neustrezna tema

Posebna in splošna teorija relativnosti
Odgovori
klemen11
Prispevkov: 3
Pridružen: 11.3.2007 19:11

neustrezna tema

Odgovor Napisal/-a klemen11 »

Zaradi neustrezne vsebine sporočilo odjavljeno...
Zadnjič spremenil klemen11, dne 26.1.2008 18:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Kasijus Klej
Prispevkov: 97
Pridružen: 19.4.2005 20:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kasijus Klej »

klemen11 napisal/-a:Kar se tiče holografskih sistemov-je vsak posamezen ustvarjen preko popolne informacije(qbit teorije),ali obstajajo oddelitveni sistemi(sistemi namenjeni določenemu posamezniku oz.njegovemu vidnemu polju)
To je kar zapleteno vprašanje. Je to ali ali vprašanje?
klemen11 napisal/-a:...ter kakšna je povezava med maso,gravitacijo in holografijo??
Povezava med maso,gravitacijo in holografijo je bistvena. Seveda je vprašanje kateri holografski sistem imaš v mislih... obstaja več takih sistemov, naprimer možgani ali pa holografska fotografija, pa tudi bolj zapleteni, kot so naprimer določena elektronska vezja in podobno.

Povezava med maso, gravitacijo in holografijo je kot povezava med dimenzijo in holografijo. Eni pravijo, če vzamemo časovno dimenzijo, kaj je ta dimenzija, kako deluje in zakaj jo zaznavamo, a stvar je očitna, poglejmo sekundo naprimer, splošno znano je, kako deluje, in nedvomno je stvar konstitucije človekovih možganov, da jo zaznava v taki obliki kot interval. Slika sekunde, ki prihaja od zunaj je kot projekcija signala v enem od režnjev možganske skorje, kamor se projecira. Zelo podobno je z maso in gravitacijo v holografiji.

Zanimivo je tudi kakšno kapaciteto imajo holografski sistemi. Ugotovili so, da lahko na 3 krat 3 kvadratnih centimetrih shranimo zelo veliko količino holografskih informacij, celo do tam nekje velikostnega reda slike celih galaksij. So pa te raziskave še bolj v povojih, holografska fotografija naprimer, ki je za moje pojme zelo zelo zapletena reč, je eno področje, ki je še slabo razvito. Te tehnologije danes ne moremo najti v nobenem prenosnem telefonu.

Odgovori