Stran 1 od 1

Napredna relativnost in reforma slovenskega zdravstva

Objavljeno: 17.2.2018 5:23
Napisal/-a Srečko
V modelu Napredne relativnosti je čas le matematični parameter gibanja v brezčasnem prostoru v katerem se dogaja vesolje, ki je večni, brez začetka in brez konca, sistem v stalnem dinamičnem ravnovesju. Človeška družba je podsistem narave, narava je podsistem planeta...itd. Višji podsistemi delujejo po zakonih, ki jih človeška družba ne spoštuje, rezultat je povečevanje družbene entropije. Rešitev je izgradnja Teorije vsega, kjer je družba zadnji podsistem, ki se mora prilagoditi zakonitostim višjih, bolj primarnih podsistemov. Ideja profita je najbolj uničevalna ideja človeške družbe. Jabolko ne raste zato, da bi naredilo profit, raste, da bi postalo hrana za človeka. V vesolju in naravi velja zakon dinamičnega ravnovesja, energije se pretvarjajo v druge energije in so neuničljive. Vesolje je sintropični sistem, kjer je osnovna zakonitost dinamično ravnovesje, ki ga mora človeška družba, da bi se lahko razvijala, spoštovati. Zdravje pomeni delovati in živeti v skladu z dinamičnim ravnovesjem, ki ustvarja sintropijo, katera je temelj človekovega zdravja ((entropija = profit = bolezen) , (sintropija = dinamično ravnovesje = zdravje)).
https://www.youtube.com/watch?v=DiRo0jN ... e=youtu.be

Re: Napredna relativnost in reforma slovenskega zdravstva

Objavljeno: 23.2.2018 0:59
Napisal/-a shrink
Da opomnim naključne bralce, kako si se pred leti z "napredno fiziko" lotil ekonomije:
shrink napisal/-a:
10.6.2009 22:53
Še malo amritove znanosti (sicer nič novega, saj smo njegova videnja ekonomske krize že omenjali):

http://www.parkhotel-ptuj.si/sl/public/ ... c02268a3fc
Srečko Šorli napisal/-a:Resnica je absolutna, znanje o njej je relativno. Znanstveni modeli sveta so v stalnem dopolnjevanju, zmeraj bolj postajajo verna slika sveta. Po Teoriji organskih sistemov je vesolje živ organizem. Človek in družba smo organi vesolja v polnem evolucijskem razvoju. Ekonomska kriza je plod nerazumevanja temeljnih zakonov po katerih deluje organizem vesolje.
Očitno se je popravil - govori o nerazumevanju, še nedavno je nakladal, da "ekonomija krši prvi zakon termodinamike." :lol:
Skratka: napredno sračkanje nekoč, napredno sračkanje danes. :lol:

Re: Napredna relativnost in reforma slovenskega zdravstva

Objavljeno: 23.2.2018 17:46
Napisal/-a Srečko
srink preber ta članek če znaš angleško
čene znaš se pa nauč :D
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3170075/

Re: Napredna relativnost in reforma slovenskega zdravstva

Objavljeno: 23.2.2018 18:54
Napisal/-a shrink
Raje se ti "nauč", Sračko, da gre za šarlatanski zmazek psevdoznanstvenikov, ki ga reklamirajo anticepilci, ki ne znajo ločevati resne znanosti od psevdoznanosti:
Before we get to the study itself—which, as you might imagine, has…flaws—let’s take a look at the authors. The first author, Neil Z. Miller, is described as an “independent researcher, and the second author, Gary S. Goldman, is described as an “independent computer scientist.” This is not a promising start, as neither of them appear to have any qualifications that would lead a reader to think that they have any special expertise in epidemiology, vaccines, or science. Still, I suppose one could look at the fact that these two somehow managed to get a paper published in a peer-reviewed journal as being pretty strong evidence for the democratic nature of science, where you don’t necessarily have to be affiliated with a university or a biotech or pharmaceutical company in order to publish in the scientific literature.
Skratka, ta dva sta eksperta za epidemiologijo, kot si ti, Sračko, za fiziko: Zero, Zilch, Nada. :lol:

https://sciencebasedmedicine.org/vaccin ... -movement/