Svetloba

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 30.11.2016 8:22

Vpišem besedo "Svetloba" v forumski brskalnik in mi le ta odgovori:
Naslednje besede v vaši iskalni poizvedbi so bile ignorirane: svetloba.
Navesti morate vsaj eno besedo. Vsaka beseda mora biti sestavljena iz vsaj 3 znaki znakov in ne sme presegati 14 znakov znakov brez posebnih znakov.
sem si dovolil formirati novo temo. Svetloba

Kaj vemo ali mislimo, da vemo o svetlobi: moje osebno mnenje

Večkrat se resnično vprašam ali svetloba resnično potuje ali pa je to plod iluzije merjenja.
Verjetno je že vsak človek v svojem življenju sanjal "lucidno" torej tako, da se je zavedel svojih sanj. Preganjanje-mora, posteljni užitki, letenje, padanje.
Torej, če je odgovor da je tema upravičena.
Kaj se oziroma naj bi se takrat dogajalo s svetlobo. Ali potuje, kje je njen vir? Zunaj, znotraj, če zunaj; zunaj česa? Če znotraj, znotraj česa?

Moje osebne študije skozi neskončnost bivanja so mi postregle z naslednjimi odgovori:

Ko zaprem oči in imam zaprte nek trenutek v času (ki je seveda lahko tudi relativen) se v krvi izloči melatonin, kar naj bi povzročiloposebno reakcijo v epifizi = češariki = pineal gland = tretje oko. Kot vem-o iz znanstvenih raziskav se tam dejansko nahaja leča, cerebralna tekočina, retina... Kaj se zgodi. Po določem času ( pri praktikantih meditacije je le ta lahko neodvisen od matrike časa 12:60) se pojavi svetloba, slika katero je moč nadzorovati, voditi ali opazovati...pozor sintetično uplivanje lahko povzroči STRAH in GROZO v "realnem" 12:60 času! To se zgodi shizofrenikom vendar pri belem dnevu z odprtimi očmi, kar je v zahodno "civiliziranemu" svetu zelo neugodno. Torej znanstveniki bi lahko s tem dejanjem shizofrenika utemeljili hologramsko projekcijo ipd.
Šamani vseh kontinentov človeku z shizofrenijo (zahodni svet) z drugo oziroma prvo besedo imenujejo prerok, tisti ki vidi onstran.
Video Terence Mckenna: https://www.youtube.com/watch?v=kF2xiBMEhio

Grem nazaj na svetlobo samo. Torej ko prižgem Ogenj v "sanjah" oziroma se "luč" prižge sama in vidim Lavo v mirovanju v realnem življenju ali lahko oziroma smem reči, da svetloba potuje?! :wink:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a shrink » 30.11.2016 8:26

Tvoje "osebne študije skozi neskončnost bivanja" so v zvezi s svetlobo toliko merodajne kot horoskop. :lol:

oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 30.11.2016 8:44

Sonce predstavlja univerzalni ogenj, ki razsvetljuje in greje vse življenje. Bodi kot Sonce in izžarevaj svojo ljubezen brezpogojno v svet. Postavi si vprašanje: "Kako brezpogojna so moja dejanja? Kaj so moje skrite motivacije in kaj pričakovanja?" Če tvoji motivi niso popolnoma iskreni, boš lako razočaran. Če se to zgodi, aktiviraj svoje notranje Sonce, pusti idealiziranje in nerealna pričakovanja v svojem življenju ter pošlji svetlobo navzven. Ko dovoliš svoji lastni svetlobi, da sije na vsakogar in vse, takrat brezpogojno dovoliš tudi drugim, da zasijejo in zažarijo v svoji čisti univerzalni Svetlobi in Ljubezni."

