Rock napisal/-a: ZdravaPamet je napisal/-a:
ti predlagam v branje knjigo Mira Cerarja: Kako sem otrokom razložil demokracijo.
Česa pa ne razumeš v njej?
V čem? V knjigi? Misliš, da sem ti predlagal branje zato, da bi ti meni razložil njeno vsebino? Oho, vaša gnada, hvala, a s predlogom sem vam ponujal rešitev vašega uma ne svojega.
Rock napisal/-a: ZdravaPamet je napisal/-a:Mislim, da ti nimam več kaj reči na temo napake, krivde ipd.
Ne izgovarjaj se. (Seveda pa se razume samo po sebi: prednost filozof. diskurza je, da vsak lahko neha v poljubnem trenutku.)
Ampak, saj se ne. Sem tudi povedal kolegom kvarkadabrovcem, kakšna kategorija je zate "napaka". Posilstvo sodi vanjo. Prav nič se ne izgovarjam. Dejansko mislim to, kar sem rekel: da ti nimam več kaj reči.
Rock napisal/-a: Ne razumem vprašanja. Da mi je prisotna razlika?
Priporočam ti nekoliko filološkega izobraževanja.
Hvala za priporočilo. Ko bom utegnil, bom prebral kakšen pamflet na to temo. A vseeno mislim, da te to ne bo rešilo nerazumljivosti.
Rock napisal/-a: ZdravaPamet je napisal/-a:Najprej bi rad povedal, da imam počasi dovolj tvojih groženj z nekimi sankcijami,
"Zavrženje vloge" ni kazenska sankcija, ampak procesno dejanje.
(Za področje ZUP-a ti bo gotovo z veseljem dal podrobnejša pojasnila roberto11.
Ma, kakšno sra*** je spet to. Ali znaš človeko povedati to, kar misliš, ali se boš še naprej skrival za visokoletečimi mehanističnimi izrazi iz prava. Mimogrede, hočeš reči, da pišem tako, da tvoji možgani smatrajo moje besede za nelogične, nevredne obravnave? Če je tako, se sprašujem, ali je težava v mojih besedah ali v tvojih možganih?
Rock napisal/-a: Resnično ti ne morem navajati sleherne tvoje trditve,
Ni potrebno, zadostuje, da navedeš to, kar ti smatraš za relevantno.
Ampak... joj, kako si počasen. Še enkrat: jaz trdim, da je vse, kar si do zdaj izjavil v zvezi vedenjem na tem forumu, vse kar si izjavil o znanosti in znanstvenikih in religiji, o pravu itd., dokaz, da si enako kriv za eskalacijo vojne na tem forumu. Poleg tega pa nisem eden tistih, ki bi navajal reči, ki se mi zdijo trenutno relevantne.
Rock napisal/-a: bi te rad vljudno opozoril, da si pri citiranju moje izjave vrinil "[je]", kamor ne sodi (kvečjemu vejica).
Ponovno ti priporočam filološko izobraževanje (tokrat s poudarkom na citiranju).
Kaj naj to pomeni? Še enkrat. Ko si me citiral, si vrinil "je" tja, kamor ne sodi, ker si samovoljno preoblikoval celo mojo poved. Dol mi visi, kaj filologija, ali kako se ji že reče, pravi na to temo. Zaradi mene če dovoljuje malo začetnico namesto velike. Ne moreš vendar kar spreminjati originalnih izjav in potem za nameček še kritizirati slovnico orginala z napačnim popravkom.
Rock, za konec bi te vprašal, pa skušaj, lepo lepo lepo lepo lepo te prooooooosim, odgovoriti, četudi neiskreno. Na kakšen način se udejstvuješ v pravu?