Ko sem se srečal s teorijami vesolja, po katerih naj bi imelo naše vesolje več kot 3 prostorske dimenzije, sem se spomnil, da sem nekoč že nekje zasledil naslednjo zanimivost : če bi nam bila dosegljiva četrta (prostorska) dimenzija, bi se lahko prezrcalili.
Tako kot npr če imamo v ravnini trikotnik s pozitivno orientacijo, s transformacijami na ravnini nikakor ne moremo iz tega trikotnika dobiti trikotnika z negativno orientacijo. Lehko pa ga zrcalimo čez premico vtej ravnini, vendar gre pravzaprav tu za "obrat" prek tretje dimenzije (ki je ravnina ne vključuje). Ali drugače, če iz prozornega papirja izstrižemo trikotnik s črko s, potem pa ta papir zgolj premikamo po mizi, ne bomo nikoli dobili trikotnika s črko z, bomo ga pa dobili, če papir dvignemo in ga obrnemo, vendar smo tu uporabili tretjo dimenzijo (miza je bila 2D)
A ne bi bilo zanimivo, ko bi imeli srce na desni ? Pa ko bi kar postali levičarji/desničarji-če smo levičarji bili prej ?
A ve kdo še kakšne zanimive lastnosti, ki bi se nam spremenile

Ali bi s še višjo (peto prostorsko nam dosegljivo) dimenzijo lahko sami na sebi izvedli še kakšno transformacijo, ki je v "samo" 4 dimenzijah ne moremo ?