Stran 1 od 4

Življenje je igra!

Objavljeno: 2.2.2010 12:58
Napisal/-a MAVER|CK
Se strinjate s tem, da je življenje le igra?

http://www.blatnik.net/oki/teorije/33-z ... a-2010.htm


Kot že najbrž veste lahko ostale teorije najdete tukaj:

http://www.blatnik.net/oki/teorije.htm

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 2.2.2010 14:09
Napisal/-a GJ
MAVER|CK napisal/-a:Se strinjate s tem, da je življenje le igra?
Vprašaj Vedeža...

Lep dan želim...

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 2.2.2010 14:30
Napisal/-a Rokerda
GJ napisal/-a:
MAVER|CK napisal/-a:Se strinjate s tem, da je življenje le igra?
Vprašaj Vedeža...

Lep dan želim...
:lol:

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 3.2.2010 11:31
Napisal/-a kiky84
Js tega Oki-ja predlagam za Nobelovo nagrado. Morda se bo nekoč spomnil, da drek smrdi in da je urin tekoč :/

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 3.2.2010 14:18
Napisal/-a MAVER|CK
Kaj sploh je smrad, mar ni relativen. Kolikor je meni znano vsem živalim neznansko diši:). Urin pa je lahko tudi v plinastem ali trdem stanju lahko se pa celo spremeni v plazmo:).

Nobelovo nagrado za izvirnost žaljenja pa prepuščam kar tebi!

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 3.2.2010 18:13
Napisal/-a fogl
Jest bi se kar strinjal s to teorijo... mogoče bi dodal le, da je igra le dokler imaš vse osnovne potrebe izpolnjene... npr. v službi se "igraš" z veseljem le če zaslužiš dovolj da lahko preživiš, itd.

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 4.2.2010 8:23
Napisal/-a MAVER|CK
fogl napisal/-a:Jest bi se kar strinjal s to teorijo... mogoče bi dodal le, da je igra le dokler imaš vse osnovne potrebe izpolnjene... npr. v službi se "igraš" z veseljem le če zaslužiš dovolj da lahko preživiš, itd.
Podpis! Bis kor mogu popravit, a?

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 4.2.2010 9:43
Napisal/-a problemi
fogl napisal/-a:Jest bi se kar strinjal s to teorijo... mogoče bi dodal le, da je igra le dokler imaš vse osnovne potrebe izpolnjene... npr. v službi se "igraš" z veseljem le če zaslužiš dovolj da lahko preživiš, itd.
Kaj, ko bi še enkrat prebral kaj si napisal in malo razmislil.

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 4.2.2010 12:38
Napisal/-a fogl
Kaj ko bi ti še enkrat prebral tvoj post in razmislil kaj je njegov namen... če imaš kaj za povedati pač povej...

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 4.2.2010 20:00
Napisal/-a problemi
fogl napisal/-a:Kaj ko bi ti še enkrat prebral tvoj post in razmislil kaj je njegov namen... če imaš kaj za povedati pač povej...
Kot prvo, tisti tekst je nemogoče imenovati teorija. Trdiš, da je življenje igra dokler imaš izpolnjene osnovne potrebe. Kaj pa je, ko jih nimaš? Ali takrat ni več igra. Kaj je potem?
fogl napisal/-a:v službi se "igraš" z veseljem le če zaslužiš dovolj da lahko preživiš, itd.
Saj delavke in delavci v Gorenju ali pa premnogih drugih podjetjih zaslužijo toliko, da preživijo. Ali se ti zdi, da so nesramne, pohlepne,..., ker se v službi ne igrajo z veseljem.

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 4.2.2010 22:55
Napisal/-a fogl
Problemi, ne vem zakaj imam občutek da se hočeš kregat...

Jaz sem se nanašal na avtorja, ki je svoj tekst imenoval teorija, pa tudi ne vidim nič spornega v tem...

Menda je jasno da nisem mislil to, da zaslužijo toliko, da imajo dovolj za kruh in mleko, danes niso osnovne potrebe človeka samo hrana, saj ne živimo v dobi neandertalca...

Ko nimaš izpolnjenih osnovnih potreb je pa to bolj muka oz. boj za obstanek...

Tako nekako...

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 5.2.2010 7:26
Napisal/-a problemi
fogl napisal/-a:Problemi, ne vem zakaj imam občutek da se hočeš kregat...
Ne želim se kregat. Nimam pa nič proti kregu, če iz njega odnesem kaj koristnega znanja ali informacij.
fogl napisal/-a:Jaz sem se nanašal na avtorja, ki je svoj tekst imenoval teorija, pa tudi ne vidim nič spornega v tem...
V redu mogoče sem preveč pikolovski. Sam vidim veliko spornega, če vsak tekst ali vsako razmišljanje že imenujemo teorija.
fogl napisal/-a:Menda je jasno da nisem mislil to, da zaslužijo toliko, da imajo dovolj za kruh in mleko, danes niso osnovne potrebe človeka samo hrana, saj ne živimo v dobi neandertalca...
Pa saj ravno to te sprašujem, katere so osnovne potrebe? Ali lahko generalno rečemo to in to so osnovne potrebe ali pa je to stvar posameznikove presoje? Sam sem razumel tekst kot neko generalno trditev. Saj pravi, da je življenje igra, to postavlja kot neko generalno pravilo, ki naj bi veljalo za vse ljudi. V drugem odstavku pravi, da ljudje hrepenimo po igri. Če že po čem hrepenimo oziroma se za njim podimo je to užitek. Glede užitka pa so že mnogo napisali različni avtorji.

Tako mimogrede: ali ni Ugankar v Žagi rekel nekako tako:"Naj se igra začne."

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 5.2.2010 10:30
Napisal/-a Vedež
Kar se Maverickove teorije tiče, naj povem, da sem vse to povedal že pred leti, torej si kot prvi nekako lastim pravico do avtorstva imenovane teme na tem forumu.

"Problemi" očitno še ni bil član foruma, ko sem na vse to že (pre)mnogokrat odgovoril. Kot vidim ga bega t.i. nevoščljivost v igri. Ta nastane, ko gledamo, kako so nekateri ljudje v življenju uspešni, imajo vse kar si želijo, če so srečni, je seveda dodatna stvar posameznika (o tem podrobneje kdaj drugič). Na drugi strani imamo trpeče ljudi, brez hrane, invalidne osebe, prezgodaj umrle in še bi lahko našteval.

Pred očmi imamo paradoks, ki ga je težko razumeti. Potrebno se je vrniti v duhovno stanje pred samim rojstvom ali še bolje pred samim spočetjem. Življenje, ki ga živiš si izbral sam oziroma ti je bilo vnaprej določeno. Da igra postane sploh zanimiva, se ne smeš tega zavedati, kajti izgubila bi čar občutkov sreče ali trpljenja.

Ker gre za dolgotrajen, ponavljajoč proces, ima igra svoja pravila. Star pregovor pravi "Kar seješ, to boš žel". Vesolje deluje na principu tehtnice, ki je lepo upodobljena v vsaki sodni dvorani.

Predstavljaj si, da se Hitler reinkarnira v obliki majhne deklice, ki ji pred očmi ubijejo mater in očeta. Uboga deklica se nam vsekakor smili in zgodba je zelo žalostna. In tako bo kot otrok doživel še desettisočkrat, preden se bo z dobrimi deli odkupil za vse svoje grehe, ki jih je storil otrokom in vsem trpečim npr. ko je bil Hitler.

Zanj kot tudi zate, pa je to igra, igra z občutki. Kazen in nagrada, sreča in trpljenje, vse je igra, ki si jo sam začel. Ker je tvoja duša tako hotela. Brez telesa tega ne moreš doživeti, zato si sam izbral in vsi, ki jih vidiš okoli sebe so izbrali in se nahajajo v igri narave, človeštva in tega vesolja.

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 5.2.2010 10:48
Napisal/-a mriz
Vedež napisal/-a:Predstavljaj si, da se Hitler reinkarnira v obliki majhne deklice, ki ji pred očmi ubijejo mater in očeta. Uboga deklica se nam vsekakor smili in zgodba je zelo žalostna. In tako bo kot otrok doživel še desettisočkrat, preden se bo z dobrimi deli odkupil za vse svoje grehe, ki jih je storil otrokom in vsem trpečim npr. ko je bil Hitler.
Kaj pa govoriš, Hitler je bil samo povratni učinek slabe karme Judov. Kako lahko sploh govoriš, da je Hitler bil slab, če pa so se Judje morali odkupiti za vse svoje grehe?

Ko boste zagovorniki karme začeli malo razmišljati, boste videli nesmisel takih sodb. In ne laži, na ta problem še nisi nikoli zadovoljivo odgovoril.

Re: Življenje je igra!

Objavljeno: 5.2.2010 12:01
Napisal/-a Roman
Vedež napisal/-a:Življenje, ki ga živiš si izbral sam oziroma ti je bilo vnaprej določeno.
Med obojim je zelo velika razlika.
Da igra postane sploh zanimiva, se ne smeš tega zavedati
To seveda ni res. Vsaka igra, ki sem si jo res sam izbral (in se tega zavedam), je zanimiva. Igra, ki je nisem izbral, me ne more zanimati, saj bi jo sicer izbral. Izbira, ki se je ne zavedam, pa ne more biti moja izbira.
kajti izgubila bi čar občutkov sreče ali trpljenja.
Smiliš se mi. Veš, da si si svojo igro izbral (čeprav se tega ne zavedaš), zato si brez občutkov sreče ali trplojenja. Hudo.