Preživeti drugje

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Uporabniški avatar
em
Prispevkov: 16
Pridružen: 21.7.2006 13:01
Kraj: zemlja

Odgovor Napisal/-a em »

Predstavil bi samo del mojega mnenja, ki je moje in ga nočem nikomur vsiljevati.
Mislim, da je življenje drugje mogoče in, da smo tudi mi prišli z drugega planeta, osončja ali galaksije, saj zemlja v preteklosti ni bila primerna za življene kakor tudi v prihodnosti ne bo. Poizkati si bomo morali novo domovanje ali pa bomo izumrli. Od kje in kako smo prišli na zemljo, mogoče so mas naši predniki v iskanju novega doma pustili na zemlji, mogoče kot kaznjence da bi videli, če bomo preživeli, in nas vsake toliko časa obiščejo (NLP) mogoče od tu izvor piramid.
V vesolju je več galaksij kot je vseh kamenčkov na vsaeh obalah zemlje in da bi se življenje razvilo samo na zemlji je praktično nemogoče. Vprašanje je koliko je tam življenje razvito, kodo pa pravi, da smo se mi od nastanka vesolja najbolj razvili.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Predstavil bi samo del mojega mnenja, ki je moje in ga nočem nikomur vsiljevati.
Mislim, da je življenje drugje mogoče in, da smo tudi mi prišli z drugega planeta, osončja ali galaksije, saj zemlja v preteklosti ni bila primerna za življene kakor tudi v prihodnosti ne bo. Poizkati si bomo morali novo domovanje ali pa bomo izumrli. Od kje in kako smo prišli na zemljo, mogoče so mas naši predniki v iskanju novega doma pustili na zemlji, mogoče kot kaznjence da bi videli, če bomo preživeli, in nas vsake toliko časa obiščejo (NLP) mogoče od tu izvor piramid.
V vesolju je več galaksij kot je vseh kamenčkov na vsaeh obalah zemlje in da bi se življenje razvilo samo na zemlji je praktično nemogoče. Vprašanje je koliko je tam življenje razvito, kodo pa pravi, da smo se mi od nastanka vesolja najbolj razvili.
V redu to je tvoje mišlenje.
Toda kako so se razvili naši predniki na drugih planetih, osončjih ali galaksijah? Pa si spet pri evoluciji. Poleg tega pa sedaj poznamo dokaj dobro evolucijo vesolja in s tem povezano evolucijo kemičnih elementov.
Zakaj gre pri tem vprašanju?
Ne sanjarimo! Poiščimo konkretne odgovore. Kje lahko življenje obstane? Pa čeprav le tako, kot ga poznamo tu.
Zakaj piramide, ki so le kup kamenja, če so bili tako super zakaj ne krogla ali troosni elipsoid? Če nas obiskujejo, zakaj nikoli nepridejo na pijačo? Glede štetja za življenje primernih planetov; dajmo jih šteti (to počnem)! 8)

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Jaz menim da obstajajo živa bitja povsod, na vsakem planetu - vključno s soncem.
Po mojem obstajajo tudi izven teh planetov, saj je znano da "Voda kaplja iz zemlje v vesolje", s tem imam v mislih da se nekaj nenehno izvaža in uvaža.
Če lahko obstaja življenje v jedrski reakciji, kjer so pogoji katastrofalni, potem ne vidim razloga zakaj nebi obstajali v drugih bolj primernih okoljih.

Potrebno se je vprašati kakšne vrste živih bitij obstaja na drugih planetih.
Če že pri nas pogledamo neko mikroskopsko živo bitje npr. pršico in eno ogromno žival recimo slona, kako sta si različna a vendarle predstavljata svojo živalsko vrsto.
Tako ne moremo pričakovati na marsu ljudem podobne vrste in še hrati inteligentne.
Inteligento bitje je lahko na nekem drugem planetu recimo kakšen stvor ki je podoben recimo krokodilu.
Lahko bi prišli na nek planet kjer bi nas napadla tudi mikroskopska-ubijalska bitja.

Da smo edini inteligentni je za lase privlečeno, saj je nelogično da bi bili edini ki imamo inteligenco v tem širnem vesolju. Je pa res da si po mojem niti ne moremo predstavljati druge oblike živih bitij ki bi bili mogoče celo pametnejši od nas.
Nekje sem zasledil da v vesolju obstajajo nekakšna energijska bitja, ki sploh nimajo telesa... hecno a ne, skoraj nesprejemljivo.

