SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Posebna in splošna teorija relativnosti
Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 12:44

Ja shrink, ugotovil sem da se hitrosti seštevajo, vsaj tako piše na spletu, vendar tega mi absolutno niste dokazali na tem forumu, to ste le trdili in se norčevali iz mene. Ta podatek sem našel, ko sem poiskal, s kakšno hitrostjo leti raketa, ki jo izstreli navaden top, potem sem pa prebral, da če isto raketo izstreli letalo z X hitrostjo ta prej prispe na cilj. Na tem forumu pa tega žal niste znali dokazali.

Primer letala in potnika, ki teče proti kabini je bil že ves čas jasen, saj je nekdo prej prilepil slikico, kjer spustimo žogico na letalu proti kabini. Glede na opazovalca iz tleh je žogica imela svojo hitrost+hitrost letala. Tukaj zame ni bilo nobenih dvomov.

Očitno ste dokazali, da se hitrosti seštevajo, zdaj pa še dokažite, zakaj se v mojem primeru tekočih trakov hitrosti naj ne bi seštevale. Ali moja zadnja teorij, ki sem jo predstavil drži?

derik, pa si vsaj prebral o katerih teorijah sem govoril?

Ko si napisal, da bi kot zidarski vajenec mojstru pokazal, kako se pravilno drži svinčnico, ti lahko povem, da sem res kot zidarski vajenec pred desetimi leti mnogim mojstrom pokazal marsikaj koristnega in so me ponavadi debelo gledali, le nekateri so bili užaljeni, da znam več kot oni in potem niso več želeli delati z mano. So pa tudi drugi mojstri meni pokazali marsikaj dobrega in koristnega. Sicer nekateri tukaj bodo rekli, kaj pa zidar ve, vendar vam zagotavljam, da ravno zidar mora veliko vedeti o fiziki.

Ja res je bargo. Veliko je že napisanega, najbolj pa je ravno obsežen tisti naboj, oziroma s kakšno hitrostjo bi se gibal. Očitno drži, da se hitrosti seštevajo. Niso pa še dokazali npr. v primeru tekočih trakov, zakaj da se tam hitrosti ne bi seštevale. Kaj bi preprečilo seštevanje hitrosti?

Ja vedež, prepričan sem, da bi shrinka premagal v biljardu in še v marsičem drugem, kjer je pomembna uporaba osnovne fizike.

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 12:51

Predlagam, da kdor nasprotuje mojim teorijam kar sam izračuna s kakšno hitrostjo bi se premikal vrh stolpnice, ki sem jo opisal takoj na začetku.

Potem pa še izračunajte s kolikšno hitrostjo bi se gibal vrhnji tekoči trak v mojem primeru.

derik
Posts: 2043
Joined: 6.3.2010 9:04

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by derik » 29.8.2013 13:38

Nande Ninja wrote:Ko si napisal, da bi kot zidarski vajenec mojstru pokazal, kako se pravilno drži svinčnico, ti lahko povem, da sem res kot zidarski vajenec pred desetimi leti mnogim mojstrom pokazal marsikaj koristnega in so me ponavadi debelo gledali, le nekateri so bili užaljeni, da znam več kot oni in potem niso več želeli delati z mano. So pa tudi drugi mojstri meni pokazali marsikaj dobrega in koristnega. Sicer nekateri tukaj bodo rekli, kaj pa zidar ve, vendar vam zagotavljam, da ravno zidar mora veliko vedeti o fiziki.
No, potem pa povej, kako bi kot zidar preveril, če so vsa nadstropja tvoje dva bilijona kilometrov visoke stolpnice res v ravni črti?

User avatar
bargo
Posts: 7913
Joined: 3.11.2004 22:41

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by bargo » 29.8.2013 13:44

Nande Ninja wrote: Ja res je bargo. Veliko je že napisanega, najbolj pa je ravno obsežen tisti naboj, oziroma s kakšno hitrostjo bi se gibal. Očitno drži, da se hitrosti seštevajo.
Ne tako hitro, Ninja. :shock: Spet si se prehitel. :wink: Hitrosti se seštevajo do neke meje, potem pa ne več. Videti je, da je ta meja ravno svetlobna hitrost, če gre za gibanje materije/energije.

