Moč človeka

Argumentirane razprave o filozofskih vprašanjih.
Roman
Prispevkov: 6463
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Moč človeka

Odgovor Napisal/-a Roman »

upside_down napisal/-a:Ti si omenil predvsem fizično... :)
Ja, pod telekinezo mislim fizično premikanje predmetov. Če se predmet ni premaknil, ni bilo telekineze.

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Moč človeka

Odgovor Napisal/-a problemi »

Sam se sprašujem, kaj preči ljudem, ki trdijo, da imajo te ali kakšne druge "mejne" sposobnosti, da le te v neodvisnih testih prezentirajo in s tem znastveno skupnost "prisilijo", da te sposobnosti skuša na znastveni način razložiti. Dokler pa vse sloni na tem, da "sem slišal", "sem bral", "nekaj pa že mora biti" si dovolim, da o teh sposobnostih rečem, da so ena navadna natega.

Upside_down mi lahko poveš o katerih nivojih govoriš, mislim poleg fizikalnega (mogoče, če poveš kaj sploh misliš pod fizikalnim nivojem, toliko da se "utirimo" glede tega o čemu sploh govorimo).

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Re: Moč človeka

Odgovor Napisal/-a mriz »

upside_down napisal/-a:Odvisno kako gledaš na neko fizično stvar. Človek dojema okolico s pomočjo svojih čutil (vid, sluh,itd.,..). Če dojemanje svojih čutov spremeniš ali izostriš je rezultat da tudi neka fizična stvar zgleda drugače.
Če spremeniš samo dojemanje in posledično izgled (zate) okolice, si seveda lahko domišljaš (in 'vidiš'), da premikaš predmete...

problemi napisal/-a:Sam se sprašujem, kaj preči ljudem, ki trdijo, da imajo te ali kakšne druge "mejne" sposobnosti, da le te v neodvisnih testih prezentirajo in s tem znastveno skupnost "prisilijo", da te sposobnosti skuša na znastveni način razložiti.
Mejne sposobnosti so zelo sramežljive :lol:

Meni so najbolj zabavni izgovori, da se recimo človek s takimi sposobnostmi ob izzivu čuti pod hudim pritiskom, ali pa da zaradi principa ne želi dokazati svojih sposobnosti grdim skeptikom. Še bolj pa to, da recimo zaradi tistega že omenjenega '0 ega' ne čuti potrebe, da bi te sposobnosti sploh uporabljal.

roberto11
Prispevkov: 1022
Pridružen: 17.11.2008 9:01
Kraj: Dolenjska

Re:

Odgovor Napisal/-a roberto11 »

condor napisal/-a:
NIKKI napisal/-a:Organi, ki jih organizem ne uporablja zakrnijo!
kje je vzrok da človek ne uporablja 100% možganov naenkrat?torej so bili možgani nekoč povsem razviti,nato pa je del,ki ga človek ni več uporabljal zakrnel?

prej bi rekel,da se možgani razvijajo precej počasneje kot so se razvijali/se razvijajo človekovi organi...se motim?
Kaj bi se zgodilo, če bi procesor non-stop delal na 100%...mislim, da ne bi dolgo zdržal..

Zgoraj so omenjeni čudežni primeri..Vendar se pozablja, da imajo tisti ljudje le določen del izrazito poudarjen..Po drugi strani pa jim slabše dela drug del možganov..Tako, da skupna obremenitev možganov bi verjetno pokazala neko povprečje nam ostalim.

silvester1234
Prispevkov: 389
Pridružen: 30.3.2010 11:01

Re: Moč človeka

Odgovor Napisal/-a silvester1234 »

Razprave o pomoči tehnologije so že O.K. je pa vprašanje, kdaj in kam bo šel naravni razvoj človeka. Menim, da če bomo samo v urbanem in
tehnološkem okolju, bo šel naravni razvoj v nazadovanje, razen genetske manipulacije, kjer pa se seveda da človeški genom naviti na večjo
zmogljivost. Je pa malce dvoumno, kakšne bi bile posledice. Vse te tele-...... so sicer v redu, nismo pa zreli za to. Predstavljajte si, nemoteno
telepatsko povezavo vsega človeštva. Da ti vsak človek brska po tvojih mislih. Utopično. Seveda je možno, če bo človeštvo živelo dovolj dolgo
v relativnem miru, da bi se dovolj razvilo, v smeri zrelosti in odprave samodestrukcije. Brez tega ne bo evolucijskega napredka človeka. Uspeh
bi bil, če bi pametno začeli uporabljati vsaj tistih 10% možganov.

Roman
Prispevkov: 6463
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Moč človeka

Odgovor Napisal/-a Roman »

Imam občutek, da si naravo in človeški razvoj predstavljamo precej romantično in utopično. Prav tako se mi zdi nenavadno romantično razlikovanje med napredkom in nazadovanjem. Človek preprosto ni zadovoljen s tem, kar ima, z življenjem, kakršnega živi, in želi to spreminjati. Za spremembe seveda ni zrel (karkoli že to pomeni), saj niti ne more biti, ker spremembe vedno prinašajo nekaj novega, zrelost pa zahteva čas. Ne moreš biti vnaprej zrel za nekaj, česar posledic ne poznaš. Spremembe so vedno tvegane. Ampak to ne sme biti razlog, da ne bi poskušali sebe izboljšati (sveta itak ne moremo).

Telepatska povezava človeštva? Sploh ni problem, da bi ti kdo brskal po možganih, ker bi bil tvoj um v tem primeru sestavni del skupnega uma in bi izgubil svojo individualnost. Na srečo to sploh ni možno.

O samodestrukciji pa tole: gre za odstopanje, ne za pravilo. Človek ni samouničevalen. Nič bolj kot katerakoli druga žival.
Da človek uporablja le 10% možganov, pa ni nič drugega kot urbana legenda.

Odgovori