palačinka

Tehnika. Kako deluje...? Zakaj ne moremo narediti...?
Post Reply
User avatar
uros
Posts: 94
Joined: 13.4.2003 14:49

palačinka

Post by uros » 29.5.2006 18:27

mogoče je vprašanje kar malo smešno. zanima me zakaj prva palačinka nikoli "ne rata"? v čem se pogoji pri nastanku prve palačinke razlikujejo od tistih pri drugi, tretji, četrti,... Ali prva palačinka kako doprispeva da naslednje uspejo? in kako.

User avatar
Aniviller
Posts: 7263
Joined: 15.11.2004 18:16

Post by Aniviller » 29.5.2006 19:07

Malo za hec:
Zaradi istega razloga kot nogavice nimajo parov in da kruh vedno pade na namazano stran: murphyjev zakon :lol: :lol:

Kensei
Posts: 45
Joined: 27.9.2005 20:25

Post by Kensei » 29.5.2006 19:23

Po mojem mnenju ima verjetno vezo z temperaturo ponve, probaj dlje časa segrevat ponvo preden vliješ maso.

seenamojca
Posts: 56
Joined: 2.12.2005 14:43

Post by seenamojca » 30.5.2006 12:05

Ja, poleg temperature, ki verjetno se ni povsem pravilna, igra po moje pomembno vlogo tudi kolicina olja, saj ga je po mojih izkusnjah pri prvi palacinki ponavadi prevec. Prave kolicine in prave temperature mi pa se ni uspelo najti.

Sicer sem se pa ze davno nazaj sprijaznila z dejstvom, da najprej pojem en 'smorn' in sele v drugo palacinko...

User avatar
celica
Posts: 821
Joined: 3.1.2006 22:08
Contact:

Post by celica » 30.5.2006 15:44

Štos je v izparevanju. Najprej vlij zelo malo olja in pokrij, dokler ne doseže zadovoljive temperature,Nato odkrij,počakaj par sekund in dodaj še malo oja,ter takoj prićni z delom palačink.Mmm bo dobra že prva. Podobni proces se pojavlja pri ponovnem gretju praženega krompirja,pri keterem mora biti ves čas gretja pokrit.Takrat je verjetno boljši kot svež.
pa dobertek.

User avatar
uros
Posts: 94
Joined: 13.4.2003 14:49

Post by uros » 30.5.2006 21:25

Pa mi je res uspela prva palačinka 8)
Hvala celica!

Post Reply