Porušen 2. zakon termodinamike.!!

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Post Reply
študent

Porušen 2. zakon termodinamike.!!

Post by študent » 2.5.2003 0:44

:idea:
Zanima me ali je res pred leti na fmf nekdo oguvarju 2. zakoni termodinamike in to tudi dokazal z primirom in napravo z cevjo,ki je bila pod vakumom in napolnjena z borom na principu ionizacije.To je bilo prikazano pred eksperti te stroki in nobeden ni mogel dokazati da se moti.
Stvar je delovala.

Ps: Je res?

Pishcotec
Posts: 14
Joined: 17.8.2003 12:31
Contact:

Post by Pishcotec » 7.9.2003 22:02

sment, kaj ze pravi ta zakon? bimi kdo pomagou se spomnit?
drgac pa nec ne vem o temu, kar student sprasuje,..
:)

User avatar
Pentium
Posts: 431
Joined: 10.11.2003 19:59
Location: Ljubljana
Contact:

Post by Pentium » 7.12.2003 9:51

A ni to tisti zakon da se nered (entropija) povečuje s časom? Ta zakon drži (je celo tavtologija), ker je smer časa definirana kot smer, v kateri se entropija povečuje.

User avatar
zupan
Član strokovnega sveta Kvarkadabre.
Posts: 141
Joined: 30.9.2002 9:18

Post by zupan » 8.12.2003 11:13

Pentium wrote:A ni to tisti zakon da se nered (entropija) povečuje s časom? Ta zakon drži (je celo tavtologija), ker je smer časa definirana kot smer, v kateri se entropija povečuje.
2. zakon termodinamike pravi, da je v toplotno izoliranem sistemu sprememba entropije vedno vecja ali enaka nic. Ni pa ta zakon tavtologija, saj bi lahko v principu v toplotno izoliranem sistemu entropija tako narascala kot padala. Narascanje entropije torej doloci smer v casu. Smer casa zatem lahko izberes tako, da entropija narasca (nasa obicajna definicija casa), ali pa tako, da pada (tako definiran cas je minus nas cas). Ta odlocitev je potem res trivialna...

morphoid

Post by morphoid » 29.1.2004 12:44

A mogoče kdo pozna kakšno stran, ki govori o tem poskusu s cevjo, ki poruši drugi zakon termodinamike?

malipiki
Posts: 20
Joined: 20.10.2004 13:18
Location: Ljubljana
Contact:

Post by malipiki » 20.10.2004 15:02

No tudi tu bi rad odgovoril (še posebej zaradi tega sem se prijavil na ta forum)

Današnji zakoni termodinamike so pomanjkljivo napisani. Držijo 100% v zaprtem termodinamičnem sitemu. Kar pa je NAROBE. Zakaj? ker zaprtega termodinamičnega sistema NI, ne obstaja. Obstajajo samo približno zaprti sistemi , ki disipirajo energijo v okolje, to je pa že izmenjava in o zaprtem sistemu ne moremo več govoriti. Če imamo pa odprt sistem, pa se nekatere stvari spremenijo. Drugi zakon termodinamike (zelo v grobem) govori o nepovratnosti procesov. Da lahko iz kateregakoli vložka energije v proces dobimo vedno manj koristne energije ven, kot smo je pa vložili. Pri tem se omenja entropija (fizikalna količina), ki pa je zastavljena tako da se lahko samo veča, je nek pokazatelj uspešnosti procesa, če je 0 ima proces 100% izkoristek, kar pa nikoli ni tako da je entropije vedno več kot 0, proces pa ima vedno izkor. manj kot 100%. Se pravi entropija v vesolju samo narašča, padati pa ne more, kar se je tudi meni zdelo rahlo povedano zelo čudno.
Ta zakon sicer zelo drži, vendar se da zelo krasno dopolniti, pri odprtih sistemih in časovno neodvisnih sistemih. Ker so vse količine v vesolju v nekem ravnotežju se mi je zelo čudno zdelo da lahko ena od teh samo narašča. No zgodi se pa nekaj strašno zanimivega, če ugotovimo, da čas ni linearen in nepotuje samo naprej ampak lahko tudi nazaj (negativni čas) Tudi to so že dokazali v kvantni fiziki da na trenutke pri določenih delcih mora obstajati negativen čas (se pravi tako kot foton potuje v prihodnost, tako mora tahion potovati v preteklost) Se pravi tahion = foton v negativnem času. No ko pa to ugotoviš pa se ti odpre cela vrsta novih spoznanj.
1. Entropija je zelo zelo lahko negativna (vsaj iz naše časovne perspektive - čas naprej) Se pravi proces ima lahko izkoristek v našem časovnem okviru več kot 100%, če upoštevamo časovno negativne procese.
2. S tem se odprejo možnosti črpanja nepredstavljivih količin energije iz kvantnega vakuuma z časovno negativnimi procesi, ki jih pol lahko transferiramo v naš čas. Nekako tako vso energijo ki smo jo dissipirali v čas-prostor z nepovratnimi procesi se da povrnit)
3. Smisel dobi ravnovesje v vesolju. Nekako če zdaj samo zapravljamo energijo in jo disipiramo z nepovratnimi procesi, se le ta z negativnim časom vrača v sam proces nazaj. dobro bi jo bilo izkoristiti.

