Vrjetn ste že vsi vidl reklamo za to prečudovito vodo k je ubogatena s kisikom. Zdj nj bi jo, ali jo že (nevem) začel prodajat tut v Sloveniji. Cena nj bi bla ukol 3€. Na uradni strani so objavlene vse te "raziskave" in testiranja o dosežkih vode obogatene s kisikom. Jest mislm da je to en navadn BS. Bi se pa rd prepriču. Kdor pozna to zadevo, alpa je že slišu zano, pa zravn ve še kj kemije in biologije nj mi prosm pove kuko je s to zadevo. Sm namreč mnenja, da ma navadna voda s pipe že max nasičenje kisika. Seveda se da z nižanjem temp. ali visokim tlakom ta nivo dvignt, ampak ko mi odpremo steklenico t.i. vode z večjo koncentracijo kisika. A se nebi mogu odvečn kisik sprostit, uidt. Saj namreč nimamo takih pogojev (temp., tlaka) doma v hladilniku, kot v tovarni kjer je bla narjena. Pa četudi bi lahko vzdrževali take pogoje, lahko "zaužijemo" kisik preko prebavnega sistema? Lahko dejansko dihamo z želodcem?
Odgovori, komentarji...
hvala
oxygizer
jst tut mislm da je to eno navadno sranje. občutk mam da bosta edina učinka prdenje in riganje(če bo seveda narejena po principu pijač z mehurčki.)
drugače pa glede na to da so plini bolje topni v hladnejših tekočinah nekaj raztopljenega kisika vseeno ostalo notri, in bi se sproščal dokler količina nebi bila primerna tlaku in temperaturu tekočine.
drugače je pa princip verjetno zelo podoben gaziranim pijačam.
drugače pa glede na to da so plini bolje topni v hladnejših tekočinah nekaj raztopljenega kisika vseeno ostalo notri, in bi se sproščal dokler količina nebi bila primerna tlaku in temperaturu tekočine.
drugače je pa princip verjetno zelo podoben gaziranim pijačam.