Teden invovativnosti

Izmenjava obvestil o zanimivih predavanjih, razpisih, seminarjih, okroglih mizah ...
Post Reply
User avatar
saso
Član strokovnega sveta Kvarkadabre.
Posts: 178
Joined: 30.9.2002 15:52
Contact:

Teden invovativnosti

Post by saso » 7.12.2011 13:35

Študentska organizacija Fakultete za elektrotehniko organizira »Teden invovativnosti«, ki se bo odvijal v tednu med 12. in 15.12.2011 na Fakulteti za elektrotehniko Ljubljana. Preko dnevnih dogodkov » Od ideje do izdelka«, »Start up podjetja«, »Prodor na trg in venture kapital« in preko okrogle mize »Inovativna Slovenija« , želi ŠOFE študente vzpodbuditi k inovativnemu, kreativnemu ter podjetniškemu razmišljanju, poleg tega pa jim predstaviti možnosti in priložnosti, ki se jim odprejo s tovrstnim razmišljanjem.
Svoje izkušnje bodo udeležencem zaupali predstavniki Tehnoloških parkov, inkubatorjev, uspešnih in prodornih podjetij ter študenti, ki se na svoji poti k uspehu še spopadajo z različnimi ovirami.
Udeležba na dogodkih v okviru Tedna inovativnosti je brezplačna. Predvsem so vabljeni vsi študenti tehničnih in naravoslovnih fakultet .
Vzporedno z začetkom tedna inovativnosti bo zaživel spletni portal http://inovativnost.stromar.si z namenom propagande večje angažiranosti pri gradnji lastne prihodnosti in usmeritve k pomoči pri prvih korakih razvoja ideje v izdelek. Sklepi odmevne aprilske okrogle mize »(NE)vrednost« inženirjev v družbi so namreč pokazali, da bodoči inženirji stokajo namesto, da bi se dokazali. Dokažejo pa se lahko ravno z inovativnimi in prodornimi idejami ter njihovo uresničitvijo.

Več informacij na:
http://inovativnost.stromar.si

Post Reply