DARVINOV EVOLUCIJSKI NAUK

Posebna in splošna teorija relativnosti

SE STRINJATE Z DARWINOVIM EVOLUCIJSKIM NAUKOM?

DA
15
94%
NE
1
6%
 
Skupaj glasov: 16

agata
Prispevkov: 609
Pridružen: 19.1.2011 5:32

Re: DARVINOV EVOLUCIJSKI NAUK

Odgovor Napisal/-a agata »

Kot zanimivost- teorija koevolucije- okolje že v teku življenja vpliva na genom, ki se spremeni- sem včeraj gledala oddajo o poskusih na podganah, kjer so dokazali to teorijo

voltair
Prispevkov: 10
Pridružen: 30.4.2013 11:01

Re: DARVINOV EVOLUCIJSKI NAUK

Odgovor Napisal/-a voltair »

Mislim, da je v sedanjost življenje poimenovano kot nekaj kar od evolucije ni pridobljeno. Evolucijska naravnanost, ki je bila sprva od narave naravnana na preživetje ter potomce je bitjem dala možnosti za lažji obstoj in parjenje, da bi bila ta določena vrsta čim uspešnejša. To se ni zgodilo vedno in veliko vrst je umrlo ali pa so se prilagodile. Izumiranje oz. prilagajanje pa je vedno potekalo v mejah naravne normale, ki je pa bila prav tako odvisna od evolucije.

Sedaj pa je človek po vseh teh letih soobstoja z naravo začel graditi svoja urbana okolja in si poskušal naravo ukrotiti. Vendar pa so ta urbana okolja postala naš nadomestek oz. vsaj delni nadomestek narave kjer je potekala evolucija. Človek ima tako lahko seveda več potomcev in nekoliko večje možnosti za preživetje, ki pa se potem obrnejo proti njemu. Prav zaradi naših novih urbanih okolij in zavračanja evolucije napredka je svet v takih težavah kot je, saj je preživetje in razmnoževanje, ki nam jih je mamljivo ponujalo urbano okolje, preraslo v previsoko in neevolucijsko. Sedaj pa imamo težave s prenaseljenostjo in z različnimi zdravstvenimi težavami. Pri tem se moramo zavedati, da je tudi rak, bolezen, ki velja za drugi najpogostejši vzrok smrti, postal razširjen zaradi razvoja medicin, ki je omogočila daljšo življensko dono, ki se je v prejšnjem stoletju kar podvojila. Srčne bolezni ponavadi odražajo naš slog življens, ki se je iz preživetja spremenil v udobno brezdelje. Da ne bo pomote, povsod po svetu ni tako, v deželah v razvoju je evolucijska raven visoka glede na raven v razvitih deželah kot je npr. Amerika. Tam še vedno velja pravilo močnejši zmaga.

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11605
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: DARVINOV EVOLUCIJSKI NAUK

Odgovor Napisal/-a vojko »

voltair napisal/-a:Mislim, da je v sedanjost življenje poimenovano kot nekaj kar od evolucije ni pridobljeno. :?: Evolucijska naravnanost, ki je bila sprva od narave naravnana :?: na preživetje ter potomce je bitjem dala možnosti za lažji obstoj in parjenje :?: , da bi bila ta določena vrsta čim uspešnejša. To se ni zgodilo vedno in veliko vrst je umrlo :?: ali pa so se prilagodile. Izumiranje oz. prilagajanje pa je vedno potekalo v mejah naravne normale, ki je pa bila prav tako odvisna od evolucije.

Sedaj pa je človek po vseh teh letih soobstoja z naravo začel graditi svoja urbana okolja in si poskušal naravo ukrotiti. Vendar pa so ta urbana okolja postala naš nadomestek oz. vsaj delni nadomestek narave kjer je potekala evolucija. Človek ima tako lahko seveda več potomcev in nekoliko večje možnosti za preživetje, ki pa se potem obrnejo proti njemu. Prav zaradi naših novih urbanih okolij in zavračanja evolucije napredka je svet v takih težavah kot je, saj je preživetje in razmnoževanje, ki nam jih je mamljivo ponujalo urbano okolje, preraslo v previsoko in neevolucijsko :?: . Sedaj pa imamo težave s prenaseljenostjo in z različnimi zdravstvenimi težavami. Pri tem se moramo zavedati, da je tudi rak, bolezen, ki velja za drugi najpogostejši vzrok smrti, postal razširjen zaradi razvoja medicin, ki je omogočila daljšo življensko dono, ki se je v prejšnjem stoletju kar podvojila. Srčne bolezni ponavadi odražajo naš slog življens, ki se je iz preživetja spremenil v udobno brezdelje. Da ne bo pomote, povsod po svetu ni tako, v deželah v razvoju je evolucijska raven visoka glede na raven v razvitih deželah kot je npr. Amerika. Tam še vedno velja pravilo močnejši zmaga.
Kaj je to??

gapezendragon
Prispevkov: 1
Pridružen: 15.4.2015 14:11

Re: DARVINOV EVOLUCIJSKI NAUK

Odgovor Napisal/-a gapezendragon »

vedež...ta nauk je že nekaj let potrjen. Darwin je imel s tem naukom prav.
Zato ne postavljaj neumnih vprašanj in anket, ker ti dejstvo da sta dve osebi odgovorile z ne, ne bo veliko pomagalo,ker ne veš razloga zakaj sta odgovorila z ne. Kaj boš torej s to anketo dosegel?
Število strinjanj in nestrinjanj?
Ta anketa je neumna in raje si spremeni ime...vedež????
ne bi rekel...

Odgovori