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a shrink » 30.11.2016 9:51

:lol:

oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 30.11.2016 13:23

Tvoje "osebne študije skozi neskončnost bivanja" so v zvezi s svetlobo toliko merodajne kot horoskop. :lol:
Vsakdo, ki živi v 12 ali 24 urni postavki, oziroma t.i. realnem času živi tudi horoskop, dejstvo :wink:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a shrink » 30.11.2016 15:17

Gornje je oglašanje duhovnega šarlatana v realnem času. :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11089
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a vojko » 30.11.2016 17:38

shrink napisal/-a:Gornje je oglašanje duhovnega šarlatana v realnem času. :lol:
:!: :D :lol:

oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 3.12.2016 7:09

Naš dragi, Ivan Cankar je "nekoč" zapisal:

ZAKLENJENA KAMRICA

Vsak človek, tudi najsiromašnejši, ima v hiši svojega življenja posebno kamrico, za katero nosi ključ zmerom s seboj in ga ne posodi nikomur. Gostu odpre gosposko izbo, prijatelju klet, popotniku svisli; te kamrice pa še bratu ne. Tudi sam prestopi njen prag le ob največjih praznikih, ob urah usodnega spoznanja, najvišjega veselja, najgloblje žalosti in v predsmrtnem strahu. Vanjo spravi, kar je kdaj od srca ljubil.

Marsikdo ima sila prostrano, z vsem posvetnim bogastvom ozaljšano domovanje; široke stopnice so odete s preprogami, vitki stebri so od belega marmorja, dvorana se vrsti za dvorano, bleščé se v zlatu; in v parku, na vrtu, na stopnicah, v dvoranah in izbah je prazniških gostov brez števila; vesela in mlada so lica, bistre oči, rosne od sreče, in vsepovsod je pesem in smeh in ples; ker danes je žegnanje, jutri bo svatba, pojutrišnjem god. Ali zadaj, tam čisto zadaj je skrita kamrica, ki nobeden med vsemi glasnimi gosti ne vé zanjo; tesna je, prazna in gola, ena sama podoba visi na sivi steni, pred njo gori večna luč. Gospodar odklene kamrico, stopi vanjo s trudnimi koraki, s povešeno glavo, tišine, samote in bridkosti željan. Prikloni se pobožno pred sveto podobo, prilije olja večni luči; njegov obraz je čisto drug, nego je bil zunaj, ves miren je, kakor obžarjen od božjega plamena, ki gori globoko v duše dnu. Ta tesna, gola kamrica je njegov pravi dom, ta podoba na sivi steni je njegovo pravo bogastvo; vse drugo, vse, kar se bučno in pisano razmahuje tam zunaj, je praznota, je nečimrnost, je trenotek, ki gre mimo kakor bežen veter, brez oblike, brez duše, brez sledu in spomina. Če bi tega edinega bogastva ne bilo, te kamrice, ki nihče ne vé zanjo, te svete podobe, ki se je bila nekoč prikazala njegovemu življenju, kakor se prikaže zašlemu popotniku znamenje v samoti, bilo bi mu boljše, da bi se koj napravil iztesat si posteljo iz sedmih desak: pet podolž, dvoje v počez.

Tudi je na svetu takih še več, ki imajo na videz komaj, kamor bi položili glavo, pa so imenitniki nad vsemi drugimi. Njih zaklenjena kamrica ni več ponižna kamrica, temveč je gosposko domovanje, vse do vrha natlačeno z nezaslišanim bogastvom. Tujec, ki gre mimo, vidi beraško bajto, še ne sluti sijaja, ki se varno zaklenjen skriva pod slamnato streho in za razpalim zidom. Srečni berač nosi dan za dnem polno naročje novih dragocenosti na ogromni kup, in kamrica, ki ni kamrica, se mu širi in dviga v brezkončnost. Kamorkoli pogleda, česarkoli se dotakne, nebo in zemlja, misel in spomin, človek in duh, mušica, pajek in žaba, vse mu je vselej sámo suho zlato in je za zmerom njegova nepreklicna last. Kadar umrje, je zadremal kralj in veličastvo njegovo se napoti z velikim spremstvom in silnimi tovori po zlatih stopnicah.

