Stran 1 od 1

palačinka

Objavljeno: 29.5.2006 18:27
Napisal/-a uros
mogoče je vprašanje kar malo smešno. zanima me zakaj prva palačinka nikoli "ne rata"? v čem se pogoji pri nastanku prve palačinke razlikujejo od tistih pri drugi, tretji, četrti,... Ali prva palačinka kako doprispeva da naslednje uspejo? in kako.

Objavljeno: 29.5.2006 19:07
Napisal/-a Aniviller
Malo za hec:
Zaradi istega razloga kot nogavice nimajo parov in da kruh vedno pade na namazano stran: murphyjev zakon :lol: :lol:

Objavljeno: 29.5.2006 19:23
Napisal/-a Kensei
Po mojem mnenju ima verjetno vezo z temperaturo ponve, probaj dlje časa segrevat ponvo preden vliješ maso.

Objavljeno: 30.5.2006 12:05
Napisal/-a seenamojca
Ja, poleg temperature, ki verjetno se ni povsem pravilna, igra po moje pomembno vlogo tudi kolicina olja, saj ga je po mojih izkusnjah pri prvi palacinki ponavadi prevec. Prave kolicine in prave temperature mi pa se ni uspelo najti.

Sicer sem se pa ze davno nazaj sprijaznila z dejstvom, da najprej pojem en 'smorn' in sele v drugo palacinko...

Objavljeno: 30.5.2006 15:44
Napisal/-a celica
Štos je v izparevanju. Najprej vlij zelo malo olja in pokrij, dokler ne doseže zadovoljive temperature,Nato odkrij,počakaj par sekund in dodaj še malo oja,ter takoj prićni z delom palačink.Mmm bo dobra že prva. Podobni proces se pojavlja pri ponovnem gretju praženega krompirja,pri keterem mora biti ves čas gretja pokrit.Takrat je verjetno boljši kot svež.
pa dobertek.

Objavljeno: 30.5.2006 21:25
Napisal/-a uros
Pa mi je res uspela prva palačinka 8)
Hvala celica!