problemi napisal/-a:bargo napisal/-a:Edino kar je gotovo, so nenehne spremembe.
Ne moremo mimo Heraklita Mračnega in pika. Je mož že pred leti praktično vse povedal.
Drži. Dokler me nisi opozoril na njega, sploh nisem vedel zanj. Meni se postavi vprašanje, ali "je razumel ?" kar je povedal.
problemi napisal/-a:bargo napisal/-a:Te spremembe dojemamo kot čas
.
To se zelo strinjam, dojemamo, poudarek je na dojemamo. Ali ni s prostorom enako? Ali ni tako, da tudi tega
dojemamo?
Mislim da ne, če moramo razlikovati. Sprememb se veliko bolj zavedamo, kot prostora. Prostor je bolj potopljen v podzavest ! Je manj dojemljiv in prav zato smo mojstri prostora.
problemi napisal/-a:bargo napisal/-a:
Prostor-čas-materija so zaradi tega nedeljive strukture pri našem dojemanju vesolja. Prostor-čas ne obstaja ali ga ni mogoče opisati brez materije !? Materija se nenehno spreminja. Spreminjanje ne pomeni samo pridobovanje novih lastnosti.
Zelo lepo povedano. (Upam da to ne zveni, kot da ocenjujem, dejansko tako mislim)
Strukture, ki vsebujejo nekaj, kot svoj lasten svet (subjekt !), nekatere imajo celo celotno vesolje v tem subjektu

, ne zmorejo brez ocenjevanja. Nenehno ocenjujemo ! Tvoji povedi, bi rekel, da izraža skladnost najinih ocen.
problemi napisal/-a:bargo napisal/-a:
Vse je v gibanju. Samo nič miruje.
Naj malce začinim.

Po moje,
nič-a ni - vem zveni čudno - zato morebiti bolje, ne obstaja stanje, ki bi mu rekli (
absolutni)
nič.
(
(tudi) zato pri meni neskončnost, večnost 
)
[/quote]
Še malce začimb. Srediče kroga je NIČ, če opazujemo razdalje med točkami na krožnici !