Mnogo jih je med nami, da se ne zavedajo tiste svoje prave lastnine, ki je zares in brez pridržka njihova, samo njihova in nikogar drugega na svetu. Ob težki uri, ko duša klone, tava slepa, stoji že omahujoča kraj brezna, ob tej težki uri se prikaže iz mrakov bela roka, se rahlo dotakne oči, da izpregledajo, in iz noči se izvije svetlo jutro, in brezna ni več, in nebo je visoko in na nebu je sonce in pod soncem je ravna bela cesta in ob cesti je prijazen dom. Čigava je bila blagoslovljena bela roka, odkod? Trenotek je bil, ki se je povrnil; spal je na dnu in se je vzbudil ob pravem času; bil je spomin na skromen dogodek, vesel ali žalosten, prijeten ali zoprn, – ker ne v plamenu, v očeh je luč, – spomin na en sam obraz, na eno besedo, na misel, ki je nekoč, pred zdavnozdavnimi leti hipno in tiho spreletela dušo, morda celó spomin na en sam smehljaj, ki je kdove kje in kdove kdaj blisnil mimogredé preko neznanega lica. V tem dogodku, na tem obrazu, v tej besedi, misli, v tem smehljaju na tujem licu se je mahoma razodelo vse, kar je tostran in onstran življenja razodetja vredno. Tako je stopil človek slep v zaklenjeno kamrico, ki še sam ni vedel zanjo; in ko se je povrnil iz nje, je videl, je bil očiščen v kopeli veselega spoznanja, je bil utrjen v veri váse in v dobroto svojega bližnjega, je v srcu občutil in v pameti premeril veliki pomen in silno važnost dneva, ki je senca večnosti. To je pričal njegov obraz.

V teh zadnjih dneh, ki so tako tesnobni in žalostni, da najglasnejši človek išče, kam bi se zatekel, sem srečal takih osvobojenih obrazov zmerom več. Ker vsakdo ima v hiši svojega življenja posebno kamrico, v katero stopi ob urah trpljenja in iz katere se povrne potolažen, očiščen in utrjen. Zmerom več jih je, ki se vračajo; resen je smehljaj njih usten, globok, zamišljen in trd je pogled njih oči, hoja njih nog je umerjena in ravna, ker noga vé, odkod in kam.

Vsak človek ima v hiši svojega življenja posebno kamrico ... Odpri oči na stežaj, razširi pogled in misel na vse plati, čez vse goré! Vsak narod ima v hiši svojega življenja posebno kamrico, v katero je skrbljivo spravil, kar je bil kdaj pridobil dragocenega, spravil vse, kar je bil kdaj najgloblje doživel, z vsem svojim ubogim telesom, z vso svojo čisto dušo, spravil vse, kar je kdaj trepetaje v predsmrtni bridkosti čutil in mislil. V to kamrico stopi ob usodni uri, stopi vanjo, da se povrne očiščen in utrjen, poln vere váse in v dobroto svojega bližnjega, poln zaupanja v dan in v večnost, poln moči, brez strahu, pripravljen na svatovanje in pripravljen na svojo lastno sedmino ...

Kaj in koliko si bil spravil, narod? Kdaj in kakšen se povrneš? –


oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 19.1.2017 7:19

Walter in Lao Russell.

The science of MotherFother God.

https://www.youtube.com/watch?v=WJyF_Utou94


Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a shrink » 19.1.2017 18:03

SPAM s strani duhovnega trola.

oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 19.1.2017 20:11

shrink napisal/-a:SPAM s strani duhovnega trola.

Hvala duhovni trol. S spoštovanjem :)

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a shrink » 19.1.2017 20:38

Duhovni trol si le sam, če ti slučajno še ni potegnilo. :lol:

oxlahunix
Prispevkov: 107
Pridružen: 27.11.2016 9:31

Re: Svetloba

Odgovor Napisal/-a oxlahunix » 19.1.2017 21:42

shrink napisal/-a:Duhovni trol si le sam, če ti slučajno še ni potegnilo. :lol:
Nisem sam nisem, brez strahu.

Odgovori