Daj no, ne mi s takimi... kako veš da je bog, ko te ni (bilo)?
Don Huan je Carlitu na milijavžent načinov razlagal vedno znova isto stvar.
A Carlito, bukov kot je bil, je znova in znova hotel vedeti in diskutirati in pisati in drobnjakati. A na koncu vsake razlage je moral stegniti nogo v korak sam zase.
Bog je velik. Bog je nedoumljiv. V Bogu je vse hkrati. V Bogu sva eden in nobenega od naju ni.
V Bogu veljajo pravila nadmnožice, ki pa je več kot vsota sestavnih delov, je celota zase, entiteta, univerzalna množica.
Dokler človek ne zapopade izkustva razsvetljenja, se mu zdi Bog daleč, tam nekje v raju, v domišljiji zafrustrirancev, omejencev in predvsem etiketiranih čudnežev Mrizovega miselnega vzorca.
Da greš, ga pošlataš in se zaveš, da držiš Boga prej, kot stvar iz Boga.
Kaj točno si pa pošlatal in iz česa si sklepal da držiš boga?
Nisem, in ravno to ti odgovarjam!
Ni ga možno pošlatat z zgoraj navedenim vEdenjem ne da bi bil prej asimiliran (pojeden) v pogoje enosti.
Ampak na svetu je toooooliko takih, ki RKC-i posredništvo priznava.
Sedi, hakl. Menda ja o pravilnosti ne boš sklepal po privzgojenem mnenju raje?
Se strinjam, ampak, če izbereš prvo alinejo možnega gledanja iz mojega odgovora, po kateri ima prav RKC, in daš prav pogledu in marketingu RKC,
potem ugotoviš, da se omenjena institucija ravno s tem argumentom identificira kot družbeno upravičen pojav. Midva se sicer ne strinjava z njeno trditvijo, ampak na svetu je milijone takih, ki se z nama v tem vidiku ne strinjajo.
Ne boš, razodelo se ti bo!
In kako bom vedel da se mi je in še bolj pomembno, kako bom vedel da nimam iluzij?
To je tako kot učenje vožnje z biciklom.
Najprej teče ob tebi mama, nato ata, nato pa pobegneš tudi bratu.
Nedosegljiv za posameznika, razen preko naukov in samo naukov RKC.
Spoznaven in polno dosegljiv, kot ena najbolj naravnih stvari po gnostičnem učenju.
Torej, vzameš trditev "Bog je eden in enost, vendar je človeku nedosegljiv." nazaj?
Ne, še enkrat beri!
Ko boš ugotovil, da sem ti navedel 2 vidika - enega od RKC in drugega od Gnoze in da sta si skoraj v vsem v laseh, boš na pravi poti.
Torej želiš povedati da se zamegljuješ, da pretirano poenostavljaš in izgubljaš na celovitosti?

Tako je !
To delajo predsodki v vsakogaršnji glavi, kakor tudi prevelika frekvenca misli.
Ne moreš nepristransko opazovati, če že imaš neko mnenje.
A to zgoraj ni mnenje?
Ko meditiraš, o tem je tu govora, kot o tehniki doseganja zavedanja v Univerzalni množici, se odrekaš - tako dražljajem zunanjega sveta, kot tudi mislim in vidikom,- da lahko opazuješ praznino, kar te pripelje do kristaliziranja tvoje biti, ta pa v občestvo biti bivajočega.
No, ampak doseganje nevezanosti ima metodo in cilj, na kar pa si navezan, ne?
A si vsako jutro zavežeš vezalke na drugačen način, ali pa uporabljaš isti vozel?
Sprašujem, če je stanje izostanka predsodka sploh mogoče. Povratni predsodek, mogoče, če misliš s tem slepljenje o izostanku predsodka z novim predsodkom.
Vaja dela mojstra!
Mimogrede, večjega avatarja nisi našel?

Misliš na A.C.?
Jih je mnogo! Rabiš kakšnega?