Page 1 of 2

globalno mračenje

Posted: 11.10.2006 15:25
by aša
:D

Pozdravljeni, mojstri. Sem družboslovka, a sem se vseeno pridružila vašemu forumu, saj me vesolje (življenje in sploh vse... :wink: ) zelo zanima.

Najprej pa bi vprašala, kaj vi menite o globalnem mračenju - kako usodno utegne biti to razmeroma novo odkritje??
Se nam sploh še splača imeti otroke in varčevati za npr. stanovanje ...??

Na pol v šali, na pol pa zelo zares ...


Hvala :)

Posted: 11.10.2006 18:07
by Roman
Odgovor ni odvisen od tega, kaj se bo zgodilo. Končno bodo naši otroci nekoč umrli. Jih zaradi tega ne bi smeli roditi?

Svet se resnično spreminja. Večina kazalcev pravi, da na slabše. Vprašanje je samo, ali bo človeški razum uspel katastrofo zavreti, če že ne preprečiti.

Posted: 11.10.2006 18:22
by bianko
Roman je napisal:
Svet se resnično spreminja. Večina kazalcev pravi, da na slabše. Vprašanje je samo, ali bo človeški razum uspel katastrofo zavreti, če že ne preprečiti.
Mislim, da se je najbolj spremenil zadnjih deset let. Glavnega krivca pa vidim prav v računalniku, ki je v zelo kratkem času povezal cel sistem.

Posted: 11.10.2006 18:35
by silhuet
Zdravo vsem !

Ja kaj pa sploh pomeni človeški rod, ki je tako in tako le za zgago na tej naši zemljici. Če bo tako nadaljeval, ga bo Narava izločila in življenje in svet bo šel naprej, kot da ga nikoli ni bilo. Vrste izumirajo in če bo izumrl človek - nobene škode, le korist !

Posted: 11.10.2006 21:27
by celica
aša
Veliko ljudi dela vsak dan samo zato da preživimo in verjamem v njihovo delo.Naravi res ne moremo kljubovati, kot nekateri mislijo, lahko se ji pa prilagodimo, kar tudi delamo vsak dan. Verjemi da smo bolj odporni od podgan,zato kar veselo na delo, pa naj bo to kjerkoli.
Lp.

Posted: 12.10.2006 7:53
by Roman
BIanko, si lahko bolj natančen? Zakaj bi bil računalnik glavni krivec za katastrofo? Zakaj bi bilo povezovanje slabo?

Celica, kako to misliš, da smo bolj odporni od podgan? Navsezadnje nas bodo vse preživeli mikrobi.

Posted: 12.10.2006 17:24
by bianko
Računalnik oz. internet je prvič v zgodovini vsakomur ponudil možnost pregleda vsega znanja, katerega premore človeštvo in mislim, da je ravno vse to znanje glavni razlog globalnega mračenja.

Posted: 12.10.2006 21:19
by genion
Kaj ima uporaba računalnikov z globalnim mračenjem tj. zmanjševanjem količine sončne svetlobe, ki pride do zemeljskega površja?

Posted: 12.10.2006 22:24
by bianko
Genion, ali nisi gledal matrice? :D

Posted: 12.10.2006 22:56
by genion
Sem. Od takrat naprej ljudje in stroji živimo v harmoniji. Nebo se ponovno jasni :wink:

Posted: 16.10.2006 10:36
by MAVER|CK
Caki, caki, kako mracenje zdej mislite (v pravem pomenu besede - na Zemlji bo vedno bolj temno ali v prenesenem pomenu, clovestvo je vedno bolj mrko, zalostno, zatezeno...)???

Ce je prvi primer potem vem, da bodo narasli stevili samomorov in ljudje bomo zaceli na veliko piti Vodko (primer - Finska, pol leta odrezani od sonca):).

V drugem primeru pa upam na kaksno razjasnitev v novem gibanju ali novem misljenju (Odprava denarja, religije...), ce ze meje na veliko odpravljajo.

@Asa: Stanovanje niti ni tako pomembno, otroci pa ti prinesejo kar nekaj razsvetljenja in verjamem, da ti bo svet postal precej bolj svetel, ce jih bos imela.

Posted: 16.10.2006 14:40
by aša
:D

Ja Maverick, hvala, to si pa lepo povedal.

No, v mislih sem seveda imela mračenje zaradi slabšanja moči sončnih žarkov, ampak to itak vpliva tudi na psiho Zemljanov.

Ma ja, saj v resnici ne delam panike zaradi takih dognanj.

Mi pa ni jasno, zakaj je tole prestavljeno pod Dosjeje X - globalno mračenje ni fikcija!

Mhm. Na vodko? Rajši v siddha yoni asano meditirat - al pa na joint s prijatelji 8)

Pa več luči! Čeprav bo tud elektrika kmalu problem... nazaj v jame k ognju pa bo!

:wink:

Posted: 17.10.2006 21:58
by mriz
A je slučajno za opazit 'psihično mračenje'? :D

Posted: 18.10.2006 11:28
by MAVER|CK
Razumem avtorje, da prestavijo vsakrsno debato, ki se ni podprta z enacbami, hehe prestavijo v dosje x. Marsikaj je ze znanega pa se vendar ni dokazanega (uveljavljenega).

Jaz mislim, da so posledice psihicnega mracenja ze precej vidne. Kar ozrite se okrog po ljudjeh, ko boste odhajali iz sole, sluzbe. Vecina se jih drzi precej mrko in vecina nas poslusa MP3-je in smo zatopljeni v svoj svet, namesto da bi se lepo pozdravljali med seboj in kaksno pokramljali se izoliramo v svoje tezave in jih premlevamo. Zelo zalostno:(.

Glede fizicnega mracenja pa sem cul za neko raziskavo ameriskega profesorja, ki je preuceval vplive izpuhov reaktivnih letal na podnebje in 11. septembra 2001 je ugotovil, da je sprememba temperature med nocjo in dnevom narasla za vec kot stopinjo, ker tisti cas ni bilo nobenega letala na nebu. Torej tudi letala zastirajo pot soncnih zarkov, najbrz pa prasni delci to se bolj pocnejo in zaradi tega se zna podnebje ohladiti namesto ogreti kot pravij oza toplo gredo. Lahko pa bi ta efekta unicevala drug drugega, ce bi jih dobro poznali ,heh.

Posted: 19.10.2006 11:13
by bianko
mriz je napisal:
A je slučajno za opazit 'psihično mračenje'?
Moram priznati, da sem imel to v mislih.