Hartmannove in Curryjeve mreže

O naravnih pojavih. Kaj je ...? Kakšen je...?
nosorog
Prispevkov: 19
Pridružen: 7.1.2004 10:34
Kraj: Litija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nosorog »

No, evo zakwa uporabljam modro barvo. Ker sem v računalništvu tak levak, da ne znam drugač ločiti citiranega od tistega, kar napišem (glej prejšnji post).

lalala

nosorog
Prispevkov: 19
Pridružen: 7.1.2004 10:34
Kraj: Litija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nosorog »

Japi napisal/-a:Hm, če na mreže vplivajo tudi daljnovodi, so pač zelo verjetno elektromagnetni pojav. To pa bi se dalo merit še s čim drugim kot le z nihalom. :wink:
Imel sem srečo, da sem v fazi, ko sem pisal knjigo Holistična radiestezija I, imel možnost sodelovati s frendom, ki je takrat na ZVD opravljal meritve EM sevanj. Teh mrež s profi instrumenti ZVD nisva načla. Kakor mi je povedal ta frend, jih je načrtno iskal tudi dr. fizike Jeglič (mož glavne urednice ezoterične revije Aura), pa jih ni našel, kljub temu, da - kolikor mi je znano - dela na Inštitutu J. Stefan in ima tam na razpolago tudi ustrezno tehnologijo, ki bi mu pri iskanju morala pomagati.
Pri vsem tem je absurdno, da imajo nekateri radiestezisti merilni instrument za nekakšno kvazi merjenje EM sevanj, na katerem je tudi skala, ki "omogoča" merjenje H in C mrež.

Kar se tiče "iskanja" mrež z nihalom, je problem ta, da z nihalom najdeš tisto, kar pričakuješ da boš našel (izvzemiva sedaj spontano gibanje nihala zaradi spremembe magnetnega polja). Nek travnik so npr. premerili z magnetometrom in ugotovili, da "je čist". Nato so tja pripeljali 10 radiestezistov in jim rekli, da bodo na travniku našli sevanje vodnega toka. Vsi so ga "našli".
Drug poskus pa "dokazuje" ravno nasprotno. Nek sadovnjak so premerili z magnetometrom in našli precej sevanj vodnega toka. Potem so tja pripeljali večje število študentov, ki niso imeli nikakršnih izkušenj z radiestezijo. Dali so jim t.i. L antene (moderna bajalica) in lesene kocke. Tam, kjer je L antena pokazala odmik od normale (kjer sta se L anteni npr. prekrižali) so morali na tla spustiti kocko. Položaji kock so se v glavnem ujemali z namerjenim z magnetometrom (s tem pa so dokazali korektnost spontanega odziva bajalice na spremembo M polja). Kot sem že nekje prej napisal - pizdarija je takrat, ko z nihalom nekaj iščeš tako, da ti v mislih zastavljaš vprašanja, nihalo pa "odgovarja".

lalala

Uporabniški avatar
Pentium
Prispevkov: 431
Pridružen: 10.11.2003 19:59
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pentium »

Prvo kot prvo, nisem postavil diagnoze, ampak domnevo oz. prepričanje. So fiziki, morda imajo prav, ampakmoje osebno mnenje je, da nimajo. Veliko ljudi je za Einsteina, tudi za Arhimeda in še koga pred njim trdilo isto.

In, namesto modre barve uporabi [quote] besedilo [0/quote], samo brez ničle.

Odgovori