Stran 1 od 1

Večanje krožnice Zemlje?

Objavljeno: 17.5.2007 15:00
Napisal/-a MAVER|CK
Da se Luna oddalji od Zemlje vsako leto za 3 cm, sem že dostikrat slišal. Prav tako tudi to, da se Zemlja vedno počasneje suče okoli svoje osi. Sem pa danes prvič prebral na Wikipedii, da Zemlja povečuje svojo krožnico okoli Sonca zaradi tega, ker sonce izgublja svojo maso, ki se pretvarja v sevanje.

Ve kdo od vas kaj več o tem pojavu in kako blizu je Bila Zemlja pred 4 miljardami let?

Objavljeno: 18.5.2007 3:12
Napisal/-a NIKKI
Zakon o ohranitvi vrtilne količine!

Objavljeno: 19.5.2007 14:03
Napisal/-a celica
MAVER|CK, kot vidim se počasi potrjuje moja teorija o soncu.
Vendar tole verjetno ni vzrok, da se z zemljo in luno to dogaja "sonce izgublja svojo maso, ki se pretvarja v sevanje." Res bo verjetno da se masa sonca spreminja v trdno snov in s tem oddaja sevanje - da ne omenim magnetizma da kdo ne izgubi še zadnje koc.... Konc koncev je edino ta energija možna v vesolju da kaj spremeni.
Kje je bila zemlja pred miljardami let - prav tu kot sedaj v istem prostoru z malo drugačnimi krivuljami obhoda okoli sonca in verjetno drugačno vrtilno hitrostjo. To pa zaradi tega ker je bilo razmerje in število planetov in ostalega drugačno. Tudi sonce je bilo povsem drugje, vendar v istem prostoru kot danes.
Lp.

Objavljeno: 19.5.2007 14:15
Napisal/-a nejc@
da bi ns kej kmal odnesel stran od sonca se ni za bt, enako velja za luno. :wink:

Objavljeno: 19.5.2007 14:23
Napisal/-a Rokerda
Kej kmal res ne, ampak nekje sem prebral da naj bi leta 2029 (al neki tazga) meteor trčil v zemljo. Ampak Nasa ma že neke načrte kako to presprečit z dvema satelitoma, ki bosta krožila okoli meteorja....

no če zadene zemljo, bo to konec življenja na zemlji in tudi zemlja bo mogoče spremenila svojo krožnico

Objavljeno: 19.5.2007 21:50
Napisal/-a nejc@
če bo konec življenja na zemlji to za nas itak ne bo več pomembno(večanje krožnice). sicer je res mal egoistično, ker bi se lahko razvilo novo življenje sam usen.

Objavljeno: 19.5.2007 22:58
Napisal/-a ZdravaPamet
Kje je bila zemlja pred miljardami let - prav tu kot sedaj v istem prostoru z malo drugačnimi krivuljami obhoda okoli sonca in verjetno drugačno vrtilno hitrostjo.
Relativno rečeno, seveda.