Stran 1 od 1

Pef

Objavljeno: 26.10.2019 17:07
Napisal/-a gen01
Zivjo

Sicer ni prosnja za pomoc pri nalogi ampak useeno ima vezo z izobrazbo. Odločam se kaj študirati in ena od možnosti je pedagoška fakulteta smer mat-fiz. Zanima me, kako je z zahtevnostjo te smeri in pa na splošno kakšen je študij.
Upam da kdo ve,
Hvala

Re: Pef

Objavljeno: 27.10.2019 13:00
Napisal/-a Motore
Zdravo,

Glede pedagoške smeri pri FMF-ju ti iz prve roke ne znam veliko povedati. To je namreč magistrski študij (II. bolonjska stopnja). Če razmišljaš o pedagoškem študiju fizike potem moraš prvo opraviti univerzitetni program fizike (ali meteorologije z geofiziko, ...) ali visokošolski program fizikalne merilne tehnike.
Sam univerzitetni progam je dokaj zahteven, kampanjsko učenje ti veliko ne pomaga (razen če hitro in kvalitetno dojameš snov). Medtem ko je visokošolski program fizikalne merilne tehnike enostavnejši (vsaj 3x do 4x lažji). Če se odločiš za slednjega boš moral opraviti še dodatne predmete za vpis na pedagoško smer.
Moje mnenje je tudi, da bo magistrski pedagoški študij lažji od univerzitentega dodiplomskega in primerljiv z visokošolskim dodiplomskim, medtem ko je magistrski študij osnovne fizike težji.

Re: Pef

Objavljeno: 27.10.2019 17:37
Napisal/-a gen01
Hvala za odgovor, a spraševal sem za študij na Pedagoški fakulteti, ne na FMF. Vseeno hvala za odgovor, vec kot dobim mnenj, bolje je.

Re: Pef

Objavljeno: 27.10.2019 20:21
Napisal/-a Motore
Aha ok, se opravičujem sem spregledal. Glede tistih smeri pa ti ne znam pomagati.