Stran 1 od 1

Računalniška grafika

Objavljeno: 8.8.2016 21:46
Napisal/-a LUKEC1
Če bi lahko naredil program, da bi recimo miljonkrat povečal sliko, bi lahko z mobilnim telefonom slikal zvezde in jih povečal, tako da bi jih gledal kot s teleskopom. Bi pa mogla biti vektorska grafika. Kateri programski jezik priporočate? Meni je najbližja Java.

Re: Računalniška grafika

Objavljeno: 8.8.2016 22:55
Napisal/-a Rock
LUKEC1 napisal/-a:Če bi lahko naredil program, da bi recimo miljonkrat povečal sliko, bi lahko z mobilnim telefonom slikal zvezde in jih povečal, tako da bi jih gledal kot s teleskopom. Bi pa mogla biti vektorska grafika. Kateri programski jezik priporočate? Meni je najbližja Java.
M. delovna hipoteza je:
- mega povečava ima le relativno vrednost
- GIGO: če z Zemlje z mobijem slikaš zvezdo, bo imel ta primaren posnetek praktično brezvredno resolucijo, in povečava bo le poudarila nekoristnost postopka; vrsta grafike je pri tem irelevantna

Je pa razmišljanje kot tako pozitivno: brain-storming: od tisoč idej utegne biti ena pomembna.
In še več: brez nekonvencialnih idej bi človeštvo napredovalo mnogo počasneje; je pa potrebno imeti mero ('zlata sredina' je starovečen aksiom; problem je pa zadevna mera: tu pride do izraza inteligenčnost).

Re: Računalniška grafika

Objavljeno: 8.8.2016 23:41
Napisal/-a LUKEC1
Bo treba narediti in preizkusiti.

Re: Računalniška grafika

Objavljeno: 9.8.2016 0:06
Napisal/-a maxwell
Hmmm in kako misliš dobiti vektorsko sliko na mobitelu? CCD sensor ti tega ne omogoča.

Re: Računalniška grafika

Objavljeno: 9.8.2016 0:29
Napisal/-a derik
Vectorska grafika ti že v principu ne more prikazati tistega, česar v originalni rasterski sliki zaradi nizke resolucije ni bilo. Lahko ti recimo poveča majhen krog v večji krog, ne more pa razkriti, ali ima nek planet kraterje, ki bi bili vidni šele pri večji resoluciji in boljši optični povečavi.

Re: Računalniška grafika

Objavljeno: 12.9.2017 12:00
Napisal/-a Roman
Oglaševanje na tem forumu ni dovoljeno!