Vedež je napisal:
Kaj govoriš človek? Kakšne znanstvene kvalifikacije pa so potrebne, da je povedal to kar ve in to kar bi morali vedeti vsi. On je bil človek na visokem položaju v svetovni politiki in takšni vedo več kot le znanstveniki, ki niso bili v stiku s temi zadevami.
Tipičen dokaz za to, kako si mali Janezek (vedež) predstavlja distribucijo znanja: čim višje si "na visokem položaju v svetovni politiki", toliko več veš o znanosti! Hitler je bil npr. na najvišjem položaju, pa je bil obkrožen z astrologi, padarji in drugimi "znanstveniki". Če hočeš kaj več vedeti o tem, koliko se visoki politiki spoznajo na znanost, si preberi knjigo nobelovca za fiziko Stevena Weinberga DREAMS OF A FINAL THEORY, predvsem poglavje XII (Down in Ellis County), ko je propadel projekt SSC (mimogrede, za tvojo informacijo: takrat je bil na čelu najmočnejše tehnološke velesile bivši igralec v tretjerazrednih vesternih – Reagan).
In če bi Obama danes povedal isto, boš še vedno rekel, da to ni res in da se Obami blede, kajne?
Da.
Ti boš itak vsako zadevo kontriral, četudi je resnična, vendar ni v tvojem okvirju razmišljanja.
Seveda je nakladanje o NLP in obiskih LGM daleč, daleč izven mojega "okvira razmišljanja". Pa ne samo mojega…
Da spet potegnem na plano pravi izraz za tipe tvojega kova (psst, da ne zbudimo šrinka): ZAPLANKANOST.
A tako? Veš, nisi ravno primeren, da bi sploh komu očital "zaplankanost". Pa ne vleci me za jezik, da ti ne ponavljam, zakaj tako mislim…