Kako bi se naše življenje razširilo na druge planete?
Hja, tam so drugačne okoliščine, zato bi po mojem bilo potrebno postopno privajanje da bi lahko človek dosegel v razdobju tam 1000 let sposobnost oz. prilagoditev tudi na drugem planetu(to je samo ideja). Druga varianta(katero bi bilo mogoče v kratkem času uresničit) je da bi s pomočjo genske zasnove spremenili oz. priredili gene tako da bi brez problema preživeli na drugem planetu. Se pravi da bi morali začeti izdelovati mutante-ljudi, katere bi testirali na zemlji(v testnih sobah). Ko bi bili rezultati takšni da bi ta bitja lahko naselila na drugem planetu, bi jih poslali na drugi planet kjer bi začeli kolonizirati planet(seveda pripravljati za nas).
Seveda je samo vprašanje kdaj bi se ti mutanti začeli zavedati svojega položaja in začeli zavračati navodila ki bi prihajala iz zemlje.

Da bi človek šel na drugi planet in da bi brez problemov preživel mislim da je skoraj nemogoče, ker smo premalo prilagodljivi, tako da nevem kako bi prenesel sunkovite spremembe temperatur(recimo iz -50 na +60). Kakšne nove bolezni bi se pojavile, ali bi se obrambni sistem bil zadosti odporen na nove okoliščine...?

Spomnim se neke oddaje ko so delali teste na podganih kako se odzivajo na pritisk. Ko je bil pritisk dodan, so se kar sesedle na tla. Po nekem času so se začele malo premikati, naslednji teden so že normalno hodile. Zdej to je edini možen prehod iz enega planeta na drugega, s pomočjo privajanja.
Recimo da bi to delovalo, kako bi potem zadihali na tem planetu?
Le s pomočjo kisika, kisik bi pa zopet dobili s pomočjo rastlin ki bi ga pridelovale.
Posebne rastline bi lahko zopen vzgojili v kakšnem znanstvenem raziskovalnem centru, s tem da bi priredili da bi spreminjal v kisik tisti plin ki bi se na planetu nahajal kot v večini.
Dodali bi še močno odpornost ter seveda hitro rast(kot kakšne alge) in v roku 10 let bi že lahko dobili rezultate(v recimo kakšnih zaprtih večjih sobah na planetu).

...to bi bilo zaenkrat vse za danes, bom pa še ziher kaj dopisal, saj se mi tema zdi zelo zanimiva.

lp

Uporabniški avatar
jsz
Prispevkov: 16
Pridružen: 18.2.2006 20:36

Odgovor Napisal/-a jsz »

AlexUS napisal/-a:Jaz menim da obstajajo živa bitja povsod, na vsakem planetu - vključno s soncem.
Hm.. zakaj pa misliš da je tako ? No sonce pa tudi ni ravno planet :)
AlexUS napisal/-a:Po mojem obstajajo tudi izven teh planetov, saj je znano da "Voda kaplja iz zemlje v vesolje", s tem imam v mislih da se nekaj nenehno izvaža in uvaža.
Tukaj me popravi če se motim ( nimam ravno doktorata s tega področja ) vendar sem vedno bil prepričan da ravno gravitacija zemlje ne dopušča da bi kar 'odkapljali' v vesolje.
AlexUS napisal/-a:Da smo edini inteligentni je za lase privlečeno, saj je nelogično da bi bili edini ki imamo inteligenco v tem širnem vesolju.
Za to še ni nobenih dokazov ( vsaj ne javnih ), pa če je logično ali ne. Obstaja pa recimo določena verjetnost da nismo sami. En lep primer je Drakeova enačba.
NIKKI napisal/-a:Če nas obiskujejo, zakaj nikoli nepridejo na pijačo?
Hm.. kar nekaj osebkov je že trdilo da so jih 'obiskali' mali zeleni/sivi. No kar nekaj osebkov je potem tuid pristalo v posebnih ustanovah. :)
Hehe.. sicer pa so ne dolgo nazaj 'obiskali' tudi prlekijo, ko so parkirali svojo plovilo kar na njivi. :D
NIKKI napisal/-a:Glede štetja za življenje primernih planetov; dajmo jih šteti (to počnem)!
In koliko si jih naštel?

