Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA
Objavljeno: 22.1.2013 13:42
GJ je napisal:
Vedno bolj me presenečaš! A pri vas fermentirate trto? Zanimivo, prezanimivo! Kako pa to počnete? Ali fermentirate samo liste, ali tudi lesene dele trte? Na drobno narežete, sladkate in nato fermentirate, ali kako?
Ha, ne boš verjel, ampak pri nas počnemo to povsem drugače! Mi oberemo grozdje, ga specljamo, zmeljemo, stisnemo, natočimo v sode in nato fermentiramo…pridi enkrat jeseni pogledat, no!
Pa sem te imel za razgledanega!
Huda zmota in napačen stereotip Štajercih. Tisto, kar je prepovedano, pijemo še raje…No mislil sem na to, da ne pijete fermentirane šmarnice...
A, to je pa nekaj drugega, na vogalu ali ob robu vrta pa rastejo brajde, ampak ti si napisal »na mojem vrtu raste«…pa sem mislil, da jih sadite med paradižnik in zeleno…Pri nas skoraj okoli vsake hiše raste brajda, tudi šmarnica...Nisi še nikoli videl trte na kakšnem vogalu vrta ali pa lepo zavite okoli hiše? Govorim o trti, ki ni nujno namenjena za fermentiranje temveč bolj kot namizno grozdje oziroma sadje. Šmarnica je odlična za jest le pešk, ima veliko.
Pa sem te imel za razgledanega!
Vedno bolj me presenečaš! A pri vas fermentirate trto? Zanimivo, prezanimivo! Kako pa to počnete? Ali fermentirate samo liste, ali tudi lesene dele trte? Na drobno narežete, sladkate in nato fermentirate, ali kako?
Ha, ne boš verjel, ampak pri nas počnemo to povsem drugače! Mi oberemo grozdje, ga specljamo, zmeljemo, stisnemo, natočimo v sode in nato fermentiramo…pridi enkrat jeseni pogledat, no!
Pa sem te imel za razgledanega!