oxygizer

Človek kot stroj, o flori in favni...
Odgovori
Uporabniški avatar
Fr34k
Prispevkov: 39
Pridružen: 15.10.2006 20:24
Kraj: Kranj

oxygizer

Odgovor Napisal/-a Fr34k »

Vrjetn ste že vsi vidl reklamo za to prečudovito vodo k je ubogatena s kisikom. Zdj nj bi jo, ali jo že (nevem) začel prodajat tut v Sloveniji. Cena nj bi bla ukol 3€. Na uradni strani so objavlene vse te "raziskave" in testiranja o dosežkih vode obogatene s kisikom. Jest mislm da je to en navadn BS. Bi se pa rd prepriču. Kdor pozna to zadevo, alpa je že slišu zano, pa zravn ve še kj kemije in biologije nj mi prosm pove kuko je s to zadevo. Sm namreč mnenja, da ma navadna voda s pipe že max nasičenje kisika. Seveda se da z nižanjem temp. ali visokim tlakom ta nivo dvignt, ampak ko mi odpremo steklenico t.i. vode z večjo koncentracijo kisika. A se nebi mogu odvečn kisik sprostit, uidt. Saj namreč nimamo takih pogojev (temp., tlaka) doma v hladilniku, kot v tovarni kjer je bla narjena. Pa četudi bi lahko vzdrževali take pogoje, lahko "zaužijemo" kisik preko prebavnega sistema? Lahko dejansko dihamo z želodcem?
Odgovori, komentarji...
hvala

Uporabniški avatar
nejc@
Prispevkov: 19
Pridružen: 18.5.2007 22:14

Odgovor Napisal/-a nejc@ »

jst tut mislm da je to eno navadno sranje. občutk mam da bosta edina učinka prdenje in riganje(če bo seveda narejena po principu pijač z mehurčki.)
drugače pa glede na to da so plini bolje topni v hladnejših tekočinah nekaj raztopljenega kisika vseeno ostalo notri, in bi se sproščal dokler količina nebi bila primerna tlaku in temperaturu tekočine.
drugače je pa princip verjetno zelo podoben gaziranim pijačam.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Vsaj lažejo ne! Mislim, da je vsa voda v Ljubljani oxy...-ne vem kaj že ! Namreč v črpališčih vpihavajo v vodo ozon O3, ki oksidira biološke snovi in seveda pomori mikroorganizme.

Odgovori