Stran 1 od 3

Srečanje človeka z nezemljanom.

Objavljeno: 14.2.2006 14:07
Napisal/-a paradajsa
Kako si vi predstavljate uradno srečanje človeka z inteligentnim bitjem iz drugega planeta (morda tudi osončja ali druge galaksije??) :?:

Jaz sem si zamislila tako:
spominja me na film ''Mars Napada'' le da se srečanje dogaja pred belo hišo samo (ali pred kakšnim drugim pomembnim krajem, ne v puščavi, saj bi Aliensi mislili, da smo primitivna bitja (še za nas), ki se skrivajo na zapuščenem kraju).

LP Paradajsaaaaaaaaa!!!!

Objavljeno: 14.2.2006 17:30
Napisal/-a MAVER|CK
@paradajsa:
Ne da bi delal reklamo, vendar bi ti svetoval, da obisces forum:

http://www.skrivnostno.si/tabla/index.p ... c2b5922607&

kjer je govora vecinoma le o nezemljanih in mislim, da bos tam nasla mnogo zanimivih odgovorov na tvoje vprasanje:)

Lp,

Objavljeno: 14.2.2006 19:59
Napisal/-a David - 12
Ej oprosti, sam tole kr ti pišeš je zame mal bedno. :shock: Ja z vesoljskimi ladjami bodo prišli, pa zeleni so, pa lightsaberje nam bodo prodal. :D To so bedarije, ki se ljudem usedejo v možganih, ko padejo pod vpliv ameriških medijev.

Objavljeno: 14.2.2006 23:13
Napisal/-a mriz
Mislim da se bo na zgoraj omenjenem forumu počutila kar domače.


No, glede teme...prvič, kako je mišljeno to 'ne si zej mislt, da še niso' ?

In drugič, če bi jaz imel besedo pri organiziranju srečanja (če že moram to možnost predpostavit), bi se izognil uradnemu sestanku.


Sem pa se že nekaj časa nazaj mimogrede vprašal: Kaj bi naredili verniki, če bi se napredna vrsta nezemljanov začela smejat ideji boga?

In ja, za sebe imam odgovor v nasprotni situaciji: To bi bil dokaz, da imajo (kot ljudje) enak sistem čustev oziroma osebnega doživljanja in načina projekcije tega doživljanja v zunanji svet.

Objavljeno: 15.2.2006 15:22
Napisal/-a paradajsa
David - 12 napisal/-a:Ej oprosti, sam tole kr ti pišeš je zame mal bedno. :shock: Ja z vesoljskimi ladjami bodo prišli, pa zeleni so, pa lightsaberje nam bodo prodal. :D To so bedarije, ki se ljudem usedejo v možganih, ko padejo pod vpliv ameriških medijev.
sorry ampak hotla sm vidt vaše ideje (DOMIŠLJIJA k nism tok stupid da bi verjela!)

Objavljeno: 15.2.2006 21:49
Napisal/-a MAVER|CK
Boga paradajsa, ce ne uletis z hudimi Einstainskimi enacbami tule gor, te vsi sesujejo do daske:(

Kriza, vedno je treba poudarit na zacetku, da zelis sam ideje in ne cisto suhoparno realnost, a ne?

PS: Najbrz se nam ne bodo klanjali, ce bodo prisli sem, bodo prisli z namenom in nas bodo fentali, takoj ko nas najdejo (tako kot to mi pocnemo z manj razvitimi zivalskimi vrstami) :( Pravilo mocnejsega!

Objavljeno: 16.2.2006 10:44
Napisal/-a mirtelo
Kaj pa če bodo pri nas na naši zemljici odkrili pojm NASILJE, ki ga sploh ne poznajo :?:

Objavljeno: 16.2.2006 13:02
Napisal/-a Dedal
Potem bodo nanj odreagirali. Kako?

Objavljeno: 16.2.2006 13:47
Napisal/-a mriz
Kaj pa je nasilje po vaše?

Objavljeno: 16.2.2006 14:57
Napisal/-a MAVER|CK
Cim nekomu storis nekaj, kar sam ne bi zelel, da bi drug storil tebi!!!

Objavljeno: 16.2.2006 15:14
Napisal/-a Mo
mriz napisal/-a:Kaj pa je nasilje po vaše?
Vse. Od hoje po travi, pa do uporabe atomske bombe. :D
Če so dotični marsovci bolj pametni od nas, potem nasilje sigurno poznajo. Mislim da bi se ob vsej naši "primitivnosti" zgrozili in nas takoj upepelili. Tako da je bolše da ostanejo kjer so.

A se je mogoče teoretično izognit kakršnemukoli "nasilju" - tako da nobeni ogranski stvari ne nardiš nič "žalega"? Odgovor je ne! - tako da je "nasilje" nujno za obstoj bitij.

Objavljeno: 16.2.2006 15:42
Napisal/-a David - 12
Ne vem, če je nasilje res nujno za obstoj organskih bitij. Dobro, na Zemlji, pač so plenilci in so khm, "žrtve". V bistvu ljudje živimo precej nenasilno. Ok, lahko rečemo, da je nasilje, ki ga izvajamo nad Zemljo in njenimi prebivalci nekaj najbolj strašnega, sam mislim, da je to precej naraven proces, saj smo napram drugim vrstam na planetu dominantni in "kao" miljavženkrat bolj razviti. No, kaj bi vesoljci rekli, če bi nekega dne "kao" pristali, vsem na očeh? Ne vem, asociacija mi potegne do serije Ugrabljeni, ki ima zanimiv konec, da alieni niso vedeli, da ljudem pač ne paše, da "so ugrabljeni" :D . Da so izgubili čez svojo evolucijo čustva in niso vedeli, kaj nam počnejo s tem, ko človečke "secirajo". No v glavnem, mislim da je življenje brez nasilja mogoče, sam si ga enostavno v pogojih, v katerih živimo, ne znamo predstavljati. Itak pa smo le en eksperiment v rokah višje vrste po mojem in je vse ena "biggest" zarota (najlažje je tako reči 8) ).

LP!

Objavljeno: 16.2.2006 16:05
Napisal/-a mriz
MAVER|CK napisal/-a:Cim nekomu storis nekaj, kar sam ne bi zelel, da bi drug storil tebi!!!
Ni tako preprosto :)

Primer: Jaz si glavo brijem, zato me včasih postriže tudi sestra. Ko se prijazno ponudim da vrnem uslugo, me skoraj useka :)
Ona nikakor ne želi da ostrižem njo, a ona to veselo počne meni. Je zaradi tega nasilna?

Mo napisal/-a:Vse. Od hoje po travi, pa do uporabe atomske bombe.
Ampak problem je ravno v definiciji. Je vsaka uporaba fizične sile, vsako povzročanje trpljenja enako nasilju? Je kazen enaka nasilju?
tako da je "nasilje" nujno za obstoj bitij.
Če gledaš tako kot je napisano par vrstic zgoraj, je seveda nujno potrebno.
David - 12 napisal/-a:Ne vem, asociacija mi potegne do serije Ugrabljeni, ki ima zanimiv konec, da alieni niso vedeli, da ljudem pač ne paše, da "so ugrabljeni"
No, bi bilo za njih upravičeno rečt da so bili nasilni?

Objavljeno: 16.2.2006 16:23
Napisal/-a Mo
mriz napisal/-a:
Mo napisal/-a:Vse. Od hoje po travi, pa do uporabe atomske bombe.
Ampak problem je ravno v definiciji. Je vsaka uporaba fizične sile, vsako povzročanje trpljenja enako nasilju? Je kazen enaka nasilju?
Seveda je. Vsako povzročanje trpljenja je enako nasilju in vsaka kazen (s tem si najbrž mislu zapor) je nasilna. Če gniješ v celici zaradi kaznivega dejanja, se nad tabo izvaja nasilje, neglede na to da si si ga zaslužil. Če nasilje definiraš kot poseg v življenje ali svobodo, potem je večina dejanj naše družbe nasilnih - Iz take stroge definicije je tudi obisk osnovne šole nasilno dejanje, saj večina otrok ne mara v šolo. Ampak to je že nekoristno filozofiranje, v kar se nebi spuščal...

Objavljeno: 16.2.2006 16:27
Napisal/-a David - 12
mriz napisal/-a: No, bi bilo za njih upravičeno rečt da so bili nasilni?
Ja odvisno. Sej pol lahko en reče, da je nasilje ker sm brcnu kamen, pa ne vem če je živ, mrtev oz. karkoli že pač. Je pač na na eni drugi ravni in za nas je kamen mrtev. Tko, da pomojem alieni niso na isti ravni in si stvari, tako kot mi, predstavljajo drugače. Pa ni nujno da so ultra napredni in poznajo vsemogočne resnice. Mogoče pa sploh niso bolj razviti od nas, mogoče pa so :lol: Itak je razvitost neke vrste zelo relativna stvar. Ne vem, kako bi alieni ovrednotili človeško vrsto, če bi jo sploh?

LP!