komunikacija z možgani (vhodi in izhodi )

Človek kot stroj, o flori in favni...
Odgovori
nekdo

komunikacija z možgani (vhodi in izhodi )

Odgovor Napisal/-a nekdo »

:?: zanima me pa če kdo kaj je je kaj zaslediv (al karkoli že).
ali bi se dalo :podam kot primer direktno pošiljat podatke v možgane
naprimerz zvok ali ča bi bilo mogoče v možgane ugradit naprimer čip (sondo) s ketero bi lahko z mislimi(električnimi signali v galavi) premikali miško na zaslonu.če kdo najde kakšen link na to temo naj mi sporoći ?
zadnjič sem gledal odajo ko je clinton priznal da je delal take tipe poiskusov na ljudeh u zaporih (blo je na discoverjy)(: :shock: :?:

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

Pa smo pocasi pri matrici.

HiNeM
Prispevkov: 6
Pridružen: 13.2.2004 12:06
Kraj: gomila
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a HiNeM »

mislim da je možna komunikacija elektronskih pripomočkov kot so razna čipovja , z možgani, saj lahko rečemo da celotno telo komunicira z možgani na nek način z elktričnimi signali, npr. srce dobiva te elktrične signale, da bije, če teh ne bi bilo bi srce nehalo delat, zato so izumili srčni spodbujevalnik ki pač srce oskrbuje s temi signali, zato menim da je to možno, samo je pa problem, kako te stvari, čipe priklopiti na možgane

joe

komuniciranje z možgani

Odgovor Napisal/-a joe »

Hwking v Vesolju v orehovi lupini napoveduje, da bo v prihodnosti to običajna praksa: namreč elektronski vsadki v možganih s pomočjo katerih bodo naprimer prihodnji astronavti sploh lahko učinkovito upravljali z vesoljsko ladjo. Z Zemlje jim bodo direktno v možgane pošiljali ukaze in s pomočjo vsadka bodo lahko astronavti ustrezno odreagirali. Namreč sam vesoljski polet in upravljanje ladje bo zahteval toliko specifičnih informacij, da bi običajni možgani tu odpovedali. Meni se zdi ta napoved prihodnosti kar logična.

Uporabniški avatar
Pentium
Prispevkov: 431
Pridružen: 10.11.2003 19:59
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pentium »

Vesoljske ladje bodo verjetno kot vsa vozila bolj ali manj avtomatizirane. Dalo bi se priklopiti elektrode na živce in pošiljati signale v možgane, vendar bi bilo to verjetno še bolj zapleteno kot genski inženiring. So izumili tudi očala zaslepe, ki slikajo okolico in jo posredujejo čipu v očeh, ki nadomešča mrežnico. To je bolj enestavno, ker je mrežnica kot CCD tipalo, ki ima sicer mnogo več pixlov. Da bi nadzorovali misli, bo pa treba še dolgo čakati.

HiNeM
Prispevkov: 6
Pridružen: 13.2.2004 12:06
Kraj: gomila
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a HiNeM »

sem gledal en dokumentarec o teh očalih, mislim da je nekaj podobnega tudi za sluh

Mare
Prispevkov: 23
Pridružen: 23.3.2004 10:44

Odgovor Napisal/-a Mare »

Če bi bili človeški možgani tako preprosti, da bi jih lahko razumeli, potem bi bili tako neumni, da bi jih ravno tako ne mogli razumeti.

joe

Odgovor Napisal/-a joe »

ravno oni dan sem prebral, da so pri Nasi izdelali napravo, s katero lahko razberejo, katero besedo imaš na jeziku, še preden jo izgovoriš...

Mare
Prispevkov: 23
Pridružen: 23.3.2004 10:44

Odgovor Napisal/-a Mare »

joe napisal/-a:ravno oni dan sem prebral, da so pri Nasi izdelali napravo, s katero lahko razberejo, katero besedo imaš na jeziku, še preden jo izgovoriš...
a.k.a. branje misli?

joe

Odgovor Napisal/-a joe »

na pol branje misli: razberejo le besedo, ki jo imaš na jeziku, tik preden jo izstreliš. če se vmes premisliš in se ugrizneš v jezik, pa ne vem, če jo še lahko razberejo. o tem je pisalo v Dnevniku, se mi zdi. ta naprava je torej nevarna za tiste, ki ne znajo držati jezika za zobmi. toda tudi ta naprava ni kar tako. a ne?

Mare
Prispevkov: 23
Pridružen: 23.3.2004 10:44

Odgovor Napisal/-a Mare »

joe napisal/-a:toda tudi ta naprava ni kar tako. a ne?
Se strinjam. :) A me lahko mogoče seznaniš s kakim linkom, da bi si jst to mal pogledu?

joe

Odgovor Napisal/-a joe »

novico o izumu sem prebral v časopisu pred par dnevi. verjetno v Dnevniku. potem nisem naprej raziskoval. zapopmnil pa sem si zelo dobro.

Odgovori