Če malo pomislim...bog je preklel človeka ker je spoznal (=jedel z drevesa spoznanja). Torej je Cerkev pravzaprav delovala v skladu z božjo voljo, torej z preprečevanjem spoznavanja, saj je prinašanje spoznanja delo Luciferja.ap-čiha napisal/-a:ki so to svojo oblast zlorabljali v nasprotju s temeljnimi zapovedmi Cerkve.
A ti si mu verjel? Glede obžalovanja pa to?da je vsaj eden njihovih naslednikov zmogel toliko poguma in korektnosti in to javno priznal, obžaloval in prosil odpuščanja.
A tebi pa niso? Jaz imam srečo da me starša nista krstila in/ali vpisala k verouku. Sicer pa to sploh ni pomembno, pravljice so na vsakem koraku.Nekra napisal/-a:k so vam pamet solil s temi pravlcami
hudamriz napisal/-a:Če malo pomislim...bog je preklel človeka ker je spoznal (=jedel z drevesa spoznanja). Torej je Cerkev pravzaprav delovala v skladu z božjo voljo, torej z preprečevanjem spoznavanja, saj je prinašanje spoznanja delo Luciferja.ap-čiha napisal/-a:ki so to svojo oblast zlorabljali v nasprotju s temeljnimi zapovedmi Cerkve.
Bog je označil Luciferja za slabega (ter ga izobčil) ravno zaradi prinašanja luči. Torej, prepoved del z zanimivo tematiko je delo boga in ne hudiča.
ubistvu bl ne čeprou sta baje verna...(kadar se jima zljub se mi zdi).sm jima hvaležna da sta mi na svoj preprost pa mau zgrešen način razložila evolucijo k sm ju sprašvala kako je nastau človek.krstila me nista sam zdej razmišlata da bi memriz napisal/-a:A tebi pa niso? Jaz imam srečo da me starša nista krstila in/ali vpisala k verouku.Nekra napisal/-a:k so vam pamet solil s temi pravlcami
ja in pomojm jih nebi smel bit.usaj ne med mladimi.mislm tut te klasične pravlce,pepelka,snegulčica,whatevr..."in potem sta živela srečno do konca svojih dni".grda čarovnca pa pogubljena.dobro in zlo.barbike.in pol se folk sprašuje zakaj bulimija pa anoreksija...no sej zdej se mi zdi da tega niti ni tok,še dobr.Sicer pa to sploh ni pomembno, pravljice so na vsakem koraku.
se mi sam zdi al nasprotuješ sam seb?dobro in slabo...spet neki kar si je zmislu človek.mam čist drgačne definicije slabega od večine ljudi se mi zdi.večina vas misl da je neki slabo ker ste tko naučeni.dejte mal razmišlat z lastno glavo no...zakaj bi se držal kšnih tradicij če ni smisla v njih?sam zato ker je to tradicija?ne hvala.glej evolucijo.ap-čiha napisal/-a:Se strinjam, da je to povezano z vzgojo. Smo pač vzgojeni, da ločujejo dobro od slabega. To nam načeloma vbijajo v glave že naši starši. Problematično je, če se ne naučimo teh dveh reči razločevati, oziroma če ju zrelativiziramo. Potem res nastane hudič.![]()
misnla sm pojem sam.odlomk iz knjige za sociologijo k se lih učim zdej pred računalnikom (aha right) :ap-čiha napisal/-a:Saj človek si vedno izmisli kaj dobrega in slabega, od kar obstaja![]()
tega sploh nism rekla.pravm sam da bi moral sami razmišlat o tem kaj je dobro pa slabo (v družbenih okvirih spet ker to itak ne obstaja) ne pa da kr verjamemo kar nam kdo drug pove pa čeprou so to starši k naj bi nam zmer želel sam najbolš.za moje vem da to ni blo zmer res.Ni rečeno ,da je nekaj v resnici dobro za nas, če nas drugi (recimo starši)učijo da je to slabo.
tko je blo mišljen.Prisluhniti izkušnjam drugih in uporabljati lastno glavo se mi zdi še bolj posrečena kombinacija.
s temi tradicijami sm js misnla stvari k jih ljudje delamo veš pa se recimo men zdijo brez smisla.zakaj vpisujejo tamale h verouku?to mi je recimo čist nesmiselno...aja pa en moj primer ne se smejatNajprej bi morala napisati v katerih tradicijah ni smisla, da bi lahko to tako ocenil.
znanost je rezultat izkušenj predhodnikov.Tradicija je na nek način rezultat izkušenj predhodnikov. Naše učenje pa je postavljeno na temelje izkušenj le-teh.
Evolucija, hmm...zadnjih nekaj tisoč let , sodeč po zgodovinskih pisnih virih, delamo ljudje bolj ali manj enake (medčloveške) napake. Tu ne vidim nikakršnih bistvenih sprememb.
preveč si uokvirjen z družbo.Torej še vedno mislim, da je sposobnost razlikovanja dobrega in slabega ključ odnosov med ljudmi. Je pa res, da mora človek včasih skusiti tudi kaj hudega ,če hoče osvojiti to sposobnost. Nekaterim se to zgodi šele ko je že malce prepozno.
delavn bo ampak hvalaLep vikend ti želim Nekra.
Lahko to bolj podrobno utemeljiš? Čigava pravila kršimo(kdo jih je postavil), katera pravila narave kršimo, zakaj Zemlji praviš raj?ap-čiha napisal/-a:V prispodobi lahko rečem, da se nam izgon iz raje še kar naprej dogaja, kadar kršimo pravila medčloveških odnosov in da se bo, če bomo tako trmasto vstrajali pri kršenju pravil narave, kaj kmalu zgodil še dokončen izgon iz tega raja, ki mu pravimo Zemlja.
Meni je pa ravno to čudno, da ne rečem že v bistvu zgrešeno; da preučuješ družbo in si "uokvirjen" z določenimi frakcijami (kulturami) znotraj nje. Družba kot taka ima namreč privzete mnoge floskule za svete resnice!Mi pa tudi ni jasno ,kako je mogoče študirati sociologijo in pri tem ne biti uokvirjen v družbi.
Hm, ti pa malo preveč gledaš reklame za pralne praškeap-čiha napisal/-a:Zakaj pravim Zemlji raj? Zato ker samo tukaj lahko živim, preživim in se gibljem na dolg rok brez astronomsko drage tehnologije. Pa še lepo mi je tukaj. Kje drugje bi mi lahko bilo lepše? Malo poglej skozi okno, zunaj je izbrunila pomlad. Kaj češ lepšega?