Stran 1 od 1

sevanje v vesolju

Objavljeno: 3.11.2003 9:48
Napisal/-a stanko
Glede na vprašanja, ki me zadnje čase begajo in sicer v zvezi z možnostjo preživetja človeka v vesolju izven magnetnega polja Zemlje, me zanima nekaj . Kako so bili zaščiteni astronavti na potovanjih na Luno, saj so bili predvsem ob sprehodih izpostavljeni direktno sevanu s Sonca ( mislim predvsem na sončni veter in gama žarke). Dosegljivi podatki o sestavi zaščiznih plasti skafandrov kažejo samo na zaščito ljudi pred visokimi/nizkimi temperaturami, prenizkemu tlaku in UV sevanju.

Objavljeno: 3.12.2003 0:03
Napisal/-a nil mocna roka
jaz bom rekel takole.kdaj in kdo je bil na luni se ni znano povsem tocno.vprasanje je-ce je sploh kdaj kdo bil.storija kubrick puscava in podobne reci.o sevanju nimam pojma predstavljam pa si , da bi astronavti iz tistega cajta morali imeti vsi raka.ce ga nimajo -strbunk.mogoce primerjava tehnicnih podrobnosti astro-oblek za casa vladavine JFK in postaja mir.ali pa obleke zadnjih deset let.seveda ob predpostavki, da imamo originalne dokumente iz leta pristanka na luni.

Objavljeno: 18.1.2004 14:59
Napisal/-a Gost
kdaj in kdo je bil na luni se ni znano povsem tocno.vprasanje je-ce je sploh kdaj kdo bil.storija kubrick puscava in podobne
Tist dokumentarc na TVSLO ki si ga verjetno gledal je bil natega. A ga nisi do konca gledu.

Objavljeno: 18.1.2004 16:15
Napisal/-a Marjan
Se strinjam.

Potrebno je vedeti, da je veliko takih "pravljic", ki krožijo med ljudmi in posledično tudi po internetu. Taka, da ljudje niso bili na luni je tipična.

Kar se pa teme tiče - skafandri so danes bistveno izboljšani kot so bili 30 in več let nazaj.
Seveda pa je človek kljub vsemu zelo nebogljeno bitje za sprehode izven Zemlje.
Evolucija ga je prilagodila samo zemeljskim razmeram.

Objavljeno: 6.2.2004 13:25
Napisal/-a Pentium (na javnem rač)
Koliko časa so sploh prebili na Luni? Če si sevanju izpostavljen nekaj minut, ne boš dobil raka.