Besedila s samimi velikimi črkami bodo izbrisana!
Jst sem nekje slišu da je čas isto kot prostor. Da ne gre sam naprej, ampak tud nazaj in v vse druge strani. Ter da tud dogodki iz prihodnosti vplivajo na dogodke iz preteklost, ne samo ubratno. Sam mi si tega ne znamo predstavlat. Vsaj jst ne.Trillian napisal/-a:Časa kot samega ne moremo prijeti kot npr. kocko.
Odprto zavest potrebujemo kvečjemu za kakšne verske "resnice", za vse drugo potrebujemo dvom. Kaj pomeni nedogmatičen glede znanosti? Verjeti brez preverjanja? Zakaj pa? Če je resnično, bo prestalo preverjanje. "Prepričajte se na netu"? Hm, kako pa? Net je poln potegavščin in urbanih legend. Strinjam se, da potrebuješ odprtega (beri: nekritičnega) duha, da jim verjameš, a kaj od tega je vendar res?malipiki napisal/-a:je pa res da za spoznavanje le tega je treba imeti močno odprto zavest in biti povsem nedogmatičen glede znanosti.
Znanost na sub-atomski (pod atomski) ravni ..nekej tazga. Torej je to nepredstavljivo majhno. Plazmatski kurtikulum al tako nekako se imenuje prostor kjer se nahaja nekaksna plazma. V teh razsežnostih sta celo prostor in čas ukrivljena. Nekje v nekem ameriškem raziskovanem centru vlagajo veliko denarja v tovrstno raziskovanje in verjamejo da jim bo uspelo nardit 10000x hitrejše računalnike ki bi temeljili na tej sub-atomski ravni...alien napisal/-a:težko bi si bilo predstavljati TV v cezarjevem času.nihče ne ve kje je meja znanosti...
Hvala, za kaj takega še nisem slišal ampak bom malo pobrskal po internetu pogoče kakšni linki.malipiki napisal/-a:No moral sem se prijaviti, da vam še kaj tudi jaz povem. Časovni stroj že obstaja. Ja čisto zares obstaja. Vse skupaj se je začelo z filadelfija experimentom, kao nevidnostjo pred radarjem (to je bil cilj). zgodilo se je pa leta 1943, med 2 sv. vojno.
Uporabljali so znanstvene dosežke tistega časa (ki so že takrat bili v tajnosti in so še danes) Pionir na tem področju je pa bil kdo drug kot Nikola Tesla z svojo Radiant Energy. V bistvu je to tako imenaovano skalarno elektromagnetno valovanje (imenovano tudi longitudinalno EM valovanje) Vse EM valovanje, je del tega valovanja. EM valovanje, ki ga mi poznamo (Transverzalno) oz nam znani spekter svetlobne hitrosti je samo en mali mali mali delček celotnega spektra EM valovanja. Lastnosti tega valovanja so zelo različne, za osnovno predstavo vam pa povem, da ni omejeno z hitrostjo ima hitrost od 0 pa do neskončno. Del tega valovanja so tudi telepatski valovi, pa gravitacija in še mnogo kaj. No ker to valovanje zavzema in prevžema vso bit našega prostor-časa se z manipulacijo tega valovanja pride lahko dobesedno v kreacijo in manipulacijo samega prostor-časa. No da se vrnem nazaj na temo.
Seveda leta 1943 tega niso vedeli, poznali so pa samo del skalarnega valovanja, ki so ga pa hoteli izkoristiti za proizvodnjo ščita pred zaznavo radarja. Nekako jim je na začetku to uspelo. No, potem pa so se ušteli, Proizvedli so višje harmonične frekvence valovanja in nehote in nekontrolirano posegli v samo bit prostor-časa. Prebili so matriko zveznosti in napravili nekontroliran časovni skok. Rezultati so bili porazni. Ko je generator valovanja"pregorel" so se sicer vrnili na izhodiščno točko, vendar je samo peščica posadke preživela. Mnogi se nikoli niso vrnili - so izginili nekje v matrici prostor-časa, drugi so pa preprosto pregoreli. No seveda je tukaj morda na srečo, morda ne, človeška radovednost in želja po neznanem odtehta vse žrtve. Projekt so samo začasno ukinili nato pa se je nadaljeval kot phoenix projekt in še naprej kot montauk projekt. Danes obstajajo povsem delujoči transporterji prostor-čas, ki so tudi v obratovanju. Vendar je zadeva deluje precej drugače, kot bi jo bili navajeni iz kakšnih filmov in bistveno bolj komplicirana je. samo ta podatek še povem, postalo pa preverite po netu sami, obstajajo krasne strani o tem. Ker je del tega skalarnega valovanja tudi telepatski val, to pomeni da človeška zavest močno vpliva (oz interferira) z tem valovanjem, kar pa pomeni močan vpliv na samo vodenje procesov. dejansko je tako, da kar mislimo se nam pozna v elektronskem reguliranju teh strojev.
Upam da sem komu odprl kako stran, je pa res da za spoznavanje le tega je treba imeti močno odprto zavest in biti povsem nedogmatičen glede znanosti.
pa lep dan.