Lp

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

"jsz", zakaj meniš da sonce ni planet. Je res da je sonce podobno kot jedro naše zemlje(pa čeprav ni trdnih dokazov)? No to se pravi da je tudi planet, pa čeprav malce drugačen kot je naš.
Življenje pa po mojem obstaja vendar drugačno kot pri nas, mogoče celo takšno kakršnega si ne moremo niti predstavljati. Odkrili so živa bitja ki jih jederska reakcija ni pomorila(pa čeprav mikroskopska)... ne vidim razloga zakaj na soncu nebi bilo življenja.

Glede odkapljanja v vesolje, še ni čisto dokazano. Sam sem mnjenja da se uvaža in izvaža, dokazov trenutno še ne morejo potrditi, jih bodo pa prav kmalu(po mojem).

Spodaj maš en članek na temo "Kaplanje v vesolje":
Naš planet je dinamičen sistem, ki nenehno nekaj »izvaža in uvaža« iz vesolja. Dnevno uide Zemlji v vesolje približno 4-5 tisoč litrov vodne pare in drugih plinov. To seveda ni nič strašnega in pretresljivega, je pa vseeno zbudilo precej zanimanja med znanstveniki. Še zlasti med tistimi iz ameriškega državnega laboratorija Los Alamos v ameriški zvezni državi Nova Mehika, ki so prišli do tega odkritja.
Vodna para in helij razpadata v električno nabite delce prbližno 50-400 kilometrov nad zemeljskim površjem. Vodna para se npr. spremeni v atome vodika in kisika, ki nosijo majhen pozitivni električni naboj. Znanstveniki niso mogli ugotoviti, ali ti delci ostanejo na Zemljinem dvorišču ali pa se odpravijo na potep po širšem vesolju. Sateliti jih niso mogli izslediti, ker je površje vesoljskih plovil rahlo pozitivno električno nabito zaradi preprečevanja nabiranja delcev na občutljivih senzorjih.
Satelit Polar ameriške agencije NASA pa je bil izdelan tako, da neprekinjeno oddaja oblak negativno nabitega plina ksenona, ki nevtralizira pozitivno nabite delce v svoji okolici. Na ta način lahko satelit zaznava uhajanje pozitivno nabitih delcev nad zemeljskima tečajema. Navadno ostanejo ti delci ujeti v zemeljski megnetosferi -nekekšnem zaščitnem ovoju našega planeta-, ki sega skoraj 60 tisoč kilometrov v vesolje. Toda naša megnetosfera se zaradi sončnih magnetnih vetrov, močnih tokov nabitih delcev, ki jih Sonce seva v vesolje, trese kot »puding«. Ti vetrovi brzijo mimo zemlje s hitrostjo skoraj 500 km/s ter dajo potujočim atomom vodika in kisika ravno dovolj pospeška, da ubežijo zemeljski gravitaciji. Silnice zemeljskega magnetnega polja se namreč radialno dvigajo s tečajev, tako da tam nastaja lijakasta odprtina v magnetnem ovoju megnetosfere, skozi katero nabiti delci odletijo v vesolje.
Vendar pa si zaradi teh ubežnih atomov vodika in kisika ni potrebno delati posebnih skrbi. Mati narava ima za zdaj še vse niti trdno v rokah.

Dokazov o izvenzemeljskih inteligentnih bitij res da nimamo, ampak četudi bi imeli sem prepričan da vodilni nebi pustili da bi se informacija razširila v javnost. Po mojem bi zavladala panika in večina idealov in nekakšnih umetnih predstav o človeku, božanstvu ipd. bi se podrlo.

lp

Uporabniški avatar
jsz
Prispevkov: 16
Pridružen: 18.2.2006 20:36

Odgovor Napisal/-a jsz »

AlexUS napisal/-a:"jsz", zakaj meniš da sonce ni planet.
Zato, ker je sonce po definiciji zvezda in okrog zvezd krožijo planeti, planeti ne sevajo lastne svetlobe,...

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Exote potrjujem s tranziti in v zadnjem času poskušam s gravitacijskim mikrolečenjem. Zaradi določenih omejitev (bolezen v družini) tega ne morem početi intenzivno. Zato vzpodbujam druge (doslej je moj uspeh 0,5 ppm, Slovencev nas je samo 2 Mljudi- kdor se potrudi naju bo našel). To je tudi namen mojega prvotnega vprašanja, kje lahko preživijo naši organizmi, ne iščimo po internetu- preizkusimo jih.

ges
Prispevkov: 45
Pridružen: 20.7.2006 22:11

Odgovor Napisal/-a ges »

