smolejleo napisal/-a:Pa poskusim še enkrat.
Spet si tipično šarlatansko repetitiven, hobi balistik.
Kot vidiš uporabljajo v angleščini in nemščini izraz efektivni domet/doseg, ki je pa nekaj drugega kot domet/doseg( ta še vedno pomeni za vse kar leti maksimalni doseg) - sedaj te naj pa uboga SSKJ in naj ta dva izraza razlaga po tvoje - veliki Shrink
Liliputanskemu hobistu (v jezikovnem in strokovnem smislu)
osmojenemuleotu pač še vedno ne kapne, da je domet/doseg nadpomenka efektivnemu dometu/dosegu in maksimalnemu dometu/dosegu, zato ni nobene potrebe po "defeniranju" novih pomenov; potrebno je le hobi balistiku od primera do primera razlagati, kateri pomen je bil mišljen (drugič).
Tu sta dva teksta iz katerih je razvidno, da uporabljajo izraz efektivni domet. Mislim, da sta napisana za določeno skupino ljudi, ki bi jo lahko označili za "ne čiste nevedneže ali nepoznavalce" na področju izstrelkov.
Liliputanskemu hobistu (v jezikovnem in strokovnem smislu)
osmojenemuleotu pač še vedno ne kapne, da je domet/doseg nadpomenka efektivnemu dometu/dosegu in maksimalnemu dometu/dosegu, zato ni nobene potrebe po "defeniranju" novih pomenov; potrebno je le hobi balistiku od primera do primera razlagati, kateri pomen je bil mišljen (tretjič).
Shrink - spet se je pojavil isti problem -
Problem je zgolj pri polpismenem in neizobraženem hobistu
osmoljenemuleotu.
tvoje izražanje je tako netočno in ohlapno (pa tudi če ni),
Moje izražanje je dovolj natančno in točno za tiste, ki so glede teme seveda izobraženi, kar seveda za
osmoljenegaleota ne velja.
začneš spreminjati in obračati besede, tako kakor se tebi zahoče.
Že slišano jokcanje: Spreminjanje in obračanje besed dojema zgolj polpismeni in neizobraženi hobist.
Si nemogoč sogovornik, sploh nisi sogovornik, se pa ne bom spustil na tvoj nivo in te začel obkladati z izrazi, ki označujejo takega človeka kot si ti.
Z
liliputanskimi hobisti se ne pogavarja; zgolj se jim tolmači, kje ga biksajo. Seveda pa mi je malo mar za njihovo jokcanje, glede nivoja pa naj kar pometejo pred lastnim pragom.
Tudi nobenega napotka ti ne dam, kar sam se cvri in kuhaj v tem piskru netolerance, nadutosti, sovražnosti.
Tipični šarlatanski besednjak. Sicer mi pa "dol visi" za njihove namige.
Kar tako naprej, boš še bolj
zadovoljen.
Saj sem ti že rekel: od mene boš vselej deležen primerne obravnave.
P.S. A morda pomeni, da se (četrtič) poslavljaš?