Inštrukcije preko interneta

Ko tudi učitelj ne more pomagati...
Odgovori
klemenk
Prispevkov: 1
Pridružen: 16.10.2014 20:12

Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a klemenk »

Živjo !S prijatelji izdelujemo spletno stran, kjer bi nudili online inštrukcije za matematiko in fiziko. Potekale bi tako, da učenci in dijaki pošljejo nalogo, ki je ne znajo rešiti. Mi pa jim v najkrajšem možnem času po e-mailu posredujemo rešeno nalogo z obširno razlago. Razmišljamo, da bi bila okvirna cena za rešeno nalogo okrog 3 evrov, odvisno od obsežnosti naloge (plačevalo bi se preko interneta).

S tem bi pomagali učencem in dijakom dopolniti že pridobljeno znanje v šolah in jim pomamgati pri pripravah na kontrolne naloge, ustna spraševanja, maturo, eksterce, ...

Zanima me kakšna se zdi ideja vam, dobrodošli vsi pozitivni in negativni komentatji.

derik
Prispevkov: 2043
Pridružen: 6.3.2010 9:04

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a derik »

Si mogoče že poskusil, kako deluje tutor.com?

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a problemi »

Če se malo pohecam mogoče sploh niti ne gre za hec, vam odsvetujem ta podjem, ker bi imeli s Kvarkadabro preveč hudo konkurenco. Tu gori je inštrukcij za eno res debelo knjigo. No, vsekakor lahko računate na to, da ne poznajo vsi učenci Kvarke.

Bi pa vprašal, zakaj bi zaračunavali inštrukcije? Če vam je do inštrukcij in ne zgolj posla z inštrukcijami se lahko prijavite tu gori in nadaljujete Anivillerjevo delo oziroma sodelujete s shrinkom, Zajcem in še kar nekaj njimi, ki to ne počnejo proti plačilu.

derik
Prispevkov: 2043
Pridružen: 6.3.2010 9:04

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a derik »

problemi napisal/-a:Bi pa vprašal, zakaj bi zaračunavali inštrukcije? Če vam je do inštrukcij in ne zgolj posla z inštrukcijami se lahko prijavite tu gori in nadaljujete Anivillerjevo delo oziroma sodelujete s shrinkom, Zajcem in še kar nekaj njimi, ki to ne počnejo proti plačilu.
Razlika je v tem, da se na profesionalno storitev lahko zaneseš, prostovoljec pa si recimo lahko privošči, da tik pred izpiti preprosto izgine. "Profesionalno" seveda ne pomeni samo zaračunavati, pač pa tudi nuditi nekaj, kar je uporabno in kvalitetno.

Ne mislim omalovaževati strokovne pomoči na Kvarkadabri. Res je kvalitetna in za mnoge "zlata vredna". A ker je prostovoljna, ni vedno dosegljiva. Trdno pa sem prepričan, da naj bo strokovnjak plačan za svoje delo, in to dobro. Če kdo deli zastonj usluge, si to morda lahko spotoma privošči v okviru svoje že sicer plačane službe ali pa v prostem času.

skrat
Prispevkov: 381
Pridružen: 15.11.2011 15:32

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a skrat »

Moje stališče:

Včasih so bili študentje samostojni in so se dejansko hoteli nečesa naučit - tudi danes so še taki, a v manjšini. Danes je vse več takih študentov/dijakov, ki bi radi le opravili predmet, dobili oceno in delodajalcu pokazali kos papirja.
Osebno z veseljem pomagam (če le znam) rešiti katerokoli nalogo, pa naj si bo to domača naloga, stari izpiti, testi ali kolokviji ali pa samo razlaga že rešenih primerov - z veseljem. Ne maram pa ljudi, ki pridejo samo po rešitev po najenostanejši možni poti. Ne zanima jih razumevanje, ne zanima jih razlaga, niti teoretično ozadje - njih zanima samo rezultat in to je vse česar si želijo. Takim ljudem ne maram pomagat, ker si mi zdi škoda mojega časa za reševanje problemov, ki niso moji, zato, da bo človek NA MOJ RAČUN dobil lepo oceno, ne pa zato ker bi sam pokazal nekaj znanja.
Polagam torej veliko pozornost na moralne vrednote in tut na prihodnost današnje mladine. Prav je, da si pomagate/pomagamo ampak v določenih mejah razumnosti. Mnoge domače naloge na univerzitetnem (in tudi srednješolskem) nivoju prinesejo številne prednosti pri končni oceni predmeta - in to si je treba zaslužit, pa ne tako, da plačaš 3 evre, ampak, da pokažeš neki truda, znanja in volje.

Inštrukcije so eno. Dat študentu/dijaku rešeno nalogo s postopkom in razlago pa je drugo. To zame ni pomoč, zgolj podpiranje minimalne porabe energije za učenje in v splošnem truda na poti k uspehu. Če se to zdi prava pot, pol okej.

No. Tolk o tem.

pensilvanija2310
Prispevkov: 1
Pridružen: 10.2.2015 10:32

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a pensilvanija2310 »

Živio,

tema internetnih inštrukcij je zanimiva, ker postajajo računalniki sestavni del šole. Nisem sicer preverila, kakšni so učinki strani, ki ponuja takojšnje reševanje matematičnih nalog, sem pa naletela na strani za inštrukcije, kje so na voljo naloge iz matematike in fizike za samostojno učenje. Toplo priporočam.

starimost
Prispevkov: 2
Pridružen: 26.11.2018 18:26

Re: Inštrukcije preko interneta

Odgovor Napisal/-a starimost »

Imam podjetje in se poklicno ukvarjam z inštrukcijami matematike in fizike . Nekaj malega učim tudi preko spleta. To je predvsem v primerih, ko je oddaljenost prevelika, (npr. drug konec Slovenije; če se pohvalim: ker znam dovolj dobro angleško, tudi nekaj v tujino).
Po mojem mnenju je sicer osebni stik boljši, nekako je transfer znanja boljši. Vendar se da tudi preko spleta pomagati pri učenju.
Je pa za to zagotovo potreben način, ko lahko učitelj - tutor uporablja tablico, da piše po "ekranu" učenca. Sam uporabljam tablico Wacom intuos in sem z njo zelo zadovoljen. Seveda pri poučevanju ni pomemben samo prenos znanja, ampak se z ustreznim podajanjem in kasneje vajo dvigne samozavest učenca, kar je v mnogih primerih tudi del prvotne težave.
Zgolj reševanje nalog je po mojem mnenju bolj izhod v sili in ni dolgoročna rešitev.

Odgovori