Mehurčki v mesu

Razprave o znanstvenih vidikih kuhanja, pečenja, cvrtja ...
Odgovori
M P
Prispevkov: 2
Pridružen: 9.6.2010 14:22

Mehurčki v mesu

Odgovor Napisal/-a M P » 9.6.2010 14:30

Pozdravljeni!

Že večkrat sem v svinjskem mesu opazil mehurčke. Največkrat v kakšni šunki ali podobnem prekajenem mesu. Pravzaprav pojav opažam predvsem v izdelkih kupljenih v Sloveniji, v tujini zgolj redko in še to le v tistih iz najnižjega cenovnega razreda.

Je to morda posledica nepravilnega zamrzovanja in tajanja mesa?

Lp,
Martin.

Uporabniški avatar
MAVER|CK
Prispevkov: 880
Pridružen: 27.5.2005 16:34
Kontakt:

Re: Mehurčki v mesu

Odgovor Napisal/-a MAVER|CK » 10.6.2010 9:34

Tudi sam sem že opazil zadevo, ko sem enkrat sam zmrznil meso in potem odtajal. Najbrž voda zamrzne in malo raztegne meso potem se pa odtali in ostane luknja, kot pozimi v cestah:). Je pa miožno, da nastajajo te luknjice tudi pri proizvodnji, ko se izločajo še kakšni plini.

kiky84
Prispevkov: 72
Pridružen: 9.1.2007 23:59
Kontakt:

Re: Mehurčki v mesu

Odgovor Napisal/-a kiky84 » 20.6.2010 17:20

Pa še kak kalijev nitrat, saj so slovenski mesarji znani po tem da meso temeljito pomečejo po solitru (kalijev nitrat)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost