(Ne)ved(n)než je skušal napisati:
vojko je napisal/-a:Za zrušitev celotne zgradbe znanosti bi bil dovolj en sam dokazan čudež.
Manjka vejica.
Niti slučajno, analfabet! Po kakšnem pravopisnem pravilu pa, 'moliću fino'!??? Torej, tako si ti 'v petih minutah' poiskal moje "napake"? Vzemi v roke
najprej Slovnico za peti razred in ko se boš prebil skoznjo, sezi še po Slovenskem pravopisu. Bojim pa se, da je razumevanje tega nad tvojimi intelektualnimi zmožnostmi…
Manjkajo vejice.
Revček polpismeni, ali res tako podcenjuješ IQ forumašev, da misliš, da ti bodo nasedli
na izmikantsko floskulo: "
manjkajo vejice…" Kje pa manjkajo, če smem vljudno vprašati? Tako kot spredaj?
Ne zna pisati presledka med izraženo vrednostjo in enoto.
Prvo stališče jezikoslovcev:
Vsekakor nestično pisanje merskih enot za številkami predvideva (oziroma uzakonja) pravopis. Po eni strani je to razumljivo, pač zaradi lažjega branja, po drugi strani podobna razmerja med številkami in enotami v matematiki pišemo stično.
Drugo stališče:
Simbole za merske enote pišemo načeloma s presledkom za številko.(SP, str. 1022)
Ker torej ni uzakonjene enotne prakse, si ponovno usekal mimo.
Kršitve, ki bi ga lahko označili za čudež.
Je mar kršitev moškega spola?
S takšnim ignoramusom kot si ti, je težko razpravljati o temi, o kateri nima pojma.
Stavek: "
Trdim, da v vsem tem času - 13,7x10*9 let – ni bilo nobenega dogodka, nobene kršitve naravnih zakonov, ki bi ga lahko označili za čudež." je jezikovno popolnoma v redu. Tisti /"…ki bi ga…/ pa se seveda nanaša
na "čudež"(ta pa je moškega spola!); nerodno mi je, da moram to osnovnošolsko slovnico razlagati odraslemu človeku. Pa ne kateremukoli odraslemu, ampak takšnemu, ki bi rad bil lektor drugemu…
2-3.000 letih - Je to pravilen zapis?
Ti sprašuješ mene??!!! Saj si se ti oklical za lektorja!!
13,7x10*9 let - Je to pravilen zapis ali so morda potrebni presledki?
Ti sprašuješ mene??!!! Saj si se ti oklical za lektorja!!
Z astrologijo sem se ukvarjal teoretično, horoskopov pa nikoli nisem pisal. Sem pa nekajkrat sodeloval z nekdanjim astrologom na teološki fakulteti v…Skupaj sva tudi znanstveno proučevala teorijo o štorkljah, ki prinašajo otroke staršem«.
Je mar kršitev moškega spola?
Kaj pa te je tu zmotilo, (ne)vednež? Ali res ne razumeš skladnje stavka??!
Stavek: "Sem pa nekajkrat sodeloval z nekdanjim astrologom
na teološki fakulteti v…" se konča s tremi pikami, ker nisem navajal konkretnega kraja; lahko bi zapisal /…"v X…"/. Že za eno piko se nato piše z veliko začetnico, kaj šele za tremi, (ne)vednež…
vojko je napisal/-a:mora zelo paziti, da na zamenja bitja svojega srca s topotom kopit…
Rekel sem ti takoj
na začetku, da mi ne sitnari z zatipkanimi črkami; celo ti veš, da se prav piše: "/…ne zamenja…/"
Bo dovolj?
Kaj 'dovolj', dosti preveč je bilo tvojega paradiranja z neznanjem! V potu svojega obraza si v
petih DNEH (
ne v petih minutah, kot si obljubljal!) izbrskal iz celotnega mojega opusa (več kot 3.500 prispevkov) nekaj "napak", ki pa so se že pri površnem pregledu pokazale kot tvoje mokre sanje o znanju materinega jezika in ne gre za nobene napake.
Boš zdaj nehal težiti in psovati po forumu?