@AlexUS, a glede izmenjevanja vode z vesoljem, je to 100%, ker se zdi malo čudno da bi vodna para kar tako šla ven iz ozračja. Ozračje se neha tam kjer ni več "zraka" bolj ko pa se približuje tlem, gostejši postaja. In to gibanje izven ozračje preprečuje še temperatura, ki je prenizka da bi lahko voda ostala v plinasti obliki. Ne vem kako sevanje tam zgoraj vpliva na vodo. Ter v vesolju ni kisika, je nekaj vodka, samo ni toliko da bi se tako izmenjvalo.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Vem, da sem zoprn.
20.6.2006 0:01 Pošlji temo: Preživeti drugje Odgovori s citatom
Tu (forum) in še marsikje se sprašujemo, ali je življenje drugje (na drugih planetih, drugih osončjih, drugih prostorčasih)?
Koliko je sposobno naše življenje (z naše Zemljice)?
Ali je že kdo postavil Zemeljske organizme na Mars? Na primer, nek mikroorganizem daš v hladilnik v CO2 atmosfero in ga obsevaš z UV.
Izziv za mlade eksobiologe: Katera nižja bitja (ne bomo mučili miši) preživijo Mars 1 mesec?
V potrditev mojih navedb beri:
http://arxiv.org/abs/0706.0530v1
8)

keisha
Prispevkov: 10
Pridružen: 30.8.2008 21:57

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a keisha »

mislim, da je tukaj eno vprašanje... v čemu je smisel vprašanja, kako preživeti drugje, če dejansko ljudje ne znamo ohraniti lastnega planeta v ravnovesju? ravnovesje se mi pa zdi glavni pogoj, da nekaj obstaja(še posebej življenje). kako delamo poskuse drugje, če še svoje Zemlje ne razumemo?
brez zamere...samo moje mnenje=)

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Ne razumem, kaj pomeni ravnovesje planeta- ali gre za energijsko, težnostno, politično, termodinamsko, moralno, estetsko, ... ravnovesje? Zdi se mi, da ravnovesje ni pogoj za obstoj nečesa.
Pri vprašanju življenja na drugih planetih, gre za čisto radovednost. To je zelo popularno vprašanje. Del odgovora se skriva v poiskusih, enega sem predlagal v tej temi in eden je opisan v zgornjem članku, kako se obnašajo zemeljski organizmi v tujem okolju? Vsekakor to ne odgovori popolnoma, kašno je morebitno tuje življenje? Lahko pa začrtamo osnovne parametre.
Glede morebitne izmenjave snovi z drugimi planeti v Osončju in tujimi planeti glej:
http://arxiv.org/abs/0808.3268v1
Upam, da bo kdo zagrabil idejo in stvar preiskusil. Npr. srednješolec in naredil raziskovalno nalogo.

keisha
Prispevkov: 10
Pridružen: 30.8.2008 21:57

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a keisha »

u bistvu, če realno gledamo ravnovesje je pogoj za obstoj nečesa. naprimer, človek nebi preživel, če bi se porušilo ravnovesje med vdihom in izdihom, med zaužito hrano in izločanjem, itd.
tudi narava je v ravnovesju. dejansko vse, kar je naravnega(tukaj politika, finance, itd. odpade). in to se mi zdi dejansko pogoj za preživetje.. =)) no, sej sam na to sem hotelo komentirat.
glede vprašanja pa vem, da je dejansko zgolj radovednost=)

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

(tukaj politika, finance, itd. odpade)
Že pri vdihu in izdihu bi se lahko vtaknil. Pa je politika boljša. Sem gledal japonsko dokumentarno serijo o političnih vzponih in padcih v tropu nekega šimpanza.
No, da skrajšam vse skupaj. Kaj je sploh nenaravno? Vse kar obstaja je naravno.

keisha
Prispevkov: 10
Pridružen: 30.8.2008 21:57

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a keisha »

no sej tukaj je pa vprašanje kaj človek dojema kot nenaravno. dve dejstvi se tukaj izpodbijata:
1. vsaka stvar je material(oz.naj bi bilo tako), torej je sestavljena iz atomov, ki so v začetni fazi naravni... torej vse je naravno.
2. ogromno stvari je ki jih narava ni ustvarila, ampak človek. npr. tehnika. (comp po tej teoriji ni naravna stvar, čeprav je material)
no, povej mi svoje mnenje.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Re: Preživeti drugje

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Človek je del narave, torej so vsi njegovi produkti del naravne. To se mi zdi že kar tavtologija.

Odgovori