Lahko bi naredili kakšen načrt kako čimbolje spremeniti zadevo. Kakšni predlogi?? Se strinjam, da precej verjetno ne bomo spremenili sveta AMPAK LAHKO PA POSKUŠAMO!!
lp
Vprašanje je, če tiste kure manekenske sploh vedo, kako se je pridobilo krzno, ki ga nosijo. Zato bi moral take posnetke obvezno (prisilno) videti vsak.drugo pa da ji vzameš kožuh, ko še diha in čuti, zato da se bo neka gospa lahko ponašala pred prijateljicami
V temu primeru bi bila ena boljših rešitev Animal cop tako, kot po večjih mestih v Ameriki.Lahko pa organiziramo eno ekipo, ki bi naredila red... pred kratkim sem v časopisu bral in videl sliko ene mačke, katero je nekdo 7 krat z zračno puško ustrelil v glavo (mačka je preživela, ker ji ni prebilo lobanje) in me kar precej mika da bi šel na en krajši izlet proti Halozam..
Saj je treba razlikovati med tem kaj je nujno za preživetje in kaj je samo delovanje po modnih trendih. Eskimom vsaj jaz ne odtegujem pravice do priskrbovanja hrane in potrebnih stvari za svojo družino (kdo pa tega ne bi počel?).mirtelo wrote:Pa vseeno, če ga bi prepovedali, ali nebi napravili krivico eskimom? Saj ti ljudje brez mesa in krzna nebi preživeli mrzlega podnebja....
Mogoče ne zaradi plačevanja naročnine, ampak bolj ker se vozimo z avtomobili? Ampak okej, odvisnost direktno od nafte ni naša krivda.Ali smo končni porabniki, ki gledamo TV dnevnik sokrivi, ker preko naročnine financiramo pokole, ki nam jih prikazujejo????
Mučenje živali (oz. to, kar z njimi počnejo na posnetku) menda ni nujno, ali pač? Je tako težko žival s palico pošteno lopniti po glavi in jo komaj nato olupiti? Bi rekel da ne.To kar počnejo ti delavci je kruto, a nujno za njihovo preživetje.
Saj samo za to se gre, za zmanjševanje nepotrebnega mrcvarjenja.Je pa resnično treba zmanjšati količino takega manj (-ne)potrebnega mrcvarjenja.
Ali lahko to utemeljiš?Kunstova wrote:http://www.mikavna.si/2010/01/moda-ali-krutost/
Načrtno gojenje živali v ta namen ne samo da ni potrebno, ampak je absurdno...ni izgovorov za takšno početje. Pa saj smo v 21. stoletju!