User avatar
vojko
Posts: 11498
Joined: 29.5.2004 15:18
Location: LIMBUŠ
Contact:

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by vojko » 29.8.2013 14:29

Kako ne uvidite, da je to pogovor nemih z gluhci? :lol:

Roman
Posts: 6361
Joined: 21.10.2003 8:03

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Roman » 29.8.2013 14:38

derik wrote:No, potem pa povej, kako bi kot zidar preveril, če so vsa nadstropja tvoje dva bilijona kilometrov visoke stolpnice res v ravni črti?
Z grezilom :)

castaneda
Posts: 37
Joined: 9.7.2009 9:50

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by castaneda » 29.8.2013 15:05

Nande Ninja wrote: Sem že pisal na institut Jožefa Štefana, ter jim želel predstaviti svoje ideje, vendar mi niso odpisali. Verjetno je moje pismo prebral kakšen tebi podoben...
Čakajo obisk še enega "genija"...
...imagine a pair of scissors with blades one light year long. Now imagine closing them quickly. It seems since the scissors are rigid that the ends (which is miles apart) closes just as fast as the handle, thus going faster than the speed of light.

so7il
Posts: 268
Joined: 23.9.2005 20:08

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by so7il » 29.8.2013 15:41

castaneda wrote:
Nande Ninja wrote:...zgradil takó visoko stolpnico, da...
Čakajo obisk še enega "genija"...
...imagine a pair of scissors with blades one light year long...
Verjetno krojač po poklicu... Mesar bi se pa najbrž zlaganja krav eno vrh druge domislil.

User avatar
shrink
Posts: 14571
Joined: 4.9.2004 18:45

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by shrink » 29.8.2013 19:57

(ne)Ved(n)ež wrote:šrink ne delaj se norca iz ljudi, ki orjejo ledine v moderni fiziki in sram te bodi, da še vedno nisi dojel poslanstva kvarkadabre in ne znaš nikomur nič razložit.
Hah, (ne)Ved(n)ež, spet pod imbecilno pretvezo braniš šarlatane tipa Nande Ninja. Le kako lahko taki šarlatani "orjejo ledine v moderni fiziki", če pa niti njenih osnov ne poznajo, da so njihova nakladanja popolnoma zgrešena, pa lahko spozna vsakdo, ki je dal skozi srednješolsko fiziko? Image
Iz zgornjih postov je razvidno, da tudi ninja priznava svoje napake, če se mu primerno razloži.
Dej nehi, no, (ne)Ved(n)ež: še včeraj je trdil, da je seštevanje hitrosti pri relativnem gibanju v klasični mehaniki "zgrešena logika", danes, ko pa je kot po čudežu ugotovil, da se moti, pa zasluge za to skromno pripisuje lastni "inteligenciji", ki je (kljub številnim razlagam na tem forumu) našla prepričljivo razlago šele na spletu. Image
Je pač zvedav fazan ali bruc, kakorkoli že ...
Ne, zgolj zidar v Revozu, ki se špila hobi fizika. Image
Ne, ti še vedno ne dojameš, kajne.
Seveda dojamem, da si eklatanten primer šarlatana, ki brani druge šarlatane in to pod imbecilno pretvezo, da si šarlatani zaslužijo tolmačenje. Image
Lažje ti je reči "ti si imbecil", kot pa mu zadeve pravilno razložit - od osnov, od začetka, lepo počasi.
Hah, (ne)Ved(n)ež, spet zavajaš (očitno še vedno ne ločuješ med oznako "imbecila" in "imbecilnega argumentiranja") in spet se sprenevedaš (temu šarlatanu so bile že s strani drugih zadeve takoj pravilno razložene, pa še nekaj repriz razlag je bil kasneje deležen, a seveda nič ni zaleglo). Image
Ja, zate so res vsi bruci in fazani imbecili.
A si polpismen, (ne)Ved(n)ež? Kajti le polpismeni lahko iz tega:
shrink wrote:Bruci in "fazani" nimajo svojih "instant" teorij, jih ne objavljajo na medmrežju in celo v knjižni obliki ter predvsem niso prepričani, da je znanstvena logika oz. znanstvene teorije zgrešene. Samo branilci šarlatanov tipa (ne)Ved(n)ež pa lahko bruce in "fazane" primerjajo s šarlatani.
podajo gornje imbecilno tolmačenje. Image
(ne)Ved(n)ež wrote:Razloži mi kako si ti preskočil svojo imbecilnost, ko si bil fazan (bruc najbrž še nisi bil).
Naj si tvoja polpismena šarlatanska pamet skuša razložiti, kako lahko prihaja do imbecilnih tolmačenj demonstriranih zgoraj. Image
Ha ha ha, oprosti, ha ha ha :lol: :lol: :lol:


Se posmehuješ morda lastnim imbecilnim sklepom zgoraj, (ne)Ved(n)ež? Image
P.S.: Nenazdanje je res paradoksalno, kako lahko nekdo tipa ninja, nabriše shrinka v biljardu? Saj ninja ne pozna osnov fizike (pojmov klasične mehanike in njenih vej kot so: kinematika, dinamika, statika, če naštevam dalje: trk, sunek sile, sprememba gibalne količine, itd., itd.) šrink pa ve vse to.
A spet vidiš neobstoječo "igro", (ne)Ved(n)ež? Image
Le kako boš pojasnil svoje poraze v bilijardu pred manj fizikalno in matematično izobraženimi osebki?
A spet napoveduješ prihodnost, (ne)Ved(n)ež? A te prav nič niso izučile tvoje "uspešne" napovedi o mnogih koncih sveta in podobnem? Image

User avatar
shrink
Posts: 14571
Joined: 4.9.2004 18:45

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by shrink » 29.8.2013 20:12

Nande Ninja wrote:Ja shrink, ugotovil sem da se hitrosti seštevajo, vsaj tako piše na spletu, vendar tega mi absolutno niste dokazali na tem forumu, to ste le trdili in se norčevali iz mene. Ta podatek sem našel, ko sem poiskal, s kakšno hitrostjo leti raketa, ki jo izstreli navaden top, potem sem pa prebral, da če isto raketo izstreli letalo z X hitrostjo ta prej prispe na cilj. Na tem forumu pa tega žal niste znali dokazali.
Seveda smo ti pokazali in dokazali, a kaj ko tvoja "inteligencija" razlag ni bila sposobna dojeti, sedaj pa se spreneveda. :lol:
Primer letala in potnika, ki teče proti kabini je bil že ves čas jasen, saj je nekdo prej prilepil slikico, kjer spustimo žogico na letalu proti kabini. Glede na opazovalca iz tleh je žogica imela svojo hitrost+hitrost letala. Tukaj zame ni bilo nobenih dvomov.
Hah, ja, seveda ti je bil "že ves čas jasen", le poglej kako:
Nande Ninja wrote:Razlika med primeroma ki sta navedena je ogromna. A si res takšen bedak? Potem si pa zamisli letalo ki leti s hitrostjo 1000 km/h. Predstavljaj si, da letalo nima kabine. Ti tečeš s hitrostjo 20 mh/h in skočiš ven z letala. Boš potem letel s hitrostjo 1020 km/h ? Takšna je vaša logika na tem forumu.
Veš, Nande, če ima tvoja "inteligencija" slab spomin, še ne pomeni, da ga imajo tudi ostali. :lol:

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 23:02

shrink wrote:
Nande Ninja wrote:Razlika med primeroma ki sta navedena je ogromna. A si res takšen bedak? Potem si pa zamisli letalo ki leti s hitrostjo 1000 km/h. Predstavljaj si, da letalo nima kabine. Ti tečeš s hitrostjo 20 mh/h in skočiš ven z letala. Boš potem letel s hitrostjo 1020 km/h ? Takšna je vaša logika na tem forumu.
Veš, Nande, če ima tvoja "inteligencija" slab spomin, še ne pomeni, da ga imajo tudi ostali. :lol:
Ja shrink o tem me boš pa res težko prepričal. Razloži mi kako bi v tem letalu, ki leti s hitrostjo 1000 km/h tekel. Te ne bi prilimalo na zadnjo steno? A boš tako kot nekdo drug pred tabo rekel, da bi moral odmisliti zračni upor? Jaz nisem ničesar odmislil. Torej odgovori mi s svojo inteligenco, ne z inteligencijo.

Boš sploh lahko tekel od repa do kraja kjer bi morala biti kabina in izskočil?

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 23:04

castaneda wrote:
...imagine a pair of scissors with blades one light year long. Now imagine closing them quickly. It seems since the scissors are rigid that the ends (which is miles apart) closes just as fast as the handle, thus going faster than the speed of light.
castaneda, jaz razumem angleško, vendar bi te vseeno prosil, če lahko prevedeš to kar si tukaj prilepil in malo bolj podrobno pojasniš ta primer.

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 23:11

shrink wrote:
Primer letala in potnika, ki teče proti kabini je bil že ves čas jasen, saj je nekdo prej prilepil slikico, kjer spustimo žogico na letalu proti kabini. Glede na opazovalca iz tleh je žogica imela svojo hitrost+hitrost letala. Tukaj zame ni bilo nobenih dvomov.
Hah, ja, seveda ti je bil "že ves čas jasen", le poglej kako:
Nande Ninja wrote:Razlika med primeroma ki sta navedena je ogromna. A si res takšen bedak? Potem si pa zamisli letalo ki leti s hitrostjo 1000 km/h. Predstavljaj si, da letalo nima kabine. Ti tečeš s hitrostjo 20 mh/h in skočiš ven z letala. Boš potem letel s hitrostjo 1020 km/h ? Takšna je vaša logika na tem forumu.
Veš, Nande, če ima tvoja "inteligencija" slab spomin, še ne pomeni, da ga imajo tudi ostali. :lol:
shrink, a ne vidiš, da sta ta dva primera različna? Če potnik teče v letalu ki leti s hitrostjo 1000 km/h proti kabini lahko teče s hitrostjo 20 km/h, če pa to letalo nima kabine, pa zagotovo ne bo mogel teči. Se strinjaš? To vprašanje je preprosto celo zate.

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 23:20

bargo wrote:
Nande Ninja wrote: Ja res je bargo. Veliko je že napisanega, najbolj pa je ravno obsežen tisti naboj, oziroma s kakšno hitrostjo bi se gibal. Očitno drži, da se hitrosti seštevajo.
Ne tako hitro, Ninja. :shock: Spet si se prehitel. :wink: Hitrosti se seštevajo do neke meje, potem pa ne več. Videti je, da je ta meja ravno svetlobna hitrost, če gre za gibanje materije/energije.
Ja to je teorija, da naj bi se hitrosti seštevale le do neke meje in sicer do svetlobne hitrosti. Vendar zakaj bi se to zgodilo? Kaj bi preprečilo nadaljno seštevanje hitrosti? To me res zanima. Kaj bi dejansko hitrost zaustavilo?
derik wrote:
Nande Ninja wrote:Ko si napisal, da bi kot zidarski vajenec mojstru pokazal, kako se pravilno drži svinčnico, ti lahko povem, da sem res kot zidarski vajenec pred desetimi leti mnogim mojstrom pokazal marsikaj koristnega in so me ponavadi debelo gledali, le nekateri so bili užaljeni, da znam več kot oni in potem niso več želeli delati z mano. So pa tudi drugi mojstri meni pokazali marsikaj dobrega in koristnega. Sicer nekateri tukaj bodo rekli, kaj pa zidar ve, vendar vam zagotavljam, da ravno zidar mora veliko vedeti o fiziki.
No, potem pa povej, kako bi kot zidar preveril, če so vsa nadstropja tvoje dva bilijona kilometrov visoke stolpnice res v ravni črti?
Ti je odgovoril Roman. Z uporabo vodne tehtnice, svinčnice, laserja,...

Nande Ninja
Posts: 219
Joined: 3.2.2013 5:52

Re: SVETLOBNA HITROST KONČNO PREMAGANA

Post by Nande Ninja » 29.8.2013 23:23

shrink, a ti bi rsno z mano igral biljard? :lol:
Sicer ne vem, mogoče si pa dober, vendar močno dvomim, da ti bo uspelo premagati takšnega velemojstra kot sem jaz.

Post Reply