globalno mračenje

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

MAVER|CK napisal/-a:Kar ozrite se okrog po ljudjeh, ko boste odhajali iz sole, sluzbe. Vecina se jih drzi precej mrko in vecina nas poslusa MP3-je in smo zatopljeni v svoj svet, namesto da bi se lepo pozdravljali med seboj in kaksno pokramljali se izoliramo v svoje tezave in jih premlevamo.
No ja, to še ni razlog za paniko, torej da bi to pripisal nekemu novemu procesu mračenja... se še moraš ozreti po ljudeh na kaki čagi v petek zvečer :)
bianko napisal/-a:Moram priznati, da sem imel to v mislih.
Kako pa potem dostop do toliko informacij oz. znanja povzroča to mračenje?

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

mriz je napisal:
Kako pa potem dostop do toliko informacij oz. znanja povzroča to mračenje?
Znanje odstrani nepravilnosti o razumevanju sveta (zamrtje religij, katere so več tisočletij zavajala zavest) ali, kot bi dejal GJ, ostala je samo dimenzija. Človeka postavi na realna tla. Vsaj tako mislim.:?

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Zadeva se zakomplicira, ko vidiš, da večina informacij na internetu ne služi v prid realnosti :)

Tisti, ki želi biti postavljen na 'realna tla' (kar pa večinoma, vsaj po moje, pomeni ravno obratno), bo našel to, kar bo iskal. Iz tega vidika bi internet pravzaprav lahko bil vir veselja, saj je neke vrste (skoraj) zastonj samopostrežba :)

Čeprav... bi rad videl reakcije tistih, ki se te dni noreli okoli nekega kozmičnega dogodka, ki bi se naj zgodil v torek. Na realnih tleh sicer niso pristali, imajo pa najbrž par težavic pri uravnavi želj, realnosti, vere, itd... Internet je v tem primeru, kot kaže, poskrbel za 'šus' in za mačka, hehe.

Uporabniški avatar
Buschi
Prispevkov: 30
Pridružen: 18.2.2004 0:18

Odgovor Napisal/-a Buschi »

Globalno mračenje dejansko obstaja in ta problem so začeli raziskovati v 50 letih v Izraelu(ali nekje tam blizu), na podlagi zapiskov farmerja, ki je gojil, ne vem kaj že in je pridelek upadal. Zadeve se spomnem iz oddaje Galileo, in kolikor se še spomen je sončna svetloba upadla že za 30%(napram 1950), krivec za ''mračenje'' pa so prašni delci, ki nastanejo ob zgorevanju fosilnih goriv...Nimaš kej, Zemljani smo izdali sami sebe...

Uporabniški avatar
MAVER|CK
Prispevkov: 880
Pridružen: 27.5.2005 16:34
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MAVER|CK »

Ampak ta efekt je ravno tisti, ki pomaga uravnoteziti proces tople grede, zadradi tega ne bo prislo do globalnega ogrevanja in tudi ne topljenja ledenikov. Prej obratno, saj je do sedaj vedno bila tendenca ledenih dob in ne puscavskih dob:).

Odgovori