odstranil ves zrak pa tudi ne deluje. Še najboljše rezultate sem dosegel ko sem v kantico nabasal krtače za čiščenje steklenic tako, da so se oprle na stene kantice . Z krtačami sem uspel zmanjšati nihanje tlaka za cca 20 % .

Zanima me kaj povzroča nihanje tlaka ter kako se bi dalo zadevo umiriti.
Potrebujem namreč kontrolirano okolje kjer tlak naraste ter nato takoj pade na atmosferski tlak

Hvala za mnenja .

Peter

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 822
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Re: Tlak se ne umiri takoj

Odgovor Napisal/-a celica »

Pozdravljen
Poiskusi z nepovratnim ventilom. Obrnjen naj bo tako da je prepusten iz zunanje strani, ker v notranjosti kot razumem moraš doseči neki tlak.

Odgovori