Stran 1 od 2

Strupi

Objavljeno: 26.10.2006 11:20
Napisal/-a panzer
1. Kateri je najmočnejši strup? ( recimo da 1 steklenička tega strupa pobije vse človeštvo)
2. Kateri te najhitreje ubije (recimo cianid te baje ubije v 8 sekundah...kako te strup lahko ubije tako hitro)?
3. In še za konec: ali sta cianid in ciankalij oba strupa?

Objavljeno: 26.10.2006 13:48
Napisal/-a ZdravaPamet
Na nobeno od teh vprašanj ne znam odgovorit. Se mi pa zdi, da nihče ne more vedeti, kateri je najmočnejši ... kdor bi ga imel, bi ga najbrž skrbno skrival.

Objavljeno: 26.10.2006 14:40
Napisal/-a alexcar
vem da je najmočnejši živčni plin VX za strup pa nevem ..

Objavljeno: 26.10.2006 15:14
Napisal/-a matemusic
3. vprašanje:
Mislim da je oboje strupeno, ne vem pa če se šteje kot strup.. če se razume.
vem pa da CID pomeni strup

Objavljeno: 26.10.2006 18:12
Napisal/-a NIKKI
Najbolj strupen je vakuum, enkrat ga vdihneš pa je konec! :wink:

Objavljeno: 27.10.2006 11:36
Napisal/-a panzer
NIKKI napisal/-a:Najbolj strupen je vakuum, enkrat ga vdihneš pa je konec! :wink:
če se teleportiraš v središče sonca je s tabo konec še preden sploh vdihneš :D

Objavljeno: 27.10.2006 15:53
Napisal/-a pipp
1.) Če se ne motim, je najstrupenejši elementarni plutonij

Objavljeno: 27.10.2006 23:17
Napisal/-a Majstor
pipp napisal/-a:1.) Če se ne motim, je najstrupenejši elementarni plutonij
čeprav kemija ni moje področje, plutonij ni strupen ampak radioaktiven, zelo radio aktiven, vsaj mislim da je tako :wink:


lep večer še naprej

Objavljeno: 29.10.2006 17:57
Napisal/-a mikrob
Nekje sm zasledila, da je najmočnejši strup toksin butulinuma, ki ga izdeluje bakterija Clostridium butulinum. Te bakterije se razmnožujejo in kopičijo toksin v recimo slabo konzervirani hrani. 1 mg očiščenega toksina tipa A (je u bistvu protein), ki bi ga razpršili in vdihnili, bi umoril milijon ljudi.

Objavljeno: 12.1.2007 18:34
Napisal/-a seba
mikrob napisal/-a:Nekje sm zasledila, da je najmočnejši strup toksin butulinuma, ki ga izdeluje bakterija Clostridium butulinum. Te bakterije se razmnožujejo in kopičijo toksin v recimo slabo konzervirani hrani. 1 mg očiščenega toksina tipa A (je u bistvu protein), ki bi ga razpršili in vdihnili, bi umoril milijon ljudi.
200 pg - 300 pg/kg cloveske teze (pikogramov, 10^-12 g).
vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Botulinum

Botulin zacne delovat 1-3 dni po zauzitju. Zelo se ga da enostavno delati doma.

Vakuum te vrže v nezavest v 15 sekundah, ubije te po kakšne 2 min, v smislu, da se te ne da oživet nazaj.

Plutonij ni kaj dosti strupen (nekako toliko kakor svinec). Polonij je precej (50 ng za cloveka).

Za cianid: "Inhalation of high concentrations of cyanide causes a coma with seizures, apnea and cardiac arrest, with death following in a matter of minutes."

V filmih pretiravajo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thiopental nezavest v 30s po IV injekciji, v vrat mislim da sem nekje zasledil je okoli 10-15 s, nisem siguren.

Objavljeno: 20.4.2007 9:14
Napisal/-a jeti
A ni baje strihnin eden izmed najbolj hitro delujočih? Kje se pa recimo sploh da dobit strihnin in druge strupe? mal me zanima ker moram narediti seminarsko,.. :(

Objavljeno: 20.4.2007 12:45
Napisal/-a alexa-lol
jah vrjetn to ni v prosti prodaji v lokalnem marketu :lol:
Strupa se ne da dobit...razen če delaš v leku pa krki tm majo vrjetn kake primerke

Objavljeno: 20.4.2007 19:44
Napisal/-a pipp
Kaj pa o ricinu? Bi se ga (teoretično) dalo pridobivat doma?

Objavljeno: 21.4.2007 15:50
Napisal/-a Mafijec
mikrob napisal/-a:Nekje sm zasledila, da je najmočnejši strup toksin butulinuma, ki ga izdeluje bakterija Clostridium butulinum. Te bakterije se razmnožujejo in kopičijo toksin v recimo slabo konzervirani hrani. 1 mg očiščenega toksina tipa A (je u bistvu protein), ki bi ga razpršili in vdihnili, bi umoril milijon ljudi.
Ok, tole me zanima. Recimo, če imamo torej konzervo, ki bi jo morali imeti v hladilniku, nekaj dni na toplem ali vročem, jo moramo potem vreči proč (ker postane strupena).

Objavljeno: 21.4.2007 16:47
Napisal/-a Jurij
Mafijec napisal/-a: Ok, tole me zanima. Recimo, če imamo torej konzervo, ki bi jo morali imeti v hladilniku, nekaj dni na toplem ali vročem, jo moramo potem vreči proč (ker postane strupena).
... če se notri namnožijo te bakterije...