Začetek življenja

Argumentirane razprave o filozofskih vprašanjih.
Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

To ni filozofsko, ampak čisto tehnično vprašanje :P
Ampak ostaja pa tole, da čutila, s pomočjo možganov, dajo temu "jazu" neke vrednosti, brez katerih taisti "jaz" bi bil izgubljen. Torej je "jaz" precej odvisen od telesa.
Smer je že po moje prava. Vprašanje je sicer, zakaj bi delil 'jaz' od procesiranja podatkov. S tem mislim to, da se mi bolj kot to, da "je jaz samo precej odvisen od možganov" (kar pomeni da jaz samo 'uporabi' informacije iz možganov in da njegov obstoj ni povezan z delovanjem v možganih), bolj verjetna zdi varianta, da je 'jaz' direktna funkcija (preslikava) procesiranih vrednosti oziroma da je samo modificirana veja (metoda) procesiranja ali predstavljanja podatkov (ki so pridobljeni in zapisani v materialni obliki - tudi tisti, ki se nekaterim zdijo nematerialni), ali pa kar že večkrat omenjeno procesiranje procesiranja (kar bi lahko pomenilo, da zavest jaza - oziroma vsaj prvi korak - pomeni vzpostavitev modela 'lastnega' sistema - torej hardvera in softvera - znotraj posameznikovih možganov - tako kot se vzpostavljajo modeli ali simulacije za vsako drugo opazovano stvar v okolju - v kombinaciji s spominom, znanjem, abstrahiranjem, odzivi, itd.). Okej, do občutka zavestnega vpliva na sistem je še daleč, čeprav se nagibam k možnosti da je to iluzija (sistem determinirano opravi operacijo ki pomeni približevanju zadanemu - določenemu - cilju in to nekako označi za samovoljno). Em, no.... nekaj takega, na kratko in kaotično :)

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 831
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

zdravo
Wiseman
Torej je vse materija!? Nekdo bi moral kdaj pa kdaj Platona vzet v roke...

Kaj, delate reklamo za knjige.
Vse je materija v našem vesolju,problem je le,da določeni del materije še ni odkrita,vsaj uradno ne.
Ja malo sem počakal, da vidim v kakšnih vodah pljuješ.Nekaj se ti sanja, vendar kot izgleda ti zmanjkuje tla pod nogami.Začetek življenja je nekaj drugega,saj vsebuje osnovo življenja. Ta stvar ali materija v določenem življenju je prva, edina,in dokončna: Izgleda mistično vendar je popolnoma realna in vsakdanja. Začetek življenja kateregakoli, pogojuje materija, ki pa je v sami osnovi, (če vzamemo samo za življenje,) osnovna materija mora biti sestavljena iz določenega števila resonančnih celic prve stopnje, ki pa se glede na samo trenutno sestavo vesolja osnovnih magnetnih celic,ki so združene v resonančno polje, spreminja glede na posamezni del, ki trenutno tvori resonančno polje v katerem se je pričelo življenje.
Verjetno nič jasno, nič čudnega, ker to ni napisal tvoj pisec.
Če hočeš materijo razumeti, moraš priti do njene osnove. To sem napisal jaz in verjetno še kdo. Si upaš reči da je drugače.
Začetek življenja, kot samo življenje (tu imam v mislih samo eno življenje,da komu ne pade na pamet še kakšno prej in pa mogoče potem), je potrebno analizirati od začetka - osnove življenja!!! Če ne poznaš tega si izgubljen v nadaljnih raziskavah. Tudi razmišljanje,torej napenjanje uma je raziskava.
Lp.

unity
Prispevkov: 4
Pridružen: 18.7.2006 11:56
Kraj: somewhere 88
Kontakt:

...

Odgovor Napisal/-a unity »

kako je vse nastalo iz kje je vse nastalo.. to je vprašanje za prihodnost, da bi razumeli preteklost.. ukvarjali so se sigurno že dolgo nazaj s tem, vsaj mislim.. kako je prišlo do nastanka. Opirali so se nateorije in se še vedno. Da je vse nastalo iz velikega poka.. ampak kdo je sprožil veliki pok.. itd
Nikakor se ne pride do konca.. ali drugače do začetka
Strinjam se s celico, da je vse nastalo iz enega, torej smo tudi mi produkt enega.
torej smo mi iz začetka in zato v sebi imamo začetek.
Vsi iščemo resnico. Jaz pa mislim, da se da resnico najti v samem sebi. Saj smo vsi in vse je iz enakih delcev.. lahko jih imenujemo atomi, kvarki.. ali še manjše, kar niso odkrili. Pravijo, da obstaja.
Bolj kot bomo iskali začetek v zunanji naravi.. bolj se bomo oddaljili mislim, ker smo mi narava. Torej najbolj zapletena stvar so možgani. Razvozlati to skrivnost, mislim da bi nas lahko popeljala na začetek.
Zelo me zanima okolica, pa več knjig kot preberem, več jih je.. in tako nikoli ne prideš do konca. Razumevanje nas je razumevanje okolja.
zato je fizika in psihologija in filozofija zelo povezana.

Uporabniški avatar
Mephisto
Prispevkov: 268
Pridružen: 31.1.2006 14:15
Kraj: Skopo

Re: ...

Odgovor Napisal/-a Mephisto »

unity napisal/-a:zato je fizika in psihologija in filozofija zelo povezana.
Fizika je z vedami o človeku do neke mere povezana, ker je človek bitje, ki je v miljonih evolucijskih let nastalo okoli narave, ki deluje po fizikalnih zakonih. Zato lahko najdemo nekatere vzporednice, kot jih naprimer lahko tudi z matematiko in rastjo rastlin, itd.

Uporabniški avatar
matemusic
Prispevkov: 72
Pridružen: 22.7.2006 19:09

Odgovor Napisal/-a matemusic »

jaz se pa najbolj sprašujem, od kje vsa ta energija vesolju?
a je že od vekomaj a kako? :roll:
če imaš energijo, mislim da je vse možno, tudi ustvariti nekaj iz nič, ustvariti nekatere čisto nove stvari.
samo, od kje vsa ta energija?

Odgovori