Evolucija človeka

Človek kot stroj, o flori in favni...
Gašper
Prispevkov: 15
Pridružen: 28.5.2005 23:35

Odgovor Napisal/-a Gašper »

Franko napisal/-a:Sem pa bral nek članek(ni bil v znanstveni reviji) o moškem genu Y, da naj bi izginjal al nekaj podobnega...ne vem no, lahko da je samo trač.
Hej, jaz sn tudi to slišal, učili smo se v šoli pri biologiji. Po mojem obstaja kakšen znanstveni članek, bi ga bilo zanimivo videti. Itak bo pa pol bedno, k kaj bojo same ženske delale na Zemli :wink:

Uporabniški avatar
sstone
Prispevkov: 180
Pridružen: 30.11.2004 0:05

Odgovor Napisal/-a sstone »

Roman napisal/-a:Napovedovanje konca sveta je bilo vedno moderno, še posebej ob koncu kakega tisočletja (in to ravno po našem koledarju). Eni radi strašijo, drugi so radi prestrašeni.

Poučen je primer s skupinama "Težki časi" in "Zeta talk", ki so napovedali zamenjavo polov in druge kataklizme za maj 2003. Ni tega nihče opazil? Njihovi ostanki še vedno strašijo po netu:

http://www.zetatalk3.com/thub.htm
http://www.zetatalk3.com/slovene/thub.htm
Dober scenarij za film, ne vem če sem v kakšnem zasledil, da se je zemlja ustavila, me zanima, če bi nas spodnesl 8) , da se v šusu ustavimo.

Roman
Prispevkov: 6504
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

sstone napisal/-a:Dober scenarij za film
Ma, kaj pa vem, mislim, da so se filmi katastrof še toliko razpasli, da so postali dolgočasni. Sploh pa, ali bi bližnji prelet velikega nebesnega telesa res lahko zavrl Zemljino rotacijo? Bolj verjetno bi spremenil njegovo orbito.

Maeroc
Prispevkov: 56
Pridružen: 14.1.2005 10:04
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Maeroc »

Franko napisal/-a:Sem pa bral nek članek(ni bil v znanstveni reviji) o moškem genu Y, da naj bi izginjal al nekaj podobnega...ne vem no, lahko da je samo trač.
Kakor jaz vem to ni trač. O tem več piše v knjigi Matta Ridleya Genom. Stvar je v tem, da sta si X in Y nasprotna in po domače povedano ma X premoč in hoče uničiti Y. Zato je Y tudi tako drugačen (spremenjena oblika), ker je odvrgel vse gene, ki jih je lahko pogrešal (zmanjšal je število tarč).

O ledeni dobi sem pa pred kratkim gledal oddajo, ki je bila sumljivo podobna filmu Dan pojutrišnjem. Raziskovalci so našli dokaze (v zemlji, ledu ipd.), da se temperature niso spreminjale čez dolga obdobja, ampak so se spreminjale tudi v tako kratkem času kot je človeško življenje. Vzrok pa je prenehanje atlantskega prenosnika (zalivski tok in protitok) zaradi podrtega ravnovesja v slanosti, kar bi se lahko zgodilo zaradi globalnega segrevanja in taljenja ledu.

Uporabniški avatar
sstone
Prispevkov: 180
Pridružen: 30.11.2004 0:05

Odgovor Napisal/-a sstone »

Ali se bomo moški prelevili, dobro nam gre:

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2058097

:D :D

Odgovori