Se pravi 2 zakon termodinamike je dopoljnen, bolje preučen, z višjega stališča.
Kar me moti tukaj je to, da te časovno negativne procese imamo raziskane že več kot 50 let (celo nobelova nagrada je bila podeljena l 1958 za preučitev časovno negativnega multidimenzionalnega procesa) in pravtako obstajajo stroji ki imajo učinek več kot 100 % (zadnji podatki baje do 1500% - za en del vložene energije se dobi 15 delov energije ven), vendar so iznajditelji teh procesov zelo osmešeni, preganjani celo eliminirani iz življena. Kaj bi taki stroji pomenili za ekonomijo nafte in splošno ekonomijo sveta si pa lahko samo predstavljate in potem celo razumete zakaj se nekateri temu tako upirajo.

Pa lep dan

brutalcek
Posts: 4
Joined: 29.10.2004 8:58

A malo pošejkamo faks?

Post by brutalcek » 31.10.2004 22:41

Oj!

Se popolnoma strijnam predvsem z zadnjim odstavkom. Pred par dnevi sem naletel na "Tesla MEG" temo, kjer je omenjena naprava, ki so jo možakarji (doktorji nuklearne fizike ipd) celo predlani uspeli patentirat, kolikor razumem, pa hkrati gradijo tudi teoretično podlago za vse skupaj.
http://www.cheniere.org/

...odločil sem se, da zadevo steram naprej, najdem enga fizika, ki me bo pomagal malo "teoretično" razsvetlit, pol pa zadevo nesemo na FMF al pa elektro faks, ko še oni potrdijo pa na Iskro, pa da v tej Sloveniji začnemo štancat naprave, k same delajo štrom! Grmičkov je tud pr nas verjetno dost ampak upajmo na najboljše! :)))

...no, patentirana napravca daje bolj malo elektrike ven (cca 20 W) , ampak kaka bistra glavca na faksu bi lahko zadevo poštimala na mal več.

Ko pa spišem kratko predstavitev tegale modelčka, pa spet kaj napišem semle.

mirko
Posts: 483
Joined: 1.9.2004 13:38

Post by mirko » 1.11.2004 1:15

Tudi jaz sem nekaj bral od "Tesla MEG", pa od Filadelfijskega poskusa in take stvari. Kolikor se spomnim, 2. zakon termodinamike tako ali tako govori samo o zaprtih sistemih. Če so okrog tega kakšna nova spoznanja, imamo mogoče podobno situacijo kot s klasično mehaniko in posebno teorijo relativnosti, ne vem pa, koliko je fizikov, ki se s tem ubadajo.
Od prebranega sicer nisem kaj dosti razumel, malo me je zbodla edino primerjava s toplotno črpalko, za katero pa vem, da deluje po klasičnih termodinamskih principih, in tudi ni nič čudnega, če rečeš, da ima izkoristek 300%, le vedeti moraš, o čem govoriš.
Če imajo možakarji kaj konkretnega, potem od patenta do uporabe ne bo minilo veliko časa - ni treba ravno podirati naftnih lobijev, da služiš cekine z napravico, ki ti iz nič da 20W elektrike. Če pa se bojijo, da jih bo kdo ustavil, naj zadevo opišejo in dajo na internet v stilu "open source - open mind", tako da se bo dalo napravo reproducirati oz. poskus ponoviti. Če ne drugega, zasluge in pripadajoča slava bo njihova.
Sicer pa še nisem slišal za eksperiment, ki bi spodbil veljavnost 2. zakona termodinamike - je pa res lahko stvar nekoliko težja za obravnavo, če so posredi kakšne kemijske reakcije.

brutalcek
Posts: 4
Joined: 29.10.2004 8:58

Sam svoj mojster :)

Post by brutalcek » 1.11.2004 23:25

Ja, tale primerjava z klasično mehaniko in teorijo relativnosti bo po moje kar držala!

...sicer pa, kolikor sem razumel, možakarji hočejo, da bi stvar postala javna in na voljo vsem, zato so se tud lotli patentiranja. Kolikor razumem tole "pravniško" angleščino, ki jo uporabljajo v patentnem uradu, je patent zaščiten točno 0 dni! ;)

Notri pa je natančen opis napravce skupaj s takimi podrobnostmi kot npr. od katerega proizvajalca so dobili material za jedro "transformatorja", ki je, kolikor sem uspel razbrat, tudi najbolj zapletena stvar pri vsem skupaj. Toplo priporočam, da pogledate:
http://l2.espacenet.com/dips/bnsviewer? ... 362718B1+I+


...sicer pa predlagam, da tole naprej debatiramo v tadrugem forumu: viewtopic.php?t=91

ja, včasih so ljudi na grmadi sežigali, če so govorili "neumnosti", zdej jim tega ni več treba, samo v medijih ga proglasiš za "zdravilca", pa je problem rešen...

gregorkiki
Posts: 4
Joined: 23.6.2012 18:55

Re: Porušen 2. zakon termodinamike.!!

Post by gregorkiki » 10.7.2012 11:15

Kaj pa v primeru če damo dinama na kolo in ga zavrtimo ter dinama priključimo na žarnico?
preprosto žarnica sveti.
Če dinama izklučimo iz žarnice in poženemo kolo žarnica ne sveti torej gre energija v nič. :shock: :shock: :shock:

User avatar
Aniviller
Posts: 7263
Joined: 15.11.2004 18:16

Re: Porušen 2. zakon termodinamike.!!

Post by Aniviller » 10.7.2012 20:33

Saj gre energija v nic tudi ce teces na Smarno goro in nazaj. To samo pomeni da je nisi koristno porabil, to je bolj ekonomija kot fizika.

Post Reply