zamrzovanje

Razprave o znanstvenih vidikih kuhanja, pečenja, cvrtja ...
Odgovori
yocker
Prispevkov: 40
Pridružen: 8.9.2004 21:58
Kraj: krško

zamrzovanje

Odgovor Napisal/-a yocker » 10.5.2007 11:26

Zakaj topla voda hitreje zmrzne kot hladna (ce jo damo v zmrzovalnik)? Mogoce zato ker se delci hitreje gibljejo in se lazje postavijo v obliko kristala?

lp

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14100
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink » 10.5.2007 13:47

Dokaj izčrpno razlago najdeš na:

http://math.ucr.edu/home/baez/physics/G ... water.html.

yocker
Prispevkov: 40
Pridružen: 8.9.2004 21:58
Kraj: krško

Odgovor Napisal/-a yocker » 10.5.2007 18:38

Hvala, zanimivo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost