antigravitacija

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
JAN
Prispevkov: 65
Pridružen: 2.7.2004 18:03

antigravitacija

Odgovor Napisal/-a JAN »

na neki oddaji sm vidu kako so americani ustvarl antigravitacijo. Razlozeno je pa blo nekak tko da ce telesa nabijes (ne vem tocno kaj je blo misleno s tem najbrs elektricno) na njih gravitacija ne vpliva.


A se mogoce komu sanja kako jim je to uspel , zna to razlozit.

Uporabniški avatar
uros
Prispevkov: 94
Pridružen: 13.4.2003 14:49

Odgovor Napisal/-a uros »

kaj pa je potem bilo s tistim predmetom, a je lebdel al kaj? :shock:
daj povej mal več. to se mi sliši kot neka absurdna zf. :)
na električno nabita telesa gravitacija normalno vpliva :D

aja, pa antigravitacija ne pomeni, da gravitacija nima vpliva, ampak obratno, da se telesa odbijajo namesto da bi se privlačevala.
"antigravitacijska snov" bi se naj imenovala eksotična materija (povezava s črvinami) , ki je še niso odkrili, čeprav se mi zdi, da sem ravno na kvarkadabri prebral, da naj bi neka odkritja kazala na obstoj antigravitacije, ne vem...

kje si gledal to oddajo?

Uporabniški avatar
=)
Prispevkov: 444
Pridružen: 18.7.2004 22:28

Odgovor Napisal/-a =) »

:shock:

...ima to kej zveze z belo luknjo????

JAN
Prispevkov: 65
Pridružen: 2.7.2004 18:03

Odgovor Napisal/-a JAN »

ja mal slabo sm razlozu bla je oddaja na discoveryju :miljon dolarjev vredna skrivnost al neki podobnga. no uglavnem probaval so neki na najrazličnejših predmetih, žlici, neka čudna tekočina ... in kar se je zgodil je da so se predmeti odlepl od podlage in odfrčal proti nebu. Zdj ne vem tocn kaj so naredil neki je blo govora da so predmete nabil... ne spomnm se točno, če bi vedu tud nebi spraševal.Sklepam da je dejansko šlo za antigravitacijo. To pa zato ker žlice in predmeti niso lebdel ampak so odfrčal. Seveda balon napolnen s helijem sicer tudi počasi odleti proti nebu, vendar gre pri tem primeru za to da ima balon napolnen s helijem manjšo gostoto kot zrak. V primeru teh ameriških poskusov pa so predmeti imel večjo gostoto od zraka (žlica...). No in zanimiva stvar je bilo tudi to da vsi predmeti na katerih so preizkušal niso bili elektro prevodni, torej ni šlo za navadno elektro-magnetno odbojnost kot pri primeru dveh magnetov, ko posavimo enaka pola skupaj in se magneta odbijata.

No zanima me še vedno če se komu po moji razlagi primerov sanja kaj priblizno so to preizkušal.

Uporabniški avatar
GJ
Prispevkov: 2635
Pridružen: 27.1.2003 22:08

LEBDENJE

Odgovor Napisal/-a GJ »

JAN napisal/-a: No zanima me še vedno če se komu po moji razlagi primerov sanja kaj priblizno so to preizkušal.
Vsak predmed na zemlji, ki ima naboj približno 10As lako lebdi.
Za majhne in lahke predmete to ni problem.
Primer so prašni delci.
Sobni ionizator z ioni, ki jih odaja v okolico in imajo nasprotni naboj izniči naboj prašnih delcev, kar posledično pomeni manj prahu v zraku.

Lep dan še naprej...

Aja... Antigravitacija ne obstaja :wink:

JAN
Prispevkov: 65
Pridružen: 2.7.2004 18:03

Odgovor Napisal/-a JAN »

Dobro preberi najprej kaj sm napisal telesa niso lebdela vendar so odletela proti nebu naprej ne bom ponavljal preber najprej tisto zgorej

Uporabniški avatar
GJ
Prispevkov: 2635
Pridružen: 27.1.2003 22:08

Naboj

Odgovor Napisal/-a GJ »

JAN napisal/-a:Dobro preberi najprej kaj sm napisal telesa niso lebdela vendar so odletela proti nebu naprej ne bom ponavljal preber najprej tisto zgorej
Dobro prebral. :twisted:
In tudi dobro odgovoril.
Naboj 10As je potreben, da predmet lebdi. Če je naboj predmeta večji pa odfrči.
Jasno, da proti nebu saj je nebo nasprotno nabito. :oops:

Lep dan še naprej želim...

Aja... Antigravitacija obstaja v domišliji . :wink: :shock:

JAN
Prispevkov: 65
Pridružen: 2.7.2004 18:03

Odgovor Napisal/-a JAN »

NO POTEM PA HVALA ZA OBRAZLOŽITEV, kašna bi bila pa antigravitacija v teoriji

malipiki
Prispevkov: 20
Pridružen: 20.10.2004 13:18
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

info

Odgovor Napisal/-a malipiki »

No tudi tu moram odgovoriti.

Tudi antigravitacijo so že čisto praktično naredili. čisto zares to obstaja.
Prva stvar, ki jo morate vedeti, je ta, da ima gravitacija izjemno malo veze z maso predmeta, skoro nič. Se pravi newton je out (no njegov tretji zakon o gravitaciji, ostalo je okej) in čez en cajt ko bo to v znanstveni javnosti sprejeto bomo se lahko okoli vozili z anti gravitacijskimi pogoni zelo hitro in se smejali neumnostim, ki jih delamo danes. No da se vrnem na temo. Skoro nič nima z maso, ima pa nekaj z nečim, kar se nahaja v masi. Temu se reče gravitonski naboj. No ta gravitonski naboj ni vezan premosorazmerno z maso ampak lahko ima mala masa tudi veliko tega naboja. No na našem planetu (verjetno v naši galaksiji) je nekako tako urejeno, da je ta naboj približno linearno razporejen po masi. Zato deluje kao večja masa večja gravit. sila, v resnici pa to ni povezano. seveda se da z močjo telepatskega valovanja manipulirati gravitonski naboj (to počno tisti ki levitirajo, razni guruji in podobni) . No telepatsko valovanje je v bistvu del skalarnega EM valovanja (skalarno EM valovanje je vso EM valovanje našega prostor-časa in nam znani spekter EM valovanja ki je definiran s svetlobno hitrostjo je samo en mali, mali , mali delček celotnega spektra). Del skalarnega (imenovanega tudi longitudinalno EM valovanje)je pravtako gravitacija. No nazaj k temu, kako deluje gravitacija. Analogija je podobna elektronu, ki potuje skozi elektromagnetno polje (npr kondenzatorja) in ga le to usmeri proti eni ali drugi plošči. Tako je z gravitacijo. Mi smo v konstantnem Skalarnem EM polju gavitacije našega planeta, sonca, osončja..... in naši gravitonski naboj ki ga nosimo v svoji masi nas privlači v tem polju k generatorjem tega polja to je planetom soncem, ..... Seveda je povsem mogoče ta naboj gladko in zelo enostavno izničit tako da gravitacijsko polje nima nobenega efekta na maso več, enostavno lebdi. To je bilo mnogokrat eksperimentalo povsem nedvoumno dokazano, vendar spregledano. (poiščite na netu electrogravitics in boste našli recept kako s pomočjo navadnega EM polja ustvariti levitator (baje za samo 50 $). Obstajajo tudi organizmi na našem planetu ki so tega zmožni sami (poglejte si članek na netu od viktorja grebenikova: Biogravitics) na osnovi zgoraj opisanih principov si je možak naredil antigravitacijsko platformo in se gladko premikal po okolici, pred občinstvom. Seveda se je močno za njegove iznajdbe zainteresirala KGB in zadeve so utonile v pozabo.
No obstaja več sistemov antigravitacije, najdite jih na netu, so relativno lahko dostopne (ena solidna stran je americanantigravity.com kjer so še druge zanimive stvari) tu pa povem še sledeče: že če odpremo um in pustimo svobodno razmišljanje not hitro ugotovimo, kako je naša znanost zelo zdogmatizirana. Npr ena najbolj bodeča reč je, kako se kot pijanc plota držimo linearnosti časa. čas ni lenearen pravtako ne poteka samo naprej, čas je dimenzionalna energija, ki je lepilo multidimenzionalnega prostora in lahko poteka v katerokoli smer v povsem poljubni hitrosti (in kot takega se ga da tudi manipulirati). o tem pa kdaj drugič.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: info

Odgovor Napisal/-a shrink »

malipiki napisal/-a: Tudi antigravitacijo so že čisto praktično naredili. čisto zares to obstaja.
Seveda, poskuse z antigravitacijo je začel delati leta 1992 ruski fizik/inženir Eugene Podkletnov na univerzi Tampere na Finskem, ko je pri enem od ekspeimentov z rotirajočimi superprevodnimi diski opazil, da se je dim iz pipe enega od sodelavcev začel kopičiti v obliki navpičnega stolpca nad diskom. O poskusih je hotel objaviti članek v British Journal of Physics-D leta 1996, vendar je zaradi novice v časniku London Times zgodba dobila negativen predznak. Posledično je zaradi tega tudi izgubil podporo na univerzi Tampere in je prekinil z raziskavami.

Nihče do sedaj ni uspel ponoviti njegovih poskusov, tako da je antigravitacija zaenkrat možna samo teoretično (in še o tem niso vsi prepričani).

jest
Prispevkov: 6
Pridružen: 20.2.2005 19:20

Odgovor Napisal/-a jest »

Vsak ve da je elektrostatična sla lahko odbojna ali privlačna!
Gravitaciska sila pa je samo privlačna v tem je tudi glavna razlika sicer pa so enačbe zelo podobne (matematično enake)!
Torej antigravitacija ne obstaja!!!

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Vsak ve da je elektrostatična sla lahko odbojna ali privlačna!
Gravitaciska sila pa je samo privlačna v tem je tudi glavna razlika sicer pa so enačbe zelo podobne (matematično enake)!
Torej antigravitacija ne obstaja!!!
Iz tega. kar si napisal, še ne moremo sklepati, da antigravitacija ne obstaja. Jaz bi iz tvoje začetne teze kvečjemu sklepal:

Ker so enačbe identične, EM sila pa lahko odbojna ali privlačna, sledi, da je lahko tudi gravitacija odbojna ali privlačna. Tak sklep pa je brez osnove.

Še to: Newtonov gravitacijski zakon je po obliki res identičen z Coulombovim, ampak Newtonov gravitacijaki zakon je napačen (je zgolj približek splošne teorije relativnosti). Primerjati nekaj, kar v osnovi v splošnem ne velja, z nečim (Maxwellova elektrodinamika), kar je splošno priznano, je jalovo početje.

jest
Prispevkov: 6
Pridružen: 20.2.2005 19:20

Odgovor Napisal/-a jest »

Sam morš se pa zavedat tega, da je v enačbah za elektrstatsko silo uporabljena elektrina ki pa je lahko različno nabita, pri gravitaciski sili pa uporabimo maso ki pa je lahko samo pozitvna.

Pipo
Prispevkov: 15
Pridružen: 4.6.2004 18:46

Odgovor Napisal/-a Pipo »

"jest" morda imaš prav. Vendar iz tega kar je napisal "malipiki" lahko sklepaš tudi kaj drugega.

vedno se je potrebno zavedati, da splošno priznana znanost še ne ve vsega. morda sploh ne bo. poleg tega pa se moraš zavedati še tega, da najbrž ti ne razumeš v celoti niti splošno priznane znanosti.

skrivnosti bodo vedno ostajale.

ps. antigravitacija skoraj sigurno obstaja. oziroma je obstajala. to priznava tudi splošno priznana znanost. namreč ob nastanku vesolja je morala biti prisotna. zdi se mi, da je o tem nekaj napisanega v enem članku o črvjih luknjah na kvarkadabri. morda si lahko lažje razlgaš te pojave s teorijo strun. meni sicer še ni uspelo pa menim, da mi tudi ne bo. :oops:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

jest napisal/-a:Sam morš se pa zavedat tega, da je v enačbah za elektrstatsko silo uporabljena elektrina ki pa je lahko različno nabita, pri gravitaciski sili pa uporabimo maso ki pa je lahko samo pozitvna.
Iz matematičnega zapisa obeh zakonov lahko sklepamo samo na velikost sile, ne pa na predznak. Tako npr. z vstavljanjem negativnih in pozitivnih nabojev v Coulombov zakon še ne more biti jasno, ali je EM sila privlačna ali odbojna, razen če ni dogovorjeno, kaj pomeni negativen ali pozitiven predznak sile